*2η αγωνιστική του 5ου ομίλου του Euro. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο «Καρτούχα» της Σεβίλλης και θα τον δουν από κοντά 16.000 άνθρωποι.

*Πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση σε μεγάλο τουρνουά. Η Ισπανία μετράει 8 νίκες σε 10 ματς κόντρα στην Πολωνία (8-1-1). Η μοναδική νίκη της Πολωνίας κόντρα στους Ισπανούς έγινε πριν από 40 χρόνια σε φιλικό.

*Μετά το 2000, η Ισπανία έχει 2/2 εντός έδρας νίκες κόντρα στην Πολωνία με επιμέρους σκορ 9-0!

*Η Πολωνία κέρδισε μόλις δύο απ’ τα 12 ματς τελικής φάσης Euro (2-6-4), δε σκόραρε ποτέ πάνω από 1 γκολ!

*Η Ισπανία έμεινε «άσφαιρη» στα τελευταία δύο παιχνίδια της, την πρεμιέρα του Euro με τη Σουηδία και το φιλικό με την Πορτογαλία (0-0). Απέτυχε να σκοράρει δύο φορές στα προηγούμενα 51 ματς!

*Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έχει μόλις δύο γκολ σε 35 τελικές προσπάθειες με την Πολωνία σε μεγάλα τουρνουά (12 εμφανίσεις). Δε σκόραρε στις τελευταίες 17 τελικές προσπάθειες του, το τελευταίο του γκολ σημειώθηκε στο Euro 2016 κόντρα στην Πορτογαλία.

Δείτε τα Προγνωστικά Euro

ΙΣΠΑΝΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ

Ενισχύθηκε ο προβληματισμός για τις προϋποθέσεις ύπαρξης υψηλών αξιώσεων στο τουρνουά μετά το 0-0 της πρεμιέρας κόντρα στη Σουηδία. Έπαιξε με το κλασικό μοτίβο η Εθνική Ισπανίας, πολλές μεταβιβάσεις, καλή κυκλοφορία, πλήρης έλεγχος της κατάστασης. Έβγαλε μερικές μεγάλες ευκαιρίες, στο πρώτο μέρος με τους Μοράτα και Κόκε, στο δεύτερο με Κόκε και Μορένο, σίγουρα θα μπορούσε να έχει κερδίσει. Ωστόσο, μάλλον πρέπει να αισθάνεται και λιγάκι τυχερή, καθώς η Σουηδία είχε δοκάρι στο πρώτο μέρος και απίστευτη ευκαιρία στο δεύτερο 45λεπτο, με τον Μπεργκ να αστοχεί προ κενής εστίας!

Η Ισπανία ολοκλήρωσε το ματς με 830 πάσες και έφτασε το ποσοστό κατοχής στο 85.1%, πρόκειται για επιδόσεις ρεκόρ σε επίπεδο τελικής φάσης Euro μετά το 1980! «Ήμασταν η καλύτερη ομάδα με διαφορά. Οι αντίπαλοι έμειναν πίσω, είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού και προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ευκαιρίες. Δεν πρόκειται να αλλάξω το πλάνο μου. Θα προσπαθήσουμε να παίζουμε με τον ίδιο τρόπο σε κάθε αγώνα», είπε ο κόουτς Λουίς Ενρίκε. Δέχτηκε έντονη κριτική απ’ τα ισπανικά ΜΜΕ για το γεγονός ότι συνεχίζει να εμπιστεύεται τον ντεφορμέ Μοράτα, ωστόσο ο έμπειρος κόουτς υπερασπίστηκε στον παίκτη του, αποκαλύπτοντας, μάλιστα, χθες ότι θα είναι ξανά βασικός κόντρα στην Πολωνία.

Είναι αλήθεια, πάντως, ότι ο Μορένο «φάνηκε» περισσότερο συγκριτικά με τον άσσο της Γιουβέντους. Έγιναν παράπονα για τον αγωνιστικό χώρο απ’ τους παίκτες της «φούρια ρόχα», το επιτελείο του γηπέδου στη Σεβίλλη έπεσε με τα… μούτρα να διορθώσει την κατάσταση, καθώς στο σημερινό ματς δε χωρούν δικαιολογίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το 1996 η Ισπανία δεν είχε ποτέ 2/2 απώλειες στις πρώτες ισάριθμες αγωνιστικές του ομίλου τελικής φάσης Euro.

Αποθεραπεύτηκε απ’ τον κορονοϊό ο Μπουσκέτς, ο οποίος είχε αρνητικό τεστ χθες και έτσι συμπεριλήφθηκε στην αποστολή. Μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να είναι στην ενδεκάδα, ίσως πάρει χρόνο στην πορεία του αγώνα.

Προηγούμενο ματς: Ισοπαλία 0-0 στην πρεμιέρα του Euro κόντρα στη Σουηδία. Ήταν καλύτερη απ’ τον αντίπαλο, είχε αρκετές ευκαιρίες, τελείωσε με 17 τελικές προσπάθειες, όμως δεν είχε αποτελεσματικότητα. Είχε δοκάρι στο πρώτο μέρος η Σουηδία και άλλη μία κλασική ευκαιρία στο δεύτερο 45λεπτο.

ΙΣΠΑΝΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

*Δέχτηκε γκολ στα 6/10 τελευταία παιχνίδια της (δες το στην Betshop).

*Under 2.5 στα 9/14 τελευταία παιχνίδια της.

*Τα τελευταία 37 γκολ της Ισπανίας σε τελική φάση Euro σημειώθηκαν μέσα απ’ τη μεγάλη περιοχή! Τελευταίο γκολ εκτός περιοχής ήταν απ’ τον Ραούλ το 2000!

Παίξε Νόμιμα στην Stoiximan (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)
21+ Παίξε υπεύθυνα | Αρμόδιος Ρυθμιστής MGA

ΠΟΛΩΝΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ

Απογοητευτική η πρεμιέρα για την Εθνική Πολωνίας στο τουρνουά, υπέστη ήττα που ίσως την καταδικάσει σε αποκλεισμό. Έπαιξε το θεωρητικά πιο βατό ματς του ομίλου, ωστόσο αν εξαιρεθούν τα πρώτα λεπτά κάθε ημιχρόνου, ήταν κατώτερη απ’ τη Σλοβακία. Μπορεί να τελείωσε με 17 τελικές προσπάθειες, ωστόσο μόλις τρεις ήταν εντός στόχου, είχε αρκετά αμυντικά ζητήματα, «χτυπήθηκε» και απ’ την αποβολή του Κριτσόβιακ. Σε γενικές γραμμές, ήταν δυσλειτουργική, έδειξε να μη διαθέτει ομοιογένεια, ενώ προέκυψε για ακόμη μια φορά (πολλοστή τα τελευταία χρόνια) συζήτηση για το αν τροφοδοτείται επαρκώς ο Λεβαντόφσκι.

«Από μια οπτική γωνία, θα ήταν καλύτερο να πάρω περισσότερες μπάλες και να βρεθώ σε θέση βολής. Απ’ την άλλη, όμως, πρέπει κι εγώ να προσαρμοστώ στις συνθήκες. Είναι η τελική φάση του Euro, ξέρω ότι οι ευκαιρίες μου δε θα είναι πολλές», είπε ο σούπερ σταρ της Μπάγερν, με τον κόουτς Σόουζα να τονίζει: «Το πλάνο μας ήταν να είμαστε κυρίαρχοι και να βγάλουμε ευκαιρίες. Αυτό το κάναμε. Σίγουρα μπορούσαμε να αποδώσουμε καλύτερα και πρέπει να είμαστε καλύτεροι στα επόμενα ματς, ειδικά στην άμυνα. Είχαμε δουλέψει στις στατικές φάσεις, ξέραμε πως κινείται ο Σκρίνιαρ, ωστόσο τον αφήσαμε να σκοράρει».

Ο πολωνικός Τύπος άσκησε κριτική στην εθνική ομάδα της χώρας, χαρακτηριστικό είναι πρωτοσέλιδο εφημερίδας που έκανε λογοπαίγνιο με το επίθετο του Πάουλο Σόουζα και κυκλοφόρησε με τίτλο «SOS». Γίνεται αντιληπτό ότι σήμερα η Πολωνία οφείλει να πάρει αποτέλεσμα, ιδανικά τη νίκη. Τιμωρημένος ο Κριτσόβιακ, τη θέση του λογικά θα πάρει ο Μόντερ, παίζει «δυνατά» το σενάριο να παρατάξει την ομάδα του με πεντάδα στην άμυνα ο Σόουζα.

Προηγούμενο ματς: Ήττα 1-2 στην πρεμιέρα του Euro κόντρα στη Σλοβακία. Το 1-0 ήρθε στο 18’ έπειτα από ωραία προσπάθεια και σουτ του Μακ (χρεώθηκε ως αυτογκόλ στον γκολκίπερ Σέζνι), η Πολωνία ισοφάρισε με τον Λινέτι στο 46’, όμως έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κριτσόβιακ στο 62’. Η Σλοβακία πήρε τη νίκη με γκολ του Σκρίνιαρ στο 69’.

ΠΟΛΩΝΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

*G/G τα 6/7 πρόσφατα παιχνίδια.

*Over 2.5 τα 6/7 τελευταία ματς.

*2-3 γκολ τα 8/10 πρόσφατα παιχνίδια.

Ισπανία – Πολωνία στην Betshop
betshop logo 300 300 transparent
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ