Εγκρίθηκε η συγχώνευση Flutter – The Stars Group!

Ανανεώθηκε:
the stars group logo

H Επιτροπή Ανταγωνισμού και Αγοράς (CMA) ενέκρινε τη σχεδιασμένη συγχώνεσυη ανάμεσα στη The Stars Group και Flutter Entertainment. Η Flutter έφτασε σε συμφωνία τον περασμένο Οκτώβριο για να αποκτήσει τον όμιλο The Stars Group, ο οποίος ως κορωνίδα έχει φυσικά την κορυφαία πλατφόρμα πόκερ στον πλανήτη, Pokerstars.

O bookmaker δεν βρέθηκε

Η συμφωνία αυτή αναμενόταν να μελετηθεί εξονυχιστικά από τους ρυθμιστές της αγοράς, αφού η συγχωνευμένη εταιρεία θα άξιζε περίπου 11 δισεκατομμύρια λίρες σε κεφάλαιο αγοράς και θα κρατούσε ένα πολύ σημαντικό κομμάτι σε πολλές αγορές, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η έρευνα της CMA εστίασε περισσότερο στο, αν ως αποτέλεσμα της συμφωνίας, οι πελάτες θα είχαν στη διάθεσή τους λιγότερο ανταγωνιστικές αποδόσεις, λιγότερο γενναιόδωρες προσφορές ή χαμηλότερης ποιότητας προϊόντα, αφού θα εξαλειφόταν ο ανταγωνισμός ανάμεσα στους δύο ομίλους. Κάτι που δεν προκύπτει.

Η ρυθμιστική αρχή εντόπισε ότι “ενώ οι δύο εταιρείες ανταγωνίζονταν στενά, ανήκουν μέσα σε έναν αριθμό κοντινών ανταγωνιστών και η συγχώνευση δεν θα χειροτερέψει τις υπηρεσίες που θα προσφέρονται στο online κοινό”

Τον περασμένο μήνα, οι Flutter και Stars Group ανακοίνωσαν συνολικά έσοδα αξίας 5.28 δισεκατομμυρίων δολαρία για όλο το 2019.

Η Flutter ανακοίνωσε έσοδα 2.14 δισ., σε μία αύξηση της τάξης του 14% (χρόνο με χρόνο), ενώ η Stars Group αντίστοιχα ανακοίνωσε έσοδα 2.53 δισ. με άυξηση 25%!

O bookmaker δεν βρέθηκε