*1η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

*Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί έξι φορές στο παρελθόν. Τη σεζόν 2010-2011 για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ (0-0 στη Νάπολι, 3-1 η Λίβερπουλ στο δεύτερο παιχνίδι). Για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ τη σεζόν 2018-2019 οι δύο ομάδες πήραν από μία νίκη στην έδρα τους με 1-0. Τη σεζόν 2019-2020, πάλι για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, με τη Νάπολι να κερδίζει 2-0 στο πρώτο παιχνίδι και το δεύτερο ματς στο “Άνφιλντ” να λήγει 1-1.

* Η Νάπολι έχει νικήσει τα 5/6 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της στο Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα σε αγγλικές ομάδες. Δεν έχει χάσει και δεν έχει δεχθεί γκολ απ’ τη Λίβερπουλ στην έδρα της, μετρώντας απολογισμό δύο νίκες και μια ισοπαλία.

*Η Νάπολι είναι αήττητη στα οκτώ πρόσφατα εντός έδρας παιχνίδια της στο Τσάμπιονς Λιγκ (5-3-0).

*Η Λίβερπουλ νίκησε και στις τρεις τελευταίες επισκέψεις της σε ιταλικό έδαφος.  Τη σεζόν 2020-2021 επικράτησε 5-0 της Αταλάντα στο Μπέργκαμο και τη σεζόν 2021-2022 κέρδισε τις Μίλαν (1-2) και Ίντερ (0-2) στο Μιλάνο . Στο 6-3-4 το συνολικό εκτός έδρας ρεκόρ της κόντρα σε ιταλικές ομάδες

*Την περασμένη σεζόν, η Λίβερπουλ κέρδισε και στις έξι τελευταίες εξόδους της στο Τσάμπιονς Λιγκ, πετυχαίνοντας σε όλες από δύο γκολ και πάνω (οι 5/6 ήρθαν Goal/Goal & Over 2.5).

Δείτε τα Προγνωστικά Champions League

ΝΑΠΟΛΙ ΑΝΑΛΥΣΗ

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας νίκη 2-1 κόντρα στη Λάτσιο. Έμεινε πίσω στο σκορ στο 4’, ισοφάρισε με τον Κιμ Μιν – Τζάε στο 38’ και έκανε την ανατροπή με τον Κβαρατσκέλια στο 61’.

Άφησε πολύτιμους βαθμούς στα προηγούμενα παιχνίδια, ωστόσο έβγαλε χαρακτήρα το Σάββατο και πέρασε με το διπλό απ’ τη Ρώμη κερδίζοντας 2-1 τη Λάτσιο. Δεν μπήκε καλά στο ματς, πριν συμπληρωθεί το πεντάλεπτο δέχθηκε το 1-0, ανέβηκε στη συνέχεια, είχε δοκάρι και έφερε το ματς στην ισορροπία. Ανώτερη στο δεύτερο 45λεπτο, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, τη σταμάτησε -ξανά- το δοκάρι και ο αντίπαλος γκολκίπερ, αλλά είχε υπομονή και βρήκε το γκολ της νίκης με τον φορμαρισμένο εξτρέμ Κβαρατσκέλια.

Επιστροφή στις νίκες για τη Νάπολι, είχαν προηγηθεί δύο ισοπαλίες με Φιορεντίνα (0-0 εκτός) και Λέτσε (1-1 εντός), πορεύεται αήττητη στη Serie A μετά το πέρασμα πέντε αγωνιστικών, “τρέχει” ρεκόρ 3-2-0, είναι στο -2 απ’ την πρωτοπόρο Αταλάντα.

Σε ό,τι αφορά τις υποχρεώσεις της στο Τσάμπιονς Λιγκ, οι “παρτενοπέι” επιστρέφουν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση ύστερα από απουσία δύο ετών, τη σεζόν 2019-2020 πέρασαν τους ομίλους και αποκλείστηκαν απ’ τη Μπαρτσελόνα (1-1 εντός, 3-1 εκτός). Βρίσκεται σ’ έναν αρκετά δυνατό όμιλο και αναμένεται να δώσει μάχη με Άγιαξ και Ρέιντζερς για την πρόκριση στα νοκ άουτ.

“Σε τέτοια παιχνίδια στη συγκεκριμένη διοργάνωση πρέπει να παρουσιαστούμε έτοιμοι και να μην χάσουμε το μυαλό μας γιατί μπορεί να το πληρώσουμε. Η Λίβερπουλ με τον τρόπο που αγωνίζεται δεν σε αφήνει να πάρεις ανάσα, είναι μεγάλη ομάδα, πρέπει να έχουμε καθαρό μυαλό”, είπε ο κόουτς Σπαλέτι, ο οποίος την Κυριακή είχε ατύχημα, έβγαλε τον ώμο του, ωστόσο μπήκε στο χειρουργείο την Δευτέρα και θα βρεθεί κανονικά στον πάγκο απόψε.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, προέκυψε πρόβλημα με τον φορ Όσιμεν που είναι αμφίβολος, ενώ ο εξτρέμ Λοσάνο χτύπησε στο παιχνίδι με τη Λάτσιο, είναι και αυτός αμφίβολος και ο Σπαλέτι θα ρίξει στη μάχη τον Πολιτάνο. Σε περίπτωση που δεν προλάβει ο Όσιμεν, τη θέση του θα πάρει ο Ρασπαντόρι. Παραμένει τραυματίας ο χαφ Ντέμε.

ΝΑΠΟΛΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

*Goal/Goal τα 7/10 πρόσφατα παιχνίδια.

*Over 2.5 τα 7/10 τελευταία ματς.

Παίξε Νόμιμα στo Pamestoixima.gr (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

21+ | Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα |

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΑΝΑΛΥΣΗ

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας ισοπαλία 0-0 με την Έβερτον. Μοιρασμένο παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο (ίδιες σε αριθμό οι τελικές), καλύτερη η Λίβερπουλ στο δεύτερο 45λεπτο, έχασε σημαντικές ευκαιρίες να πάρει τη νίκη.

Ερχόταν από δύο εντός έδρας νίκες και πάνω που βρήκε τη φόρμα της ήρθε η γκέλα στο ντέρμπι του Λίβερπουλ με την Έβερτον. Είχε την μπάλα περισσότερη ώρα στα πόδια της, πρώτη ένιωσε τον κίνδυνο (δοκάρι), είχε και αυτή στη συνέχεια διπλό δοκάρι με Νιούνιες, Ντίας, το ημίχρονο έκλεισε στο 0-0. Ανέλαβε περισσότερες πρωτοβουλίες στο δεύτερο 45λεπτο, δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες, σε κάποιες περιπτώσεις κινδύνεψε να βρεθεί πίσω στο σκορ (ακυρώθηκε γκολ της Έβερτον για οφσάιντ μετά από χρήση VAR). Αύξησε την πίεσή της στο φινάλε και είχε δοκάρι με τον Σαλάχ για να πάρει τη νίκη.

Νέα απώλεια εντός συνόρων για τη Λίβερπουλ, είχαν προηγηθεί το εντυπωσιακό 9-0 κόντρα στη Μπόρνμουθ και το αγχωτικό 2-1 επί της Νιούκαστλ (στην εκπνοή έκανε την ανατροπή), δεν έχει κερδίσει μακριά απ’ το “Άνφιλντ (0-2-1), έχει μείνει πίσω στη βαθμολογία και απέχει έξι πόντους απ’ την κορυφή.

Ξεκινάει τις υποχρεώσεις της στο Τσάμπιονς Λιγκ, λογίζεται στα πρώτα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου (τέταρτο κατά σειρά), βρίσκεται σ’ έναν όμιλο στα μέτρα της, υπερέχει κόντρα σε Νάπολι, Άγιαξ, Ρέιντζερς και η κατάκτηση της πρώτης θέσης αποτελεί πρωταρχικό στόχο.

“Δεν έχουμε κερδίσει ποτέ σε αυτή την έδρα, αλλά τα έχουμε πάει πολύ καλά συνολικά στη διοργάνωση. Σίγουρα πρέπει να βελτιωθούμε και να τα πάμε καλύτερα. Μας περιμένει ένα δύσκολο βράδυ”, είπε ο κόουτς Κλοπ.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, παραμένει τραυματίας ο χαφ Χέντερσον, τραυματίστηκε και τέθηκε νοκ άουτ ο μεσοεπιθετικός Καρβάλιο. Μακροχρόνια απουσιάζουν ο στόπερ Κονατέ και οι χαφ Τσάμπερλεϊν, Κεϊτά. Επιστρέφει στην αποστολή ο χαφ Τιάγκο, ταξίδεψε στην Ιταλία και το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα, ο χαφ Αρτούρ Μέλο.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

*Over 2.5 τα 6/8 τελευταία παιχνίδια.

*Goal/Goal τα 4/6 πρόσφατα παιχνίδια.

Νάπολι – Λίβερπουλ στο Pamestoixima.gr
Pamestoixima logo 2021
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ