*6η αγωνιστική
*Οι δύο ομάδες διασταυρώνουν ξίφη για πρώτη φορά. Η Ντόρτμουντ γνώρισε μόλις μία ήττα σε έξι ευρωπαϊκές αναμετρήσεις με ομάδες απ’ τη Νορβηγία (4-1-1) από τη Ρόζενμποργκ, τον Οκτώβριο 1999 για το Τσάμπιονς Λιγκ.
*Η Ντόρτμουντ γνώρισε μόλις μία ήττα στις 20 τελευταίες εντός έδρας αναμετρήσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ (13-6-1), διάστημα στο οποίο πέτυχε 45 γκολ και δέχτηκε 12, κρατώντας παράλληλα έντεκα clean sheets.
▶️ Δείτε τα Προγνωστικα Champions League σήμερα!
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ
Προηγούμενο ματς: Επικράτησε εντός έδρας (2-0) της Χόφενχαϊμ. Τα γκολ πέτυχαν Μπραντ (43′) και Σλότερμπεκ (60′).
Έχοντας σε εξαιρετική κατάσταση την αμυντική λειτουργία της η Ντόρτμουντ προσπέρασε πιο εύκολα από ό,τι περίμενε την αντίσταση της Χόφενχαϊμ, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική του “Signal Iduna Park”.
Ξεχώρισε ο Σλότερμπερκ που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, σπουδαία εμφάνιση απ’ τον δεξί φουλ μπακ Κόουτο που μοίρασε ασίστ και είχε 13/17 πάσες στο τελευταίο τρίτο.
Τους 28 βαθμούς έφτασαν οι “κιτρινόμαυροι”, άνοιξαν τη διαφορά απ’ την 4η Λεβερκουζεν στο +5 και διατηρήθηκαν στο -9 απ’ την πρωτοπόρο Μπάγερν Μονάχου.
Παραμένουν ζωντανοί για είσοδο στην 8αδα της league phase συγκεντρώνοντας δέκα βαθμούς, στις 25 Νοεμβρίου φιλοδώρησαν με τέσσερα γκολ τη Βιγιαρεάλ στη Βεστφαλία.
Στην ευχάριστη θέση να υπολογίζει σε όλους τους ποδοσφαιριστές του, πλην του Ζούλε, βρίσκεται ο προπονητής Κόβατς. Την Κυριακή (14/12) η Ντόρτμουντ φιλοξενείται από την 9η Φράιμπουργκ.
Στατιστικά
*NG στα 3/4 τελευταία παιχνίδια της.
*Πέτυχε 2+ γκολ στα 4/5 τελευταία παιχνίδια της.
ΜΠΟΝΤΟ ΓΚΛΙΜΤ
Προηγούμενο ματς: Επικράτησε εντός έδρας (5-0) της Φρέντρικσταντ. Σκόραραν οι Χάουγκε (37′), Μπιορκάν (42′), Μπόλμπεργκ (45+2), Χέλμερσεν (61′) και Γιόργκενσεν (73′).
Παρά την εμφατική νίκη της με αντίπαλο την αδιάφορη βαθμολογικά Φρέντρικσταντ, η Μπόντο Γκλιμτ δεν κατάφερε να προσπεράσει τη Βίκινγκ τερματίζοντας στη 2η θέση του πρωταθλήματος.
Συγκεντρώνοντας συνολικά 70 βαθμούς, έναν λιγότερο από αυτή, εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν.
Έχει να αγωνιστεί απ’ τις 30 Νοεμβρίου, πέντε μέρες νωρίτερα είχε ηττηθεί με ανατροπή απ’ τη Γιουβέντους στη Νορβηγία (3-2).
Καταλαμβάνει την 33η θέση της league phase με μόλις δύο βαθμούς, πλέον βρίσκεται στο -4 από την 24αδα που οδηγεί στην ενδιάμεση φάση.
Μετά τη νίκη επί της Λάτσιο (2-0 εντός) στις 10 Απρίλιο του τρέχοντος έτους, η Μπόντο Γκλιμτ αγνοεί αυτή στις οχτώ τελευταίες ευρωπαϊκές αναμετρήσεις της (0-2-6).
Στατιστικά
*Over 2,5 στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της.
*GG στα 2/3 τελευταία παιχνίδια της.