Eerste Divisie 2023-2024: Στοιχηματικό αφιέρωμα – Φαβορί & Αποδόσεις

Ανανεώθηκε:
β ολλανδιας

Η 68η Eerste Divisie για την σεζόν 2023 – 2024 ξεκίνησε την Παρασκευή στις 11/8, με έξι αγώνες στις 21:00.  Το τριήμερο 11-14/8 θα διεξαχθεί ολόκληρη η πρώτη αγωνιστική.

Η Eerste Divisie 2023 – 2024 στην Betsson
betsson logo new app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Tρεις ομάδες που υποβιβάστηκαν από την περσινή Eredivisie και άλλες 17, μεταξύ των οποίων και τέσσερις ομάδες νέων, συγκροτούν τις ομάδες που απαρτίζουν την κατηγορία. Aπό την πρώτη κατηγορία ήρθαν οι Έμεν, Καμπούρ και Γκρόνινγκεν.

Β’ Ολλανδίας: Σύστημα διεξαγωγής

Το πρωτάθλημα της Eerste Divisie αποτελείται από 20 ομάδες. Η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος περιλαμβάνει 38 αγωνιστικές, οι οποίες χωρίζονται σε τέσσερις μικρότερες περιόδους. Η νικήτρια ομάδα κάθε περιόδου εξασφαλίζει την συμμετοχή της στα πλέι οφ, εκτός από τις τέσσερις ομάδες νέων, που δεν έχουν δικαίωμα ανόδου. Καμία ομάδα δεν μπορεί να υποβιβαστεί, εκτός και αν μια ομάδα νέων τερματίσει στην τελευταία θέση και στην Γ’ κατηγορία υπάρχει αντίστοιχα κάποια άλλη ομάδα νέων, που βρίσκεται σε θέσεις προβιβασμού. Κάθε ομάδα αντιμετωπίζει η μία την άλλη δύο φορές, μια εντός έδρας και μια εκτός.

Τα πλέι οφ περιλαμβάνουν εκτός των νικητών κάθε περιόδου και τις ομάδες που τερμάτισαν από την 3η μέχρι την 8η θέση. Ανάλογα με την βαθμολογική θέση των νικητών κάθε περιόδου, τροποποιούνται και οι θέσεις που δίνουν δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες των πλέι οφ. Οι δύο πρώτες ομάδες της βαθμολογίας παίρνουν απευθείας το εισιτήριο για την Eredivisie της επόμενης σεζόν.

Τα κριτήρια ισοβαθμίας: 1) Διαφορά τερμάτων, 2) Καλύτερη επίθεση, 3) Πόντοι στα μεταξύ τους, 4) Διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους, 5) Αγώνας μπαράζ, 6) Διαδικασία πέναλτι.

Οι ομάδες

Ομάδα  Γήπεδο Θέση 2022 – 2023
Έμεν De Oude Meerdijk (8.600) 18η (Α’)
Καμπούρ Cambuurstadion (10.500) 19η (Α’)
Γκρόνινγκεν Euroborg (22.550) 20η (Α’)
Βίλεμ Konig Willem II Stadion (14.500)
Μάαστριχτ De Geusselt (10.000)
Μπρέντα Rat Verlegh Stadion (19.000)
Φένλο De Koel (8.000)
ΦΚ Αϊντχόφεν Jan Louwers Stadion (4.600)
Τέλσταρ BUKO Stadion (3.060)
Ντε Γκράαφτσαπ De Vijverberg (12.600) 10η
Άλκμααρ Β AFAS Trainingscomplex (200) 11η
Ντεν Χάαγκ Bingoal Stadion (15.000) 12η
Άγιαξ Β De Toekomst (2.050) 13η
Αϊντχόφεν Β PSV Campus De Herdgang (2.500) 14η
Ρόντα Parkstad Limburg Stadion (19.990) 15η
Χέλμοντ Σπορ Staalwerken Stadion (4.100) 16η
OSS Frans Heesenstadion (4.560) 17η
Ντόρντρεχτ Matchoholic Stadion (4.235) 18η
Ντεν Μπος De Vliert (8.173) 19η
Ουτρέχτη Β Sportscomplex Zoudenbalch (550) 20η

Έμεν: Ξεκίνησε με μεγάλες περγαμηνές την προηγούμενη σεζόν αλλά δεν κατάφερε να παραμείνει στην Eredivisie και επέστρεψε άμεσα στην δεύτερη κατηγορία. Kράτησε κάποιους παίκτες αλλά σε γενικές γραμμές έγιναν αρκετές ανακατατάξεις στο ρόστερ της, ενώ έχει και καινούργιο προπονητή. Για ακόμη μια φορά τα τελευταία χρόνια θα κάνει ένα νέο ξεκίνημα, οι πολλές αλλαγές δεν την καθιστούν ως ένα από τα φαβορί για την πρώτη θέση και την άνοδο.

Καμπούρ: Πήγαν όλα στραβά την περασμένη σεζόν και υποβιβάστηκε θεωρητικά από τον Μάρτιο. Είχε τον χρόνο να κοιτάξει την επόμενη μέρα, ενώ κίνηση ματ χαρακτηρίζεται μέχρι στιγμής το γεγονός πως κατάφερε να κρατήσει τον Ούλτεε στον πάγκο της. Πήρε αρκετούς παίκτες και οι κινήσεις της μέχρι τώρα προσδίδουν ποιότητα και δείχνουν στοχευμένες. Από τα βασικά φαβορί για την άνοδο, μοιάζει απίθανο να την δούμε εκτός πρώτης τετράδας.

Γκρόνινγκεν: Η μεγαλύτερη έκπληξη των τελευταίων ετών ήταν ο περσινός της υποβιβασμός. Επιστρέφει σε λημέρια δεύτερης κατηγορίας μετά το 2000 και αποτελεί ερωτηματικό το αν θα καταφέρει να προσαρμοστεί γρήγορα στις ανάγκες της νέας λίγκας. Άλλαξε σχεδόν τα πάντα και είναι μια εντελώς νέα ομάδα, έχοντας στην άκρη του πάγκου της τον εξαιρετικό τεχνικό Λούκιεν. Τεράστιο μέγεθος, η πιο βαριά φανέλα της λίγκας, αλλά θα χρειαστεί σοβαρότητα από την αρχή. Από τους διεκδικητές της ανόδου.

Βίλεμ: Έχασε πολύτιμο έδαφος στις αρχές της σεζόν και μέχρι να το βρει, έμεινε αρκετά πίσω από τις πρώτες θέσεις. Δεν τα κατάφερε ούτε μέσα από τα πλέι οφ και έτσι η περσινή χρονιά κρίνεται αποτυχημένη. Παραμένει στον πάγκο ο τεχνικός Ρομπεμόντ, έχασε ωστόσο αρκετές πολύτιμες μονάδες που δεν έχουν αποκατασταθεί επάξια, τουλάχιστον θεωρητικά. Θα χρειαστεί και άλλους παίκτες, δεν λογίζεται ως ένα από τα φαβορί για την άνοδο.

Μάαστριχτ: Ήταν η ευχάριστη έκπληξη του περσινού πρωταθλήματος και πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες πορείες της ιστορίας της. Άντεξε στην πίεση και παρά το φτωχό ρόστερ της σε ποιότητα και ποσότητα, τερμάτισε στην 5η θέση και έπαιξε στα πλέι οφ. Παρέμεινε στον πάγκο ο πρωτεργάτης της επιτυχίας αυτής, Μορίς Φερμπέρν, έχασε ωστόσο κάποια από τα βασικά της «όπλα». Μοιάζει απίθανο να επαναλάβει την περσινή πορεία, στερείται ποιότητας και εμπειρίας.

Μπρέντα: Ομάδα που έχει μυηθεί πλέον στην δεύτερη κατηγορία, δεν μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω και περνάει συνεχώς από μεταβατικές φάσεις. Καλύτερη η περσινή σεζόν σε σχέση με τις προηγούμενες, ο τεχνικός Χιμπάλα έχει αφήσει το αποτύπωμά του στην αγωνιστική της φιλοσοφία και η παραμονή του είναι σίγουρα θετική. Προσβλέπει σε ανάλογη πορεία, μοιάζει πολύ δύσκολο να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω από ένα πλασάρισμα στην πρώτη οκτάδα.

Φένλο: Από τον υποβιβασμό της το 2021 πέρασε μια μεταβατική χρονιά και πέρσι επέστρεψε στις θέσεις των πλέι οφ, χωρίς ωστόσο να καταφέρει και πολλά. Νεανικό σύνολο με ταλέντο και διάθεση, τεχνικός για δεύτερη σερί χρονιά ο 38χρονος Ρικ Κράους. Είχε τεράστιο θέμα πέρσι στα εντός έδρας παιχνίδια της, αν το λύσει φέτος, μπορεί να εξασφαλίσει πολύ πιο εύκολα την παρουσία της στα πλέι οφ.

ΦΚ Αϊντχόφεν: Έχει κάνει άλματα τα τελευταία δύο χρόνια, αφού κατάφερε να εξασφαλίσει την παρουσία της στα πλέι οφ τόσο πέρυσι όσο και πρόπερσι. Η αποχώρηση του Πέντερς και η έλευση του άπειρου Βάις, είναι μία κίνηση που σίγουρα δεν εξασφαλίζει σιγουριά και εμπεριέχει μεγάλο ρίσκο. Πήρε κάποιους παίκτες αλλά σε ποιοτικό επίπεδο είναι στα ίδια με πέρυσι. Γύρω στην 10άδα, δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα φέτος.

Τέλσταρ: Σύλλογος χωρίς μεγάλη φανέλα που παλεύει με περιορισμένα μέσα να πρωταγωνιστήσει. Πέρυσι ήταν από τις ομάδες που είχαν δική τους φιλοσοφία και αποτέλεσε σίγουρα ευχάριστη έκπληξη, μολονότι έχασε τα πλέι οφ στο νήμα. Ο τεχνικός Σνόεϊ παρέμεινε στην ομάδα και αυτό συνιστά και το μεγαλύτερό της όπλο. Ξεκινάει ταπεινά και όπου την βγάλει, περιμένουμε μια πορεία ανάλογη της περσινής, γύρω στην μέση της βαθμολογίας.

Ντε Γκράαφτσαπ: Έχασε την άνοδο με «χαρακίρι» το 2021 και από τότε δεν λέει να συνέλθει. Προέρχεται από δύο κάκιστες σεζόν, σε καμία από τις δύο δεν κατάφερε να μπει στα πλέι οφ, ενώ η επιλογή Πόλντερφααρτ δεν της βγήκε. Η διοίκηση έδωσε τα «κλειδιά» στον γνώριμο Γιαν Φρέμαν, που επιστρέφει για τέταρτη φορά στον σύλλογο. Χρειάζεται ενίσχυση και υπάρχει γκρίνια για την καθυστέρηση στις μεταγραφές. Αν δεν ενισχυθεί, θα περάσει δύσκολα και φέτος.

Άλκμααρ Β: Για πρώτη φορά κατάφερε να βγει πρώτη στην επιμέρους κατάταξη των ομάδων νέων. Προσωπική επιτυχία του τεχνικού Μάαρτεν Μάρτενς, ο οποίος προβιβάστηκε στην πρώτη ομάδα. Ανέβασε από την Κ19 τον Γιαν Σίρκσμα, οι στόχοι της περιορίζονται στην ανάδειξη νεαρών ποδοσφαιριστών.

Ντεν Χάαγκ: Σύλλογος που ταλαιπωρήθηκε πολύ τα τελευταία χρόνια από οικονομικά προβλήματα, γεγονός που άφησε το αποτύπωμά του και στο αγωνιστικό σκέλος. Η επιλογή Ντιρκ Κάουτ ήταν τραγική, δεν κατάφερε να καλύψει το χαμένο έδαφος κατά την διάρκεια της χρονιάς και μοιραία τερμάτισε χαμηλά. Νέα κίνηση ο τεχνικός Κάλεζιτς, που άφησε καλό έργο στην Ουτρέχτη Β. Ενισχύθηκε και την περιμένουμε πιο ανταγωνιστική από πέρυσι.

Άγιαξ Β: Παραμένει το φαβορί για την πρώτη θέση στην ειδική κατάταξη των ομάδων Νέων και ο στόχος του είναι αποκλειστικά η ανάδειξη νέων ταλέντων. Πιστός στο επιθετικό του στυλ, δεν αμύνεται ούτε με…αίτηση. Παραμένει στον πάγκο ο Ντάβιντ Φος, που διαδέχτηκε τον Χάιτινχα στην μέση της περασμένης σεζόν.

Αϊντχόφεν Β: Η περσινή σεζόν χαρακτηρίστηκε από μεγάλη αστάθεια για την ομάδα της Αϊντχόφεν Β. Αποχώρησε ο τεχνικός Ραμσί και στην θέση του ήρθε ο πολύπειρος Βιλ Μπούσεν, με σπουδαίο βιογραφικό για τα δεδομένα της κατηγορίας. Θέλει να τερματίσει ψηλά για λόγους πρεστίζ, ενώ η ομάδα της όπως κάθε χρόνο, άλλαξε άρδην.

Ρόντα: Απογοητευτική η περσινή σεζόν για την ομάδα του Κερκράντε, που τερμάτισε πολύ χαμηλά και έπιασε «πάτο». Ο τεχνικός Ντε Γκράαφ αποχώρησε κακήν κακώς και στην θέση του ήρθε ο Μπας Σιμπούμ, όνομα «έκπληξη», με φτωχό βιογραφικό και χωρίς πολλές παραστάσεις. Ενισχύθηκε και έδειξε εξαιρετική εικόνα στα φιλικά παιχνίδια, την περιμένουμε σίγουρα πιο ανεβασμένη από πέρυσι αλλά μοιάζει δύσκολο να κυνηγήσει τα πλέι οφ.

Χέλμοντ Σπορ: Παραδοσιακά αποτελεί «σάκο του μποξ» στην κατηγορία για πάρα πολλά χρόνια. Αυτό έδειξε να αλλάζει πέρυσι όπου με αγωνιστική νοοτροπία και ενότητα κατάφερε να αποφύγει την τελευταία τετράδα. Θέλει να χτίσει πάνω σε αυτή την επιτυχία, με τον τεχνικό Μπομπ Πέετερς να παραμένει στην τεχνική ηγεσία.

OSS: Αν το δούμε συνολικά και όχι βάση βαθμολογικής θέσης, ήταν η χειρότερη ομάδα της κατηγορίας την περασμένη σεζόν. Έπαιξε άθλιο ποδόσφαιρο και στήριξε την βαθμολογική της συγκομιδή σε εκλάμψεις που είχε σε ορισμένα εντός έδρας παιχνίδια. Ρυθμιστικό ρόλο αναλαμβάνει κάθε χρόνο, το ίδιο θα συμβεί πιθανότερα και φέτος.

Ντόρντρεχτ: Κατάφερε να δείξει κάποια καλά στοιχεία κατά την διάρκεια της σεζόν, τα οποία όμως χάθηκαν στην συνολική της μετριότητα. Στηρίζει πιστά η διοίκηση τον Μισέλ Σαντονί, ο οποίος παραμένει στον πάγκο της ομάδας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Ουσιαστική ενίσχυση δεν συντελέστηκε, μια από τα ίδια και φέτος.

Ντεν Μπος: Καταστροφική η περσινή σεζόν, τερμάτισε στην προτελευταία θέση του πίνακα, ενώ της έμεινε και το στίγμα από το 13-0 με αντίπαλο την Τσβόλε. Άλλαξε τα πάντα το καλοκαίρι, ο Κάτσμαρεκ προφανώς και παρέμεινε στον πάγκο, αφού είχε αναλάβει μόλις τον περασμένο Απρίλιο. Έφερε μια ντουζίνα παίκτες, δύσκολα να επαναλάβει μία τόσο απογοητευτική σεζόν.

Ουτρέχτη Β: Είχε τεράστιο θέμα στο σκοράρισμα πέρσι και αυτός ήταν ο βασικός λόγος για τον οποίον τερμάτισε τελευταία. Ο Κάλεζιτς αποχώρησε και αυτό αποτελεί πλήγμα, διάδοχός του ο άσημος Ιβάν Φαν Ντίντερεν. Πολλά νέα πρόσωπα, στόχος η αποφυγή της τελευταίας θέσης.

Οι αποδόσεις – Νικητής Διοργάνωσης

Τέσσερις ομάδες λογίζονται ως φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης, σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρείες. Η Γκρόνινγκεν, ως το πιο «βαρύ» όνομα στην κατηγορία δίνεται πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος σε απόδοση 3.00. Ακολουθεί η Καμπούρ στο 4.50, ενώ Βίλεμ και Έμεν δίνονται ως τρίτα φαβορί σε απόδοση 7.00.

Αναλυτικά οι αποδόσεις για την κατάκτηση του τίτλου στην Eerste Divisie:

Γκρόνινγκεν ➡ 3.00 Καμπούρ ➡ 4.50
Έμεν ➡ 7.00 Βίλεμ ➡ 7.00
Μπρέντα ➡ 15.00 Ντεν Χάαγκ ➡ 17.00
Φένλο ➡ 20.00 Ρόντα ➡ 30.00
Ντε Γκραάφτσαπ ➡ 35.00 Μάαστριχτ ➡ 35.00
Αϊντχόφεν Β➡ 45.00 ΦΚ Αϊντχόφεν ➡ 60.00
Άγιαξ Β ➡ 70.00 Ντεν Μπος ➡ 90.00
Χέλμοντ Σπορ ➡ 100.00 Τέλσταρ ➡ 100.00
Ντόρντρεχτ ➡ 200.00 OSS ➡ 200.00
Άλκμααρ Β ➡ 250.00 Ουτρέχτη Β ➡ 500.00
Η Eerste Divisie 2023 – 2024 στην Betsson
betsson logo new app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

*Οι αποδόσεις ισχύουν στις 9/8.


👉 Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για το στοίχημα είναι κάθε μέρα στο Betarades.gr:

✍️ Προγνωστικά στοιχήματος
📊 Αναλύσεις Αγώνων
⚽️ Προγνωστικά ποδοσφαίρου
🏀 Προγνωστικά μπάσκετ
🎾 Προγνωστικά τένις
🎯 Προγνωστικά Value Bets
Κουπόνι Πάμε Στοίχημα
🥇 Καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες
🎁 Προσφορές* χωρίς κατάθεση

*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
21+ Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ, Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας, Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777, Παίξτε Υπεύθυνα.