* Πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση σε Παγκόσμιο Κύπελλο, σε τρία μεταξύ τους φιλικά από το 2011 και μετά η Ισπανία μέτρησε δύο νίκες και μία ισοπαλία, με συντελεστή τερμάτων 9-3.

* Η Κόστα Ρίκα τρέχει ρεκόρ 1-5-4 απέναντι σε ευρωπαϊκές ομάδες, στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τη μοναδική της νίκη να έρχεται το 2014 επί της Ιταλίας.

Δείτε τα προγνωστικά Μουντιάλ

* Η Ισπανία αντιμετωπίζει για 4η φορά ομάδα από την ζώνη της CONCACAF σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Είναι αήττητη με ρεκόρ 1-3-0 και μοναδική νίκη το 2-0 επί της Ονδούρας το 2010.

* Το 60% των νικών (⅗) της Κόστα Ρίκα σε Παγκόσμιο Κύπελλο επιτεύχθηκαν σε πρεμιέρες.

ΙΣΠΑΝΙΑ

Δείτε εδώ όλο το ρόστερ με αναλυτικές πληροφορίες για όλους τους παίκτες της Ισπανίας

Προηγούμενο ματς: Φιλική νίκη (1-3) επί της Ιορδανίας στις 17 Νοεμβρίου. Ο Φάτι άνοιξε το σκορ στο 13ο λεπτό, ο Γκάβι έκανε το 0-2 στο 56 και ο Νίκο Ουίλιαμς πέτυχε το τρίτο γκολ των Ισπανών στο 84’ για να μειώσουν οι Ιορδανοί στο 90+2.

Παρούσα για 16η φορά στα τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου η “φούρια ρόχα”, αυτή θα είναι η 12η διαδοχική συμμετοχή της. Το 2010 κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο, τότε όμως ήταν η μοναδική φορά που κατάφερε να φτάσει στα ημιτελικά, εκ των 13 τελευταίων συμμετοχών της, ενώ στα 4/5 τελευταία Μουντιάλ τερμάτισε 1η στον όμιλό της. 30-15-18 το συνολικό της ρεκόρ, το επόμενο γκολ που θα σκοράρει θα είναι το 100ο! Βρήκε δίχτυα στα 12/13 τελευταία παιχνίδια της σε Μουντιάλ, απέτυχε μόνο το 2014 απέναντι στη Χιλή.

Στα προκριματικά τερμάτισε 1η, με ρεκόρ 6-1-1, σε όμιλο με Σουηδία, Ελλάδα, Γεωργία και Κόσοβο. Στα 8 παιχνίδια κατέγραψε μέσο όρο 76% κατοχή, τον μεγαλύτερο όλων στην ευρωπαϊκή ζώνη, ενώ τα 38 σουτ που επέτρεψε ήταν τα λιγότερα, μαζί με την Αγγλία. Χρησιμοποιήθηκαν 39 διαφορετικοί παίκτες από τον Λουίς Ενρίκε, με τον Φεράν Τόρες να αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ με 4 γκολ. Στο πρόσφατο Nations League πήρε το εισιτήριο για το Final Four, τερματίζοντας 1η (με ρεκόρ 3-2-1) σε όμιλο με Πορτογαλία, Ελβετία και Τσεχία.

Πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο για τον Λουίς Ενρίκε ως προπονητής, συμμετείχε σε τρεις διοργανώσεις (1994, 1998 & 2002) ως ποδοσφαιριστής πετυχαίνοντας δύο γκολ σε 12 εμφανίσεις. Επικρίθηκε από τα ΜΜΕ και τους φιλάθλους για τον καταρτισμό της αποστολής για το Κατάρ, με αποκορύφωμα τη μη κλήση των Σέρχιο Ράμος και Ντε Χέα. Ο ίδιος ωστόσο έχει τρομερή αυτοπεποίθηση στο πλάνο του, προσφάτως δήλωσε ότι θεωρεί τον εαυτό του εκ των καλύτερων προπονητών στον κόσμο. “Στόχος μας είναι να παίξουμε 7 παιχνίδια στο Κατάρ” σχολίασε χαρακτηριστικά.

Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής ο Γκαγιά (αρ. μπακ / Βαλένθια), τέθηκε εκτός αποστολής με τον Μπαλντέ (Μπαρσελόνα) να τον αντικαθιστά. Ξεπέρασαν τις ενοχλήσεις που τους κράτησαν εκτός του τελευταίου φιλικού και είναι διαθέσιμοι οι Μοράτα, Γκιγιαμόν και Γιορέντε. O Σιμόν θα είναι ο βασικός κίπερ των Ιβήρων, οι έμπειροι Άλμπα, Καρβαχάλ στα άκρα της άμυνας, με έναν εκ των Πάου Τόρες ή Έρικ Γκαρθία να πλαισιώνει στα στόπερ τον Λαπόρτ. Αμιγώς “μπλαουγκράνα” αναμένεται η μεσαία γραμμή, με τους Πέδρι, Γκάβι να ξεκινούν πλάι στον Μπουσκέτς. Στην επίθεση οι Φεράν Τόρες και Μοράτα είναι κατά πάσα πιθανότητα ενδεκαδάτοι, ενώ για την τρίτη θέση ο Φάτι έχει προβάδισμα έναντι του Ασένσιο.

ΙΣΠΑΝΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

* Under 2.5 τα 6/8 τελευταία επίσημα παιχνίδια της

* Δέχθηκε γκολ στα 5/7 τελευταία παιχνίδια της σε Παγκόσμιο Κύπελλο

* Σκόραρε στα 12/13 τελευταία παιχνίδια της σε Παγκόσμιο Κύπελλο

Παίξε Νόμιμα στην Stoiximan (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) 21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ

Δείτε εδώ όλο το ρόστερ με αναλυτικές πληροφορίες για όλους τους παίκτες της Κόστα Ρίκα

Προηγούμενο ματς: Φιλική νίκη (2-0) επί της Νιγηρίας στις 10 Νοεμβρίου. Ο Ντουάρτε άνοιξε το σκορ στο 7ο λεπτό και ο Γουάστον διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 73’.

Παρόντες για 6η φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο οι Κοσταρικάνοί, στον 21ο αιώνα έλειψαν μόνο από τη διοργάνωση της Νοτίου Αφρικής το 2010. 5-5-8 το συνολικό τους ρεκόρ σε Μουντιάλ, έχουν καταφέρει δύο προκρίσεις στα νοκ άουτ, το 1990 στην Ιταλία και το 2014 στη Βραζιλία, όταν έφτασαν ως τα προημιτελικά. Δεν έχουν κερδίσει όμως κανένα από τα έξι τελευταία παιχνίδια τους (0-4-2) σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ απέτυχαν να σκοράρουν σε τέσσερα εξ αυτών. Το 37% των τερμάτων τους έχουν επιτευχθεί με κεφαλιές!

Στα προκριματικά της Βόρειας & Κεντρικής Αμερικής τερμάτισαν 4οι στον όμιλο της τελικής φάσης (με ρεκόρ 7-4-3) και χρειάστηκαν τα διηπειρωτικά μπαράζ για να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στο Κατάρ. Στις 14 Ιουνίου επικράτησαν 1-0 της Νέας Ζηλανδίας, με το γκολ του Κάμπελ στο 3ο λεπτό να αποδεικνύεται καταλυτικό.

Από το ρόστερ των “Los Ticos” ξεχωρίζουν οι “κατοστάρηδες” συμμετοχών Κέιλορ Νάβας (κίπερ / Παρί Σεν-Ζερμέν), Σέλσο Μπόρχες (χαφ / Αλαχουελένσε), Μπράιαν Ρουίς (επιτελικός / Αλαχουελένσε) και Κάμπελ (φορ / Λεόν). Αμυντικός “πυλώνας” ο Κάλβο της Κόνιασπορ, ενώ ανερχόμενο αστέρι της χώρας είναι ο 18χρονος Μπένετ της Σάντερλαντ.

Εθνικός εκλέκτορας ο Κολομβιανός Λουίς Φερνάντο Σουάρες, ο οποίος δίνει το “παρών” σε Μουντιάλ για τρίτη φορά με τρίτη διαφορετική χώρα! Το 2006 πήγε στο μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού με το Εκουαδόρ και το 2014 με τις Ονδούρες.

Δίχως προβλήματα απουσιών έγινε ο καταρτισμός της αποστολής, ο 63χρονος τεχνικός αναμένεται να παρουσιάσει ένα σχήμα 4-2-3-1, με πολύ εμπειρία στον άξονα. Ξεπέρασε τους πόνους στην πλάτη ο Νάβας (Παρί Σεν-Ζερμέν) και θα ξεκινήσει κάτω από τα δοκάρια.

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

* No Goal τα 9/12 τελευταία παιχνίδια της, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης

* Under 2.5 τα 6/7 τελευταία παιχνίδια της σε Παγκόσμιο Κύπελλο

* Δεν σκόραρε στα 4/6 τελευταία παιχνίδια της σε Παγκόσμιο Κύπελλο

Ισπανία – Κόστα Ρίκα στην Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Live Updates και Match Center για τον αγώνα Ισπανία – Κόστα Ρίκα ΕΔΩ