* Το μοναδικό μεταξύ τους φιλικό μέσα στη δεκαετία, το κέρδισε η Σουηδία με 3-2 εκτός.

* Η Πορτογαλία νίκησε στα δύο τελευταία χωρίς να δεχτεί γκολ από τους Σουηδούς, συνολικό σκορ 5-0.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Προηγούμενο ματς: Νίκησε με 2-0 την Ισλανδία εντός με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο από Μπρούνο Φερνάντες (37’) και Ρικάρντο Όρτα (66’).

Έκανε το απόλυτο στον όμιλο για να περάσει πανηγυρικά στα τελικά του Euro. Προκαλούν ίλιγγο οι αριθμοί της στα προκριματικά, σημείωσε 36 γκολ και δέχτηκε μόνο δύο.

Βγαλμένο από όνειρο το ξεκίνημα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, ο οποίος θέλει να καταφέρει αυτό που δεν κατάφερε με το Βέλγιο. Να κατακτήσει έναν τίτλο σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Το σημαντικότερο όλων είναι ότι έχει κερδίσει τους παίκτες που είχαν χρόνια μάθει σε μια συγκεκριμένη νοοτροπία εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων με τον Φερνάντο Σάντος, “μαζί του δεν υπάρχει η παραμικρή σκέψη μειωμένης απόδοσης, όλα είναι ένας διαρκής συναγωνισμός” δήλωσε ο μπακ Ντανίλο Περέιρα.

Πρώτη παρουσία σε αποστολή για τους επιθετικούς Ντάνι Μότα, Κονσεϊσάο και Ζότα Σίλβα. “Έχουν μια πολύ θετική εσωτερική δύναμη, η οποία μας είναι απαραίτητη” σχολίασε ο κόουτς Μαρτίνες.

Εκτός κλήσεων λόγω τραυματισμού ο αριστερός μπακ Γκερέιρο και οι εξτρέμ Τρινκάο και Ζότα, κρίθηκε ανέτοιμος ο χαφ Ρικάρντο Όρτα. Κανονικά στην αποστολή ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος παρά τα 39 του χρόνια, το ίδιο και ο Ζοάο Κανσέλο, ο οποίος πέρασε επιτυχώς εξετάσεις στην καρδιά για πιθανό πρόβλημα.

Πρόβλημα της τελευταίας στιγμή ο γκολκίπερ Ντιόγκο Κόστα, ο Μαρντίνεθ έδωσε ειδική άδεια σε Ρονάλντο, Νταλότ, Κανσέλο, Ντανίλο Περέιρα, Οτάβιο, Ρουμπέν Νέβες, Βιτίνια και Ζοάο Φέλιξ και δεν θα είναι διαθέσιμοι για το συγκεκριμένο φιλικό.

Πορτογαλία Στατιστικά

* Τρέχει σερί με 10 νίκες, οι 3 πιο πρόσφατες χωρίς να δεχτεί γκολ.

* Στα 5/6 τελευταία είχε προβάδισμα από το πρώτο ημίχρονο.

Παίξε Νόμιμα στην NetBet (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ | *Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

ΣΟΥΗΔΙΑ

Προηγούμενο ματς: Νίκησε με 2-1 την Εσθονία εντός. Βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ του Πάλουμετς (19’), ισοφάρισε με τον Νανάσι (30’), πήρε τη νίκη με το γκολ του Κίζε Τέλιν.

Στο πρώτο παιχνίδι του 2024 με τον Ντάνιελ Μπάκστρομ στον πάγκο, πήρε τη νίκη σε ένα πολύ βατό παιχνίδι. Πειστική πάντως η εμφάνισή της δεν ήταν, και σε κάποιες περιπτώσεις απειλήθηκε με ισοφάριση, και δεν πέτυχε πολλά γκολ απέναντι σε μια πολύ ασταθή άμυνα.

Νέος τεχνικός ο Δανός Γιον Νταλ Τόμασον, ο οποίος εργαζόταν μέχρι τον περασμένο Φεβρουάριο στην αγγλική Μπλάκμπερν στην Τσάμπιονσιπ. Ο Τόμασον έχει ξαναπεράσει από τη χώρα ως προπονητής της Μάλμε, με την οποία κατέκτησε δύο σερί πρωταθλήματα τη διετία 2020-21 ενώ το 2020 βγήκε προπονητής της χρονιάς στην Αλσβένσκαν της Σουηδίας.

Δύσκολο το έργο που ανέλαβε να αναμορφώσει την ομάδα, η οποία αποκλείστηκε με πολύ καθαρό τρόπο από τα τελικά του Euro. Ο Τόμασον συνεχίζει την ανανέωση που ξεκίνησε ο Μπάκστρομ, στην αποστολή ο γκολκίπερ Γιόχανσον της Ρόδεραμ, ο εξτρέμ Οντρέικα της Άντβερπ και κυρίως ο φορ Νίλσον που εντυπωσιάζει φέτος με τη φανέλα της Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ. Πρώτη κλήση για τον 26χρονο μέσο Σίμον Όλσον, ο οποίος αγωνίζεται στην ολλανδική Χέρενφεν.

Σουηδία Στατιστικά

* Στα 7 τελευταία μετράει 5 over 2,5.

* Χωρίς ισοπαλία στα 14 τελευταία. Τυπικά ισόπαλο ήταν το παιχνίδι με το Βέλγιο εκτός (1-1), παίχτηκε όμως μόνο το ένα ημίχρονο.

Πορτογαλία-Σουηδία στην Netbet
netbet
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ