*Παιχνίδι για τη Γ’ κατηγορία του Nations League. Η ομάδα που θα τερματίσει στην πρώτη θέση του ομίλου κερδίζει την άνοδο στην Β’ Κατηγορία. Η τελευταία θα υποχρεωθεί να παίξει μπαράζ με κάποια εκ των άλλων τελευταίων ομάδων της Γ’ Κατηγορίας.

*Στον πρώτο γύρο: Κύπρος – Κόσοβο 0-2.

*Τελευταία αγωνιστική – Το Κόσοβο θα είναι τελευταίο μόνο σε περίπτωση δικής του ήττας και παράλληλης μη ήττας της Βόρειας Ιρλανδίας απ’ την Ελλάδα. Η Κύπρος θα είναι τελευταία αν χάσει, εκτός αν χάσει με μεγάλη διαφορά τερμάτων η Βόρεια Ιρλανδία. Με ισοπαλία και ήττα της Βόρειας Ιρλανδίας θα είναι τρίτη, με ισοπαλία και στα δύο ματς θα είναι τέταρτη.

Δείτε τα Προγνωστικά Nations League

ΚΟΣΟΒΟ ΑΝΑΛΥΣΗ

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας ήττα 2-1 κόντρα στη Βόρεια Ιρλανδία. Το 0-1 ο Μουρίτσι στο 58’, το 1-1 ήρθε απ’ τον Γουάιτ στο 82’, το 2-1 ήρθε στις καθυστερήσεις απ’ τον Μαγκίνις στις καθυστερήσεις.

Δεν άξιζε να χάσει στο Μπέλφαστ το Σάββατο, υπέστη ήττα που το βάζει σε μπελάδες αναφορικά με τη δεύτερη θέση. Πολύ καλύτερο το Κόσοβο στο πρώτο ημίχρονο, από καθαρή ατυχία δε σκόραρε, είχε καλή κυκλοφορία, έδειχνε «ομάδα» και είχε πολύ πιο σοβαρή εικόνα. Πήρε αυτό που άξιζε η ομάδα του Ζιρές με το όμορφο γκολ του Μουρίτσι στο 58’, αν ήταν πιο προσεκτική θα έκανε το 0-2. Από το πουθενά ήρθε η ισοφάριση της Βόρειας Ιρλανδίας, έπειτα από λάθος στην άμυνα του Κοσόβου, η ομάδα του Ζιρές είχε τρομερές φάσεις για το 1-2, δεν το έκανε και στο φινάλε το «πλήρωσε» με το γκολ του Μαγκίνις. Δεν άξιζε να χάσει το Κόσοβο.

Τρίτη ήττα στον όμιλο για τους γηπεδούχους, οι δύο ήταν απ’ την νικήτρια του ομίλου Ελλάδα, έχει έξι πόντους απ’ τις νίκες με Κύπρο (0-2 εκτός) και Βόρεια Ιρλανδία (3-2 εντός). «Στόχος μας είναι η δεύτερη θέση, θέλουμε να κερδίσουμε την Κύπρο και να κλείσουμε με νίκη τον όμιλο μας. Προσωπικά, σκέφτομαι θετικά μαζί με τους ποδοσφαιριστές μου. Θέλουμε να κερδίσουμε, όμως μπορεί να δοκιμάσουμε και κάποια νέα παιδιά», είπε ο κόουτς Ζιρές, το μέλλον του οποίου είναι αβέβαιο στον πάγκο των γηπεδούχων. Λέγεται ότι ανεξαρτήτως κατάληξης μετά τα σημερινά ματς, θα απομακρυνθεί.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, επιστρέφει ο αμυντικός Μ. Κριεζίου, ενώ είναι αμφίβολοι οι Ραχμάνι (στόπερ) και Μούριτς (τερματοφύλακας).

Εθνική Κοσόβου ρόστερ

Τερματοφύλακες: Ουϊκάνι (Έμπολι), Μούριτς (Μπέρνλι), Μπεκάι (Τίρανα) – Αμυντικοί: Ραχμάνι (Νάπολι), Αλίτι (Ζυρίχη), Φαζλίγι (Σεντ Πάουλι), Μ. Κριεζίου (Ζυρίχη), Χαντεργκιονάι (Κασίμπασα), Ντρέσεβιτς (Καραγκιουμρούκ), Ντελόβα (Μπαλκάνι) – Μέσοι: Ράσιτσα (Γαλατασαράι), Τσελίνα (Κασίμπασα), Ζένελι (Ρεμς), Χ. Κριεζίου (Βίντερτουρ), Λοσάι (Κρακόβια), Μπιτικί (Κόνιασπορ), Μουσλίγια (Πάντερμπορν), Ντομγκιόνι (Φίτεσε), Ρουντάνι (Γιουνγκ Μπόις), Κρασνίτσι (Λιάπι), Εμερλάχου (Μπαλκάνι) – Επιθετικοί: Μουρίτσι (Μαγιόρκα), Ρασάνι (Κλερμόν).

ΚΟΣΟΒΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

*2-3 γκολ στα 10/13 τελευταία παιχνίδια του.

*Under 2.5 στις 6/9 τελευταίες αναμετρήσεις του.

Παίξε Νόμιμα στην Stoiximan (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

ΚΥΠΡΟΣ ΑΝΑΛΥΣΗ

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας επικράτηση 1-0 επί της Ελλάδας. Είχε κι άλλες φάσεις η Κύπρος στο πρώτο ημίχρονο, η Ελλάδα ήταν κακή στο εν λόγω διάστημα. Βελτιώθηκε στο δεύτερο μέρος, είχε ακυρωθέν γκολ και δοκάρι με τον Φούντα.

Στην πιο κατάλληλη στιγμή ήρθε η πρώτη νίκη του ομίλου για την Κύπρο, που έμεινε «ζωντανή» στη μάχη για την αποφυγή της τελευταίας θέσης. Πήρε αυτό που ήθελε στο εντός έδρας απαιτητικό ματς με την Ελλάδα, στο ντεμπούτο του Τιμούρ Κετσπάγια στην άκρη του πάγκου της. Δεν μπήκε καλά στο γήπεδο, η Ελλάδα πατούσε καλύτερα, αλλά μέσα σε ένα λεπτό, η Κύπρος βρήκε κλασική ευκαιρία και γκολ! Από εκείνο το σημείο και έπειτα η Ελλάδα «θόλωσε», έκανε πολλά λάθη και δεν απείλησε. Στο δεύτερο μέρος οι Κύπριοι έπαιξαν πιο παθητικά, δεν πήραν ρίσκο, σε κάποιες στιγμές χρειάστηκαν τη βοήθεια της τύχης (δοκάρι), ενώ πήραν και ένα σφύριγμα (ακυρωθέν γκολ Ελλάδας).

«Όταν κερδίζεις μια ομάδα όπως την Ελλάδα δείχνει ότι έχουμε την ποιότητα να κάνουμε καλύτερα πράγματα», είπε ο Κετσπάγια, που χθες τόνισε για το ματς με το Κόσοβο. «Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Εμείς μετά τη νίκη επί της Ελλάδας, θέλουμε να συνεχίσουμε το νικηφόρο σερί μας. Στόχος μας είναι να αποφύγουμε τα μπαράζ. Για να τον πετύχουμε πρέπει να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα αύριο. Η ομάδα είναι έτοιμη. Όλα θα πάνε καλά». Οι Κύπριοι περιμένουν «δώρο» απ’ την Ελλάδα, καθώς χρειάζονται ήττα της Βόρειας Ιρλανδίας, έτσι ώστε να τους αρκεί και η ισοπαλία κόντρα στο Κόσοβο, προκειμένου να αποφύγουν την τελευταία θέση. Δεν προέκυψαν προβλήματα.

Εθνική Κύπρου ρόστερ

Τερματοφύλακες: Τούμπας (ΑΕΚ Λάρνακας), Δημητρίου (Απόλλων Λεμεσού), Παναγή (Ομόνοια) – Αμυντικοί: Ανδρέου (Σαρλερουά), Κάρο (ΑΠΟΕΛ), Κατελάρης (Οστάνδη), Παναγιώτου (Ομόνοια), Ρομπέρζ (Απόλλων Λεμεσού), Κορέα (Ανόρθωση), Αντωνιάδης (Ανόρθωση), Ν. Ιωάννου (Κόμο), Χριστοφόρου (ΑΕΚ Λάρνακας) – Μέσοι: Αρτυματάς (Ανόρθωση), Κυριάκου (Απόλλων Λεμεσού), Γκόγκιτς (Σεντ Μίρεν), Κάστανος (Σαλερνιτάνα), Χαραλάμπους (Ομόνοια), Παπουλής (Ομόνοια) – Επιθετικοί: Χριστοφή (Ανόρθωση), Κακουλλής (Ομόνοια), Λοΐζου (Ομόνοια), Σωτηρίου (Σανφρέτσε Χιροσίμα), Τζιώνης (Κάνσας), Εφραίμ (ΑΠΟΕΛ), Ηλία (ΑΠΟΕΛ).

ΚΥΠΡΟΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

*NG στα 7/9 τελευταία παιχνίδια της.

*Έρχεται από 5/7 Under 2.5 ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης.

Κόσοβο – Κύπρος στην Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ