Προγνωστικά Μπάσκετ (31/05): Κίνδυνος για τα φαβορί

Betarades Team
Betarades Team
Ανανεώθηκε:
σκουντης προγνωστικα 081122

5071.ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ – ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (18:00, COSMOTE SPORT 9HD)

Επικίνδυνη «έξοδος» για την Αναντολού Εφές που προηγείται με 1-0 νίκη της Νταρουσαφάκα μετά την προχθεσινή της επιτυχία με 104-94 στον πρώτο αγώνα. Οι πρωταθλητές θέλουν να περάσουν «ανώδυνα» τη σειρά, αλλά δε θα είναι και τόσο εύκολο, καθώς η «Ντάκα» έχει καλό ρόστερ, αλλά όχι καλή «χημεία».

Δείτε τα σημερινά Προγνωστικά Μπάσκετ

Έδειξε, πάντως, στον πρώτο αγώνα πως μπορεί να «κοιτάξει στα μάτια» την Εφές, αφού έχασε σχετικά δύσκολα, έχοντας απόσταση 7-8 πόντων από την αρχή της αναμέτρησης. Σήμερα στην έδρα της προφανώς και θα είναι πιο ανταγωνιστική, αλλά το φαβορί παραμένει η ομάδα του Αταμάν, που είχε κορυφαίο τον Μπομπουά με 26 πόντους και 5/7 τρίποντα, τον Μίτσιτς με 19 και τον Κλάιμπερν, που είχε 18, με 4/6 τρίποντα, αλλά και 11 ριμπάουντ.

Από την Νταρουσάφακα ξεχώρισε ο Κορκμάζ με 22 πόντους, όσους και ο Οζντεμίρογλου, που είχε 4/6 τρίποντα. Ο Αμερικανός Σταρκς πρόσθεσε άλλους 19 και το ματς πήγε σε υψηλό τέμπο και είχε πολλούς πόντους, κάτι το οποίο αναμένουμε και σήμερα.

Η Εφές είναι έτσι κι αλλιώς μια ομάδα που επιδιώκει τις πολλές κατοχές, εκτελεί γρήγορα στην επίθεση και «μοιραία» η «Ντάκα» ακολουθεί, γι’ αυτό και θα πάμε στο διπλό με το over 172,5 σε απόδοση 2.30, που βρίσκουμε στη Stoiximan, περιμένοντας ανάλογο αγώνα με τον πρώτο. 86t


5075.ΤΟΦΑΣ ΜΠΟΥΡΣΑ – ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (20:30, COSMOTE SPORT 7HD)

Δεύτερος αγώνας της σειράς, με τη Φενέρ να προηγείται με 1-0 νίκη επί μιας Τόφας, που και μόνο που παίζει στα πλέιοφς είναι γι’ αυτήν επιτυχία, έτσι όπως πήγε η χρονιά της. Στον πρώτο αγώνα η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη κέρδισε άνετα με 93-78, έχοντας προβάδισμα 12 πόντων στο ημίχρονο και μετά έκανε «συντήρηση».

Έδειξε την ανωτερότητά της με κορυφαίους τους Χαζέρ και Μότλεϊ με 17 πόντους έκαστος, ενώ ο Ουίλμπακιν είχε 11 σε μόλις 15 λεπτά και ο Καλάθης τα έκανε όλα στο… 7. Είχε 7 πόντους, 7 ριμπάουντ και… 7 ασίστ.

Από την Τόφας ξεχώρισε ο Σενεγαλέζος Τουρέ με 23 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ οι Αμερικανοί Μάνεκ και Γκρέι είχαν 13 και 11 πόντους αντίστοιχα. Είναι προφανές ότι η ομάδα του Ιτούδη είναι καλύτερη, ότι έχει στόχο το πρωτάθλημα και δε θα είναι χαλαρή σε μια δύσκολη έδρα, όπως αυτή που έχει η Τόφας.

Η ποιότητά της είναι αναμφισβήτητη έναντι των βελτιωμένων γηπεδούχων, που όμως δύσκολα θα την κοιτάξουν στα «μάτια». Θα πάμε στο διπλό με το under 169.5, σε απόδοση 2.47, που βρίσκουμε στη Stoiximan… Καλό, στα ατομικά ειδικά, το over -6.5 ριμπάουντ του Μότλει σε απόδοση 2.15. Προχθές πήρε 8 σε 21 λεπτά συμμετοχής.


5243.ΒΟΝΝΗ – ΛΟΥΝΤΒΙΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ (21:30)

Χωρίς να φορτσάρει ιδιαιτέρως η Βόννη κέρδισε 80-71 τη Λούντβιγκσμπουργκ και έκανε το 1-0 στη σειρά. Η ομάδα του Ίισαλο ήταν καλύτερη, δεν εντυπωσίασε όμως, αλλά πήρε αυτό που ήθελε. Έχει 16 νίκες σερί μαζί με την Ευρώπη και 20 αγώνες αήττητη εντός έδρας, οπότε καταλαβαίνουμε ότι μιλάμε για ένα «ζευγάρι» «Δαβίδ εναντίον Γολιάθ».

Για ακόμη μία φορά ο θαυματουργός Σορτς ήταν κορυφαίος με 22 πόντους και 7 ασίστ, ενώ πολύ καλός ήταν κι ο Μάλκολμ με 13 και 10 ριμπάουντ. Οι «γίγαντες» απ’ τη Λούντβιγκσμπουργκ δεν ήταν καλοί, απλά ξεχώρισαν οι Μπαρτόλο με 12 πόντους και Μίλερ με 10 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Πλέον η πρόκληση για τη Βόννη, που έχει 23 σερί νίκες στη Μπουντεσλίγκα, είναι να συνεχίσει τις νίκες για να «σπάσει» το ρεκόρ της Ουλμ που είχε 27 σερί νίκες στο πρωτάθλημα, όμως για να το κάνει αυτό σημαίνει πως θα πρέπει και να «σκουπίσει» τη Λούντβιγκσμπουργκ (αυτό εύκολο) και μετά τον αντίπαλό της στους τελικούς που θα είναι είτε η Ουλμ, που κέρδισε χθες πάλι μέσα στο Μόναχο και προηγείται με 2-0 νίκες, είτε η Μπάγερν… Πιο δύσκολο, αλλά εφικτό για την εξαιρετική φέτος ομάδα του Τόμας Ίισαλο.

Η Βόννη είναι σε ρυθμό πρωταθλήματος, έχει κατακτήσει πρόσφατα το BCL μέσα στην Ισπανία (για να μην ξεχνιόμαστε για τι ομάδα μιλάμε) και πιστεύουμε ότι μπορεί να κερδίσει πιο άνετα αυτή τη φορά.

Γι’ αυτό θα πάμε στον άσο με το over 162,5 σε απόδοση 2.15, που βρίσκουμε στη Stoiximan, ελπίζοντας αυτή τη φορά να είναι πιο κεφάτοι οι γηπεδούχοι και οι φιλοξενούμενοι να ανταποκριθούν λίγο καλύτερα στην επίθεση. Ιντριγκάρει το 3.25 του Σορτς για να βάλει 25+ πόντους.


5057.ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ – ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (22:00, COSMOTE SPORT 8 HD)

Με κεκτημένη ταχύτητα από την κατάκτηση της Ευρωλίγκα, η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε άνετα την Γκραν Κανάρια, στον πρώτο αγώνα της σειράς, με 95-68 και έκανε με άνεση το 1-0. Ίσως πιο εύκολα απ’ ότι κι οι ίδιοι οι Μαδριλένοι υπολόγιζαν.

Κι αυτό γιατί οι «νησιώτες» δεν ήταν καθόλου καλοί και δε θύμισαν την ομάδα που κατέκτησε το Eurocup πριν λίγες ημέρες. Ξεχώρισε ο Μούσα με 20 πόντους, ενώ ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής Σέρχιο Γιουλ είχε 16 με 4/5 τρίποντα, ενώ οι Μπαλτσερόφσκι και Ίνγκλις είχαν από 15 πόντους αντίστοιχα για τη Γκραν Κανάρια.

«Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, αποκλείεται να είναι τόσο κακοί και πάλι οι αντίπαλοι μας, που είναι πολύ καλή ομάδα» σχολίασε σχετικά με τον σημερινό αγώνα ο Τσους Ματέο. «Δεν κάναμε τίποτα καλά, ελπίζω να βελτιωθούμε σε πολλά στον δεύτερο αγώνα» συμπλήρωσε ο Γιάκα Λάκοβιτς, κόουτς των «νησιωτών», που παίζουν ενώπιον του κοινού τους και ελπίζουν πως η έδρα θα φτιάξει λίγο την ψυχολογία τους, άρα και την εικόνα τους.

Οι φιλοξενούμενοι, που αν προκριθούν με νίκη σήμερα θα παίξουν με τη Μπανταλόνα, που “πέταξε” έξω χθες τη Μπασκόνια, είναι γνωστό ότι είναι ομάδα με μεγάλη προσωπικότητα και εμπειρία και γι’ αυτό είναι και το φαβορί και σήμερα, παρά το ότι παίζουν εκτός έδρας.

Πιστεύουμε ότι μπορούν να επικρατήσουν και με υψηλή παραγωγικότητα, γι’ αυτό και θα πάμε στο διπλό με το over 166,5, σε απόδοση 2.47, που βρίσκουμε στη Stoiximan. Ωραίο για fun bet το 10+ ριμπάουντ του Ταβάρεζ, όπως και τα 4+ εύστοχα τρίποντα του Σλότερ, που έβαλε 3 στον πρώτο αγώνα, κάτι που είχαμε προτείνει…