*3η αγωνιστική του ομίλου της Ν. Αμερικής για πρόκριση στην τελική φάση του παγκοσμίου κυπέλλου του 2026. Σε έναν όμιλο 10 ομάδων, όλες παίζουν μεταξύ τους εντός – εκτος έδρας, οι έξι πρώτες παίρνουν την πρόκριση στην τελική φάση, με την έβδομη να παίζει play off με άλλες πέντε ομάδες, μία από Ωκεανία μία από Ασία, μία από την Αφρική και δύο από την ζώνη της Βορείου και Κεντρικής Αμερικής.

* Under 2,5 τα 6 τελευταία, τα 4 ήταν N/G & under 1,5.

* Αήττητη η Παραγουάη στην Αργεντινή την τελευταία δεκαετία, εκεί πήρε και τη μοναδική της νίκη.

Δείτε τα Προγνωστικά Προκριματικά Μουντιάλ Νότια Αμερική

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Προηγούμενο ματς: Διέλυσε 3-0 τη Βολιβία στο υψόμετρο. Προηγήθηκε με τον Ένσο Φερνάντες (31’), απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα μετά από αποβολή του Ρομπέρτο Φερνάντες (39’), σημείωσε άλλα δύο γκολ με Ταγλιαφίκο (42’) και Νίκο Γκονσάλες (83’).

Από το Μουντιάλ και μετά σε φιλικά, αλλά και στα δύο πρώτα ματς των προκριματικών του Μουντιάλ, δεν ξέρει άλλο αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη. Στην πρεμιέρα των προκριματικών επικράτησε με 1-0 εντός του Ισημερινού, στη Βολιβία έκανε περίπατο αψηφώντας εκτός των άλλων και το υψόμετρο και μάλιστα χωρίς τον Μέσι, με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

“Πέρα από τον αυτονόητο στόχο της πρόκρισης, τα προκριματικά είναι μια καλή ευκαιρία να εισάγουμε νέο αίμα στην ομάδα, να δουν τα νεότερα παιδιά πώς προπονούμαστε και ποια είναι η αγωνιστική μας φιλοσοφία. Αυτήν την ευκαιρία πρέπει να την αξιοποιήσουμε” τόνισε ο Σκαλόνι στις τελευταίες του δηλώσεις.

Προέκυψαν σημαντικές απουσίες, νοκ άουτ πέντε παίκτες, μέσα στους οποίους βρίσκονται ο στόπερ Λισάντρο Μαρτίνες και ο χαφ Ντι Μαρία. ‘Ετοιμος ο Μέσι, το ίδιο και ο Λαουτάρο Μαρτίνες που ταλαιπωρήθηκε από μικροτραυματισμό την τελευταία εβδομάδα. Ο τελευταίος αναμένεται στο αρχικό σχήμα, ο Μέσι θα ξεκινήσει από τον πάγκο και αν θεωρηθεί απαράιτητο, θα μπει κάποια στιγμή.

Αργεντινή Στατιστικά

* Στα δύο πρώτα της ματς στα προκριματικά κράτησε κενή την εστία της.

* Από τα 4 γκολ που πέτυχε, τα 2 σημείωσαν παίκτες που δεν αγωνίζονται στην επίθεση.

Παίξε Νόμιμα στην Stoiximan (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) 21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ

Προηγούμενο ματς: Ηττήθηκε 1-0 στη Βενεζουέλα με γκολ από πέναλτι που υπέδειξε το VAR στις καθυστερήσεις. Νωρίτερα είχε ακυρωθεί στην αντίπαλο γκολ μέσω VAR (80’).

Κακή εμφάνιση στη Βενεζουέλα απέναντι σε μια ομάδα, η οποία δεν είναι από τα φαβορί για να βρεθεί στα τελικά του Μουντιάλ. “Φλύαρη” όταν είχε την μπάλα, δημιούργησε ευκαιρίες αλλά δεν φάνηκε να απειλεί σοβαρά, σαφώς πιο ουσιαστικοί οι Βενεζολάνοι, οι οποίοι ήθελαν περισσότερο τη νίκη και το απέδειξαν.

Παρελθόν από τον πάγκο ο Αργεντινός, Γκιγιέρμο Μπάρος Σελότο λίγες μέρες μετά, είχαν έτοιμο τον αντικαταστάτη, τον επίσης Αργεντινό, Ντανιέλ Γκαρνέρο, πλέον πολυνίκη τεχνικό στο πρωτάθλημα της χώρας από το 2016, με 8 τίτλους με Γκουαρανί, Ολίμπια και Λιμπερτάδ. Πρώτη του απόπειρα σε επίπεδο Εθνικών ομάδων, έχει εργαστεί μόνο σε συλλόγους Αργεντινής και Παραγουάης.

Σε δηλώσεις του ο Αργεντινός τεχνικός ανέφερε, “είμαι ενθουσιασμένος και πολύ αισιόδοξος για αυτήν τη νέα πρόκληση στην καριέρα μου”, δεν μίλησε ανοιχτά για πρόκριση στο Μουντιάλ.

Έξω λόγω τραυματισμού ο δεξιός μπακ Εσπίνολα και οι χαφ Κούμπας, Γκόμες και Βιγιασάντι. Σε πέντε νέες κλήσεις προχώρησε ο Γκαρνέρο, οι τέσσερις από το εγχώριο πρωτάθλημα.

Παραγουάη Στατιστικά

* Στα 6 τελευταία, φιλικά και επίσημα, έχει νικήσει μόνο τη Νικαράγουα σε φιλικό εντός με 2-0.

* 8/9 N/G τον τελευταίο χρόνο, μόνο δύο ήταν επίσημα, αμφότερα N/G.

Αργεντινή-Παραγουάη στην Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ