Δύο… ανάποδες στρατηγικές στο στοίχημα

Ανανεώθηκε:
στρατηγικη στοιχημα

Πολλοί είναι οι παίκτες του στοιχήματος που καταλήγουν στις επιλογές τους βάσει στατιστικών, δηλαδή κάποιων σταθερών στοιχείων που μπορούν να ελέγξουν εύκολα αν επιβεβαιώνονται. Στρατηγικές για αυτόν τον τρόπο πονταρίσματος υπάρχουν αρκετές, ωστόσο μόνο δύο έχουν χαρακτηριστεί «ανάποδες», καθώς οι παίκτες διαβάζουν διαφορετικά την αγωνιστική φόρμα και τον τζίρο.

01. Favorite reaction (αντίδραση του φαβορί)

Η συγκεκριμένα στρατηγική βασίζεται στην εκμετάλλευση των μεγαλύτερων αποδόσεων που δίνονται σε ένα φαβορί μετά από ένα άτυχο αποτέλεσμα. Η πλειοψηφία των παικτών ποντάρει με βάση την τελευταία εντύπωση, δηλαδή ότι η ομάδα δεν αγωνίστηκε καλά και γνώρισε την ήττα, άσχετα αν αυτή μπορεί να δικαιολογηθεί (πχ. ήρθε σε ένα παραδοσιακό ντέρμπι στην έδρα της αντιπάλου). Με δεδομένο πως μία καλή ομάδα είναι πιο πιθανό να επανέλθει στο δρόμο των επιτυχιών μετά από γκέλα, παρά να κάνει και δεύτερη σερί, επιλέγουμε να ποντάρουμε στον δυνατό του ζευγαριού, την ώρα που η πλειοψηφία φαίνεται να του γυρίζει την πλάτη.

Η κορυφαία εταιρία στοιχημάτων στον πλανήτη
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
21+ Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ, Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας, Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210‍9237777, Παίξτε Υπεύθυνα

Πηγαίνοντας κόντρα στη λογική των άλλων

Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνουμε σχετικά υπερτιμημένες αποδόσεις. Αυτές, άλλωστε, είναι που προσφέρουν και το μακροχρόνιο κέρδος. Τις περισσότερες φορές δεν παίζουμε κόντρα στη λογική του μπουκ, αλλά των υπόλοιπων παικτών. Μπορεί να μη συμφωνεί με τη διαμόρφωση μίας απόδοσης, ωστόσο ο μπουκ αναγκάζεται να την προσφέρει από τον τζίρο που παίρνει στο εκάστοτε σημείο. Είναι γεγονός πως οι μεγαλύτερες αποδόσεις σε φαβορί είναι αποτέλεσμα τζίρου των παικτών, παρά δικής του απόφασης.

Δύο είναι οι πρακτικοί τρόποι πονταρίσματος στην αντίδραση του φαβορί: ο κανονικός και στο live. Στον πρώτο ξεχωρίζεται τις δυνατές ομάδες του εκάστοτε πρωταθλήματος, οι οποίες την προηγούμενη αγωνιστική γκέλαραν, και εξετάζετε τις πιθανότητες επιστροφής τους στα νικηφόρα αποτελέσματα.

Δεν ασχολούμαστε μόνο με τα εντός έδρας παιχνίδια

Στα περισσότερα βιβλία που υπάρχει αναφορά στην εν λόγω θεωρία υπογραμμίζεται πως οι παίκτες είναι καλύτερα να επιλέγουν μόνο εντός έδρας αναμετρήσεις, στις οποίες η πιθανότητα επιβεβαίωσης είναι πολύ μεγαλύτερη. Βέβαια, σε περίπτωση που η γκέλα του φαβορί γίνει στην έδρα του και ακολουθεί αναμέτρηση μακριά από αυτήν η απόδοση που θα δοθεί σε αυτό αυξάνεται ακόμα περισσότερο, καλύπτοντας παράλληλα το μικρότερο ποσοστό επιβεβαίωσης. Σε περίπτωση που υπάρχει η δυνατότητα live betting μπορείτε να ρισκάρετε στη νίκη του φαβορί μετά τα πρώτα δέκα ή 20 λεπτά της αναμέτρησης, υπολογίζοντας πως η γκέλα της περασμένης αγωνιστικής θα επηρεάσει τους ποδοσφαιριστές αυτού στο ξεκίνημα.

02. Heavy boat theory

Μία κινέζικη ναυτική παροιμία αναφέρει πως «όσο πιο βαρύ είναι το πλοίο, τόσο πιο εύκολα βυθίζεται». Στην στοιχηματική αργκό αυτό μεταφράζεται ως «όσο πιο πολλά χρήματα έχουν τοποθετηθεί σε ένα στοίχημα, τόσο πιο εύκολο είναι να “σπάσει”». Από αυτήν την παροιμία πήρε το όνομά της η δεύτερη «ανάποδη» στρατηγική που θα αναλύσουμε παρακάτω, η οποία πάει κόντρα σε μία ολόκληρη φιλοσοφία. Οι περισσότεροι συμφωνούν πως μία από τις πλέον αποκλειστικές πληροφορίες που μπορεί να αλιεύσει ένας παίκτης πριν τοποθετήσει το στοίχημά του είναι το πόσοι άλλοι συμφωνούν μαζί του. Δηλαδή, ποιος είναι ο τζίρος στο συγκεκριμένο σημείο.

Πολλοί είναι οι παίκτες που ψάχνουν τις τελευταίες αλλαγές στην Ασία και τον τζίρο στους Ασιάτες μπουκ, οι οποίοι παίρνουν τα μεγαλύτερα ποσά, σπεύδοντας να ποντάρουν τα χρήματά τους εκεί που βρίσκονται οι μεγαλύτεροι τζίροι. Αυτό που αντιλαμβάνονται αργότερα είναι πως δεν αρκεί να συμφωνεί η πλειοψηφία για να επιβεβαιωθεί ένα σημείο.

Δεν είναι λίγες οι ιστοσελίδες και οι τηλεφωνικές γραμμές υψηλής χρέωσης που προσφέρουν τέτοιου είδους ενημέρωση. Αυτό που κάνουν είναι να προσφέρουν πληροφορίες που οι ίδιες οι Στοιχηματικές Εταιρίες παρουσιάζουν ελεύθερα. Μάλιστα, κάποιες από αυτές παρακινούν τους πελάτες τους να ποντάρουν σε ένα ή περισσότερα από τα δημοφιλή στοιχήματά τους, δείχνοντας πως δεν φοβούνται καθόλου αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού.

Η κορυφαία εταιρία στοιχημάτων στον πλανήτη
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
21+ Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ, Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας, Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210‍9237777, Παίξτε Υπεύθυνα

Οι αλλαγές στα τελευταία λεπτά

Μπορούμε να ακολουθήσουμε τις αλλαγές στην Ασία μόνο αν έχουμε ενημέρωση για μεγάλα πονταρίσματα σε κάποιες αναμετρήσεις, τα οποία συνήθως γίνονται λίγο πριν την έναρξη αυτών (λιγότερο από μισή ώρα) από μεμονωμένους μεγαλοπαίκτες που μπορούν να επηρεάσουν την απόδοση του μπουκ. Αυτές είναι οι πληροφορίες που αξίζουν «χρυσάφι», ωστόσο είναι εξαιρετικά δυσεύρετες, καθώς απαιτούν ισχυρές και παράλληλα μακροχρόνιες σχέσεις με ασιάτες μπουκ. Όπως καταλαβαίνεται δεν είναι ορατές στο ευρύ κοινό.

Επιλέγουμε την υπερτιμημένη απόδοση

Δεν υπάρχει λογική να κοντράρουμε ένα εξαιρετικά δημοφιλές στοίχημα, το οποίο συγκεντρώνει μεγάλο τζίρο. Επίσης, δεν πιστεύουμε σε θεωρίες συνωμοσίας που θέλουν τους μπουκ να «συνεννοούνται» με τις ομάδες, όταν μία αναμέτρηση «φορτώνεται» πέρα από κάποια όρια να «σπάει» για να τους αποφέρει κέρδη. Σίγουρα, ο κόσμος τους στοιχήματος έχει να κάνει με πολλά χρήματα, αυτό σημαίνει πως δεν είναι αγγελικά πλασμένος. Παρόλα αυτά καλό είναι να μείνουμε μακριά από τέτοιου είδους σκέψεις.

Όπως και στην προηγούμενη στρατηγική ο μεγάλος τζίρος σε δημοφιλή σημεία αναγκάζει τον μπουκ να κατεβάσει την απόδοση του φαβορί, ώστε να διαχειριστεί καλύτερα τον κίνδυνο ήττας, ανεβάζοντας παράλληλα αυτήν του αουτσάιντερ. Ποντάροντας στη «heavy boat theory» εξασφαλίζουμε μία υπερτιμημένη απόδοση.