*2η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

*Ο Άγιαξ πανηγύρισε τη νίκη και στις τέσσερις προηγούμενες αναμετρήσεις κόντρα στην Μπεσίκτας σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η σημερινή θα είναι η πρώτη των δύο ομάδων στο Κύπελλο Πρωταθλητριών/ Τσάμπιονς Λιγκ από τη σεζόν 1966/67.

*Η Μπεσίκτας δέχτηκε τουλάχιστον δύο γκολ στις τέσσερις προηγούμενες αναμετρήσεις με τον Άγιαξ (συνολικά δέκα). Στην τελευταία μεταξύ τους τον Νοέμβριο 1993 ηττήθηκε εντός έδρας με 4-0 για το Κύπελλο Κυπελλούχων.

*Ο Άγιαξ πανηγύρισε τη νίκη στις οχτώ πρώτες αναμετρήσεις που έδωσε κόντρα σε τουρκικές ομάδες από το 1966 μέχρι το 1993. Στις δύο τελευταίες με αντίπαλο την Φενερμπαχτσέ στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ 2015/16 είχε απολογισμό μία ισοπαλία και μία ήττα.

Δείτε τα Προγνωστικά Champions League

ΑΓΙΑΞ ΑΝΑΛΥΣΗ

Ο Άγιαξ βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα τον τελευταίο μήνα, πανηγύρισε έξι σερί νίκες στις οποίες δέχτηκε μόλις ένα γκολ! Παράλληλα, έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα συνολικά 29 φορές προκαλώντας τρόμο σε κάθε αντίπαλο. Το Σάββατο δεν δυσκολεύτηκε να προσπεράσει το εμπόδιο της Γκρόνινγκεν (3-0 εντός) παραμένοντας στην κορυφή του πρωταθλήματος με 19 βαθμούς (+3 από Βίλεμ).

Οι ποδοσφαιριστές του τεν Χαγκ ήταν καταιγιστικοί, δημιούργησαν συνολικά 23 ευκαιρίες εκ των οποίων οι εννέα βρήκαν στόχο. Παράλληλα, δεν δέχτηκαν ιδιαίτερη πίεση από τους αντιπάλους τους, φτάνοντας σε ποσοστό κατοχής μπάλας 73%. Σε περίπτωση που σκοράρει με αντίπαλο την Μπεσίκτας ο Ντούσαν Τάντιτς θα φτάσει τα εννέα γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ για τον Άγιαξ, ισοφαρίζοντας παράλληλα τον Πάτρικ Κλάιφερτ.

Παράλληλα, από την στιγμή που έκανε το ντεμπούτο του στη διοργάνωση τον Σεπτέμβριο 2018, ο Ντάβιντ Νέρες έχει εμπλακεί σε πέντε γκολ σε εννέα αναμετρήσεις στην “Johan Cruijff Arena” (πέτυχε δύο, μοίρασε τρεις ασίστ). “Δεν υπάρχουν αδύναμες ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η Μπεσίκτας έχει αυτοπεποίθηση, κάτι που ισχύει και για εμάς”, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο προπονητής του Άγιαξ που υποδέχεται την Ουτρέχτη την Κυριακή (3/10).

Προηγούμενο ματς: Επικράτησε εντός έδρας (3-0) της Γκρόνινγκεν. Ο Άλβαρες άνοιξε το σκορ στο 40′, προτού ο Άντονι διπλασιάσει τα τέρματα των γηπεδούχων στο 56′. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Μαζράουϊ στο 81′.

ΑΓΙΑΞ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

*Κράτησε το μηδέν στα 5/6 τελευταία παιχνίδια της (δες το στην Stoiximan)

*Over 2,5 στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της.

Παίξε Νόμιμα στην Stoiximan (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ

Από δύο σερί αρνητικά αποτελέσματα προέρχεται η Μπεσίκτας στο πρωτάθλημα. Την προηγούμενη βδομάδα προηγήθηκε με 3-0 της Ντεμίρσπορ στο “Vodafone Park”, παρόλα αυτά δεν κατάφερε να πανηγυρίσει τη νίκη δεχόμενη την ισοφάριση στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων. Τρεις μέρες αργότερα γνώρισε ήττα-σοκ στην έδρα της νεοφερμένης Αλτάι (2-1), παρά το γεγονός πως προηγήθηκε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.

Συγκεντρώνοντας 14 βαθμούς μετά από επτά αγωνιστικές οι “μαύροι αετοί” καταλαμβάνουν την 3η θέση, όντας στο -2 από την πρωτοπόρο Φενέρμπαχτσε. Η Μπεσίκτας γνώρισε την ήττα στις 11/13 εκτός έδρας αναμετρήσεις για το Τσάμπιονς Λιγκ (μία νίκη, μία ισοπαλία) από το 1997 μέχρι το 2009. Έκτοτε, ηττήθηκε μόλις δύο φορές σε εννέα εκτός έδρας, πανηγυρίζοντας πέντε νίκες (δύο ισοπαλίες). Δεν έχει κρατήσει το μηδέν μακριά από το σπίτι της στην εν λόγω διοργάνωση από τον Νοέμβριο 2009.

Έκτοτε, δέχεται κατά μέσο όρο 2,4 γκολ ανά παιχνίδι (17 σε σύνολο επτά αναμετρήσεων). “Αντιμετωπίζουμε σοβαρές δυσκολίες, λόγω των πολλών απουσιών που αντιμετωπίζουμε. Οι νεαροί ποδοσφαιριστές θα πρέπει να αρπάξουν την ευκαιρία”, είπε ο προπονητής Γιαλτσίν που βλέπει γεμάτο το απουσιολόγιο του. Το Σάββατο (2/10) η Μπεσίκτας υποδέχεται την Σίβασπορ.

Προηγούμενο ματς: Ηττήθηκε εκτός έδρας (2-1) από την Αλτάι. Ο Γιάλτσιν άνοιξε το σκορ στο 47′, προτού οι γηπεδούχοι ανατρέψουν τα δεδομένα με Καπέλ (57′) και Μπάμπα (88′).

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

*Over 2,5 στα έξι τελευταία παιχνίδια της.

*GG στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της.

Άγιαξ – Μπεσίκτας στην Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ