*Προκριματικά του Euro 2020 που θα διεξαχθεί σε 12 πόλεις σε ισάριθμες χώρες της Ευρώπης. Συμμετέχουν σε αυτά 55 ομάδες, η δυναμικότητα των οποίων ορίστηκε μέσω του Nations League 2018/19, οι οποίες είναι χωρισμένες σε δέκα ομίλους, πέντε των πέντε ομάδων και πέντε των έξι. Για πρώτη φορά από το 1976 καμία ομάδα δεν θα προκριθεί αυτόματα στα τελικά της διοργάνωσης ως οικοδέσποινα.

*Οι δύο ομάδες δεν έχουν αναμετρηθεί ποτέ στο παρελθόν.

ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ

Πολύ λίγα πράγματα απ’ το Καζακστάν στο Nations League, πήρε μόλις μια νίκη σε έξι παιχνίδια και αυτό προφανώς δεν άφησε κανέναν ικανοποιημένο. Συμμετείχε σε όμιλο με Γεωργία, Λετονία και Ανδόρρα για την League D, τερμάτισε στη δεύτερη θέση με ρεκόρ 1-3-2, έκανε αμφότερες τις ήττες κόντρα στην πρωτοπόρο του ομίλου Γεωργία. Κέρδισε μόνο την Ανδόρρα εντός έδρας (4-0), απογοήτευσε σχεδόν σ’ όλα τα υπόλοιπα ματς. Η τραγική πορεία του Nations League, σε συνδυασμό με την καταστροφική παρουσία των προκριματικών του Μουντιάλ (τελευταίο χωρίς νίκη στον όμιλο, κάτω και από την Αρμενία), οδήγησε τους ανθρώπους της ομοσπονδίας στην απόφαση για απομάκρυνση του κόουτς Στοΐλοφ.

Στη θέση του επιλέχθηκε τον Ιανουάριο ο Μίχαλ Μπίλεκ, ο οποίος στο παρελθόν έχει δουλέψει για τέσσερα χρόνια στην εθνική Τσεχίας (2009-2013), τελευταία του δουλειά ήταν η Ζλιν, απ’ την οποία αποχώρησε τον Ιανουάριο για να αναλάβει το Καζακστάν. “Σκοπός μας σ’ αυτή την προκριματική φάση είναι να συγκεντρώσουμε περισσότερους πόντους από τις προηγούμενες. Είναι δεδομένο ότι το Βέλγιο είναι το φαβορί του ομίλου, ενώ Σκωτία και Ρωσία είναι πολύ δυνατές ομάδες. Θα κάνουμε το παν για να κάνουμε εκπλήξεις”, είπε ο νέος κόουτς, που συμπλήρωσε για τη Σκωτία: “Είναι μια καλή ομάδα, με πολύ γρήγορους μεσοεπιθετικούς”. Επιστρέφει στην εθνική έπειτα από το 2015 ο μέσος Μέρκελ (στο παρελθόν έχει παίξει σε Μίλαν, Τζένοα, Ουντινέζε, Γουότφορντ και Μπόχουμ).

Η αποστολή: Τερματοφύλακες: Ποκατίλοφ (Καϊράτ), Νεποχόντοφ (Ορνταμπάσι), Σάτσκι (Σαχτιόρ Καραγκαντί), Αμυντικοί: Λογκβινένκο (Αστάνα), Μαλιγί (Ορνταμπάσι), Σουγιουμπάγεφ (Καϊράτ), Μπεϊσεμπέκοφ (Αστάνα), Μιροσνιτσένκο (Τομπόλ), Ερλάνοφ (Ορνταμπάσι), Μέσοι: Ισλαμκάν (Καϊράτ), Κουάτ (Καϊράτ), Μουζίκοφ (Αστάνα), Τουνγκισμπάγιεφ (Ορνταμπάσι), Ζουκόφ (Καϊράτ), Ζαϊνουντίνοφ (Ροστόφ), Φεντίν (Τομπόλ), Μέρκελ (Χέρακλες), Επιθετικοί: Σότσκιν (Ορνταμπάσι), Μουρταζάγιεφ (Αστάνα), Τουρίσμπεκ (Τομπόλ), Σεϊνταχμέτ (Λέφσκι Σόφιας), Πέρτσουκχ (Αστάνα).

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας επικράτηση 1-0 κόντρα στη Μολδαβία.

Στατιστικό: Έρχεται από 7/9 2-3 Goal ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης (δες το στον Stoiximan).

Το Καζακστάν – Σκωτία παίζει στον Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δείτε τα Προγνωστικά Euro 2020

ΣΚΩΤΙΑ

Έκανε το καθήκον της η Σκωτία στο Nations League, εκεί όπου κατέλαβε την πρώτη θέση του 1ου ομίλου στην League C. Είχε τρεις νίκες σε τέσσερα παιχνίδια κόντρα σε Ισραήλ και Αλβανία, με επιμέρους σκορ 10-4, μοναδικό “μελανό” σημείο ήταν η ήττα εκτός έδρας κόντρα στο Ισραήλ (2-1). Χρειαζόταν 2/2 νίκες με Αλβανία και Ισραήλ τον Νοέμβριο, τις πήρε με έμφαση και πήρε την πρωτιά του ομίλου και παράλληλα την άνοδο για τη League B. Ο στόχος της πρόκρισης σε μια μεγάλη διοργάνωση γυροφέρνει στο μυαλό όλων, καθώς η Σκωτία έπαιξε τελευταία φορά σε σπουδαίο ραντεβού το 1998!

Ο κόουτς ΜακΛίς ζήτησε απ’ τους παίκτες του δύο νίκες στα πρώτα ισάριθμα ματς των προκριματικών με Καζακστάν και Σαν Μαρίνο, αίτημα που δεν το λες και μη ρεαλιστικό. “Αν δεν πάρουμε έξι πόντους σ’ αυτά τα ματς, τότε πάλι θα βρεθούμε σε θέση να κυνηγάμε. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να ξεκινήσουμε με νίκες και να πάρουμε ψυχολογία”, είπε ο έμπειρος κόουτς. Αποσύρθηκε απ’ την εθνική ο γκολκίπερ ΜακΓκρέγκορ, δεν ταξίδεψε καν ο αρχηγός Ρόμπερτσον, έμειναν εκτός για λόγους προφύλαξης οι Πάτερσον και Φρέιζερ, καθώς το ματς θα διεξαχθεί σε πλαστικό χλοοτάπητα. Η αποστολή έμεινε σε ώρες Ηνωμένου Βασιλείου, έτρωγαν πρωινό το μεσημέρι, μεσημεριανό το απόγευμα και βραδινό τα μεσάνυχτα!

Η αποστολή: Τερματοφύλακες: Μπέιν (Σέλτικ), Κέλι (Λίβινγκστον), ΜακΛόκλιν (Σάντερλαντ), Αμυντικοί: Μπέιτς (Αμβούργο), Φίντλεϊ (Κιλμάρνοκ), ΜακΚένα (Αμπερντίν), Ο’ Ντόνελ (Κιλμάρνοκ), Πάλμερ (Σέφιλντ Γουένσντεϊ), Ρόμπερτσον (Λίβερπουλ), Σούταρ (Χαρτς), Τίρνι (Σέλτικ), Μέσοι: Άρμστρονγκ (Σαουθάμπτον), Φλεκ (Σέφιλντ Γιουνάιτεντ), ΜακΓκίν (Άστον Βίλα), ΜακΓκρέγκορ (Σέλτικ), ΜακΛίν (Νόριτς), ΜακΤόμινεϊ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Πάτερσον (Κάρντιφ), Σίνι (Αμπερντίν), Επιθετικοί: Μπερκ (Σέλτικ), Φόρεστ (Σέλτικ), Φρέιζερ (Μπόρνμουθ), ΜακΜπέρνι (Σουόνσι), ΜακΝάλτι (Χιμπέρνιαν), Μόργκαν (Σάντερλαντ), Ράσελ (Κάνσας).

Προηγούμενο ματς: Επικράτηση 3-2 επί του Ισραήλ για το Nations League.

Στατιστικό: Έρχεται από τέσσερα σερί Over 2.5 ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης.

Αριστοτέλης Σαββίδης

Banner