* 21η αγωνιστική
* Under 1.5 τα 5/6 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια.
* Στον 1ο γύρο (31/08): Σάντα Κλάρα – Εστρέλα 0-0
* Ντεμπούτο νέου προπονητή στους φιλοξενούμενους.
ΕΣΤΡΕΛΑ
Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας ισοπαλία (1-1) με την Αλβέρκα. Ο Φαν Χόιντονκ με πέναλτι (81’) άνοιξε το σκορ για την Εστρέλα & ο Γκαρσία (87’) ισοφάρισε για την Αλβέρκα.
Χρήσιμο βαθμό πήραν οι “τρικολόρες” μετά από δύο κολλητές συντριβές από τους “μεγάλους” της Liga Portugal, αλλά η σαββατιάτικη ισοπαλία άφησε πικρία έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι.
Πολύ κλειστό και ισορροπημένο το 1ο ημίχρονο στο Ριμπατέχο, από 4 σουτ κατάφεραν οι δύο ομάδες, κανένα εξ αυτών αποτέλεσε ουσιαστική απειλή.
Στο 58’ ο κίπερ Ριμπέιρο έκανε απίθανη απόκρουση σε εξ επαφής κεφαλιά των γηπεδούχων, η δημιουργία της Εστρέλα παρέμεινε φτωχή, αλλά ένα απρόσεκτο μαρκάρισμα της πρόσφερε το πέναλτι προβαδίσματος.
Δεν αμύνθηκε σωστά όμως σε χαμηλά μέτρα στα τελευταία λεπτά, ξεμαρκάριστος σε φόρτωμα ο αντίπαλος που ισοφάρισε με κεφαλιά.
“Το κλείσιμο της μεταγραφικής περιόδου μας έδωσε μια ισορροπημένη ομάδα. Νομίζω ότι έχουμε δύο παίκτες για κάθε θέση και είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα σενάρια.” δήλωσε ο κόουτς Νούνο.
Στα αγωνιστικά νέα, συμπλήρωσε κάρτες ο χρήσιμος Μορέιρα (μέσος), ενώ αμφίβολοι είναι ο νεοφερμένος Γιάνσον (μέσος) κι ο ηγετικός Καμπράλ (εξτρέμ).
Στατιστικά
* Over 3.5 τα 7/9 τελευταία παιχνίδια της.
* Goal/Goal τα 4/6 τελευταία εντός έδρας.
ΣΑΝΤΑ ΚΛΑΡΑ
Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας ήττα (2-4) από την Εστορίλ. Με πέναλτι του Μπεγκραουί (33’) & Μαρκές (40’) προηγήθηκε 0-2 η Εστορίλ, με Καλίλα (52’) & Γκάμπριελ Σίλβα (65’) ισοφάρισε η Σάντα Κλάρα και οι Γκιτάν (74’), Μπεγκραουί με πέναλτι (86’) διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
Συνεχίστηκε η κατρακύλα των “ασοριάνος”, το περασμένο Σάββατο δέχθηκαν 3η σερί ήττα, συμπλήρωσαν 7 παιχνίδια δίχως νίκη (0-2-5) στη Liga Portugal, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει ο κόουτς Μάτος μετά από 945 ημέρες στην Πόντα Ντελγάδα.
Άχρωμο το πρώτο 20λεπτο του σαββατιάτικου αγώνα, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν πρώτοι σε κόρνερ , αλλά η Σάντα Κλάρα είχε χαμένο τετ α τετ μετάβασης πριν καταλογιστεί το αυστηρό πέναλτι για το 0-1.
Η Σάντα Κλάρα ξόδεψε κι άλλη μεγάλη ευκαιρία στο transition πριν γίνει το 0-2 της ανάπαυλας σε στατική φάση. Είχε αντίδραση μετά το break, επέστρεψε (2-2) σκοράροντας σε δεύτερο χρόνο από κόρνερ και σε μετάβαση.
Πήρε ξέφρενο τέμπο το παιχνίδι στο τελευταίο 20λεπτο και μία εκπληκτική εκτέλεση του αντίπαλου εξτρέμ έγραψε το 2-3. Με νέο πέναλτι (χέρι) διαμορφώθηκε το τελικό σκορ.
Διάδοχος στον πάγκο της νησιωτικής ομάδας ο κόουτς Πετίτ, ο οποίος ήταν άνεργος από τον Ιούνιο και την θητεία του στην Ρίο Άβε. Αρκετά έμπειρος ο 49χρονος με 271 παιχνίδια Liga Portugal, προηγήθηκαν δουλειές του σε Μποαβίστα, Μαρίτιμο, Μορεϊρένσε μεταξύ άλλων.
“Το σημαντικό είναι να επικεντρωθούμε στον αυριανό (σ.σ. σημερινό) αγώνα και να αρχίσουμε να κερδίζουμε, που είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Είμαστε φιλόδοξοι.” δήλωσε ο ίδιος ενόψει Εστρέλα.
Στα αγωνιστικά νέα, επιστρέφει από τιμωρία ο αρχισκόρερ Βινίσιους Λόπες (εξτρέμ), αλλά ο χρήσιμος Αραούζο (αρ. μπακ) παραμένει τραυματίας.
Με μία “καραβιά” ενισχύσεων από τη Βραζιλία έκλεισε το μεταγραφικό παράθυρο, ενώ αποχώρησαν οι μέχρι πρότινος βασικοί Ρότσα (στόπερ), Φιρμίνο (μέσος).
Στατιστικά
* Under 1.5 τα 6/9 τελευταία παιχνίδια της, ανεξαρτήτως διοργάνωσης.
* No Goal τα 5/7 τελευταία εκτός έδρας.