*3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων.

*Οι δύο ομάδες έχουν ήδη προκριθεί στην επόμενη φάση. Η Ρωσία θα είναι σίγουρα πρώτη στον όμιλο με νίκη ή ισοπαλία, καθώς υπερέχει στη συνολική διαφορά τερμάτων, ενώ η Ουρουγουάη θα τερματίσει πρώτη μόνο με νίκη.

*Η Ρωσία κέρδισε τα 5/8 ματς κόντρα στην Ουρουγουάη, η οποία έχει μόλις μια νίκη (δύο ματς έληξαν ισόπαλα). Σε επίπεδο Μουντιάλ, οι δύο χώρες έχουν από μια νίκη (ως ΕΣΣΔ η Ρωσία).

*Οι τρεις τελευταίες ευρωπαϊκές χώρες που διοργάνωσαν Μουντιάλ (Γερμανία 2006, Γαλλία 1998, Ιταλία 1990) έκαναν 3/3 νίκες στον όμιλο.

*Η Ουρουγουάη έχασε μόλις μια φορά στα τελευταία 10 ματς ομίλων Παγκοσμίου Κυπέλλου (6-3-1), έρχεται από 6/7 νίκες.

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ

Παίζει όσο χρειάζεται, δε δίνει ιδιαίτερο ρυθμό στο παιχνίδι, σκοράρει ένα γκολ και αυτό της αρκεί. Τουλάχιστον, με αντιπάλους Αίγυπτο και Σαουδική Αραβία. Κόντρα στην τελευταία, η Ουρουγουάη δεν αγχώθηκε όσο στην πρεμιέρα (πήρε τη νίκη με γκολ στο 89’), το γκολ του Σουάρες στο 23’ ξανά από μια στατική φάση (κόρνερ) την έβαλε νωρίς μπροστά στο σκορ και ήταν ολοφάνερο ότι αυτό δε θα άλλαζε. Δέκα μέρες να έπαιζαν οι δύο ομάδες, η Σαουδική Αραβία δεν υπήρχε περίπτωση να απειλήσει τη στιβαρή και αποτελεσματική άμυνα της Ουρουγουάης, ωστόσο το πρόβλημα για την ομάδα του Ταμπάρες ήταν ότι επιθετικά δεν έδειξε απολύτως τίποτα. Το ματς ήταν ένας ατελείωτος πονόματος, με διαφορά το χειρότερο του τουρνουά κι αυτό οφειλόταν κυρίως στην έλλειψη ιδεών και διάθεσης από πλευράς Ουρουγουάης.

«Το μόνο που μου προξένησε έκπληξη ήταν η χαμηλή αποδοτικότητα της ομάδας μου στο πρώτο ημίχρονο. Ήμασταν πολύ μακριά απ’ τα στάνταρ μας και ίσως σ’ αυτό να έπαιξε ρόλο και η Σαουδική Αραβία», είπε ο Ταμπάρες. Το σημαντικό είναι ότι ήρθε η δεύτερη νίκη για τη «σελέστε», που εξασφάλισε την πρόκριση στη φάση των «16», αυτό που απομένει είναι να ξεκαθαρίσει η θέση. Έχοντας διαφορά τερμάτων +2, η Ουρουγουάη είναι πολύ πίσω απ’ τη Ρωσία (+7), κάτι που σημαίνει ότι σήμερα θέλει μόνο νίκη για να τερματίσει στην πρώτη θέση, που όμως είναι άγνωστο τι θα φέρει (Ισπανία, Πορτογαλία ή ακόμη και… Ιράν).

Ο Ταμπάρες άφησε στην άκρη τις θεωρίες συνομωσίας για το αν η πρώτη θέση βολεύει και επεσήμανε: «Ασφαλώς και θέλουμε να κερδίσουμε το ματς, κάτι διαφορετικό δε θα ήταν ηθικό» για να συνεχίσει αναφορικά με την ομάδα του: «Πρέπει να διορθώσουμε μερικά πράγματα. Η Ρωσία είναι μια καλή ομάδα, που παίζει στην έδρα της. Είναι μεγάλη ευκαιρία για να βελτιώσουμε μερικούς τομείς του παιχνιδιού μας». Πάει για σχήμα με τρεις στην άμυνα, θα μείνουν εκτός οι Βαρέλα, Κάρλος Σάντσες και Ροντρίγκες, πάνε για βασικοί οι Κόατες, Νάντες και Τορέιρα.

Προηγούμενο ματς: Νίκη 1-0 για την Ουρουγουάη κόντρα στη Σαουδική Αραβία.

Στατιστικό: Από 6/7 NG έρχεται η Ουρουγουάη ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης (δες το στην Vivobet).

https://www.youtube.com/watch?v=JEVBP1jgEe4

O bookmaker δεν βρέθηκε

*Η Ρωσία έρχεται από 4 σερί ήττες σε Μουντιάλ κόντρα σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, σερί όπου σκόραρε μόλις 1 γκολ!

ΡΩΣΙΑ

«Δεν είναι τυχαία η πορεία μας, ούτε οι μεγάλες νίκες. Είμαστε μια ομάδα που δουλεύει πολύ καλά σαν σύνολο. Έχουμε χημεία και ομοψυχία». Μ’ αυτόν τον τρόπο εξήγησε ο Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ τα φοβερά πράγματα που κάνει η Ρωσία μέχρι στιγμής στο Μουντιάλ, τα οποία τη φέρνουν για πρώτη φορά στην ιστορία της -στη μετά ΕΣΣΔ εποχή- στη φάση των «16»! Μετά το εμφατικό 5-0 επί της Σαουδικής Αραβίας στην πρεμιέρα, η «αρκούδα» επικράτησε 3-1 της Αιγύπτου, σ’ ένα ματς όπου δε χρειάστηκε παραπάνω από 15 λεπτά για να σκοράρει τρεις φορές (47’-62’) και να «καθαρίσει». Το αυτογκόλ του Φατί άνοιξε το δρόμο για την επικράτηση, ένα τρομερό τετράλεπτο έφερε τα γκολ των Τσερίσεφ (3 στο τουρνουά) και Τζούμπια (2 στο τουρνουά) και ουσιαστικά το ματς τελείωσε.

Βγάζει φοβερή ενέργεια και διάθεση η Ρωσία, τρέχει πάρα πολύ μέσα στο γήπεδο, έχει επιθετικές ιδέες και φρεσκάδα, χαρακτηριστικά που σε καμία περίπτωση δεν είχε δείξει στα φιλικά προετοιμασίας. Βέβαια, έπαιξε με Αίγυπτο και Σαουδική Αραβία, συνεπώς τα συμπεράσματα δεν είναι εντελώς ασφαλή, εντούτοις η εικόνα της ήταν εξαιρετική. Ο Τσερτσέσοφ επεσήμανε ότι η ομάδα του θέλει να κρατήσει αυτό το μομέντουμ και τόνισε ότι θα παίξει για την πρώτη θέση, χωρίς να την ενδιαφέρει ποιος θα είναι αντίπαλος απ’ τον άλλο όμιλο. «Θέλουμε την πρωτιά. Θα παίξουμε με την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, δε θα γίνουν ιδιαίτερες αλλαγές. Δεν τίθεται θέμα επιλογής αντιπάλου, αφού ο άλλος όμιλος παίζει μετά από εμάς. Δεν πρόκειται να μπούμε σ’ αυτή τη διαδικασία», επεσήμανε ο έμπειρος κόουτς.

Τα ΜΜΕ ανέφεραν ότι σκέφτεται να ξεκουράσει τους Ζιρκόφ και Ιγκνασέβιτς, οι οποίοι είναι 34 και 38 ετών αντίστοιχα και σίγουρα δεν μπορούν να παίξουν τόσα διαδοχικά ματς (ο πρώτος αντιμετωπίζει και πρόβλημα τραυματισμού).  Έχουν μια κάρτα οι Σμολόφ και Γκολόβιν, ίσως αυτό επηρεάσει την κρίση του Τσερτσέσοφ και τους αφήσει στον πάγκο, έτσι ώστε να τους έχει σίγουρα διαθέσιμους στη φάση των «16» (αν δεχτούν δεύτερη θα πρέπει να εκτίσουν τιμωρία).

Προηγούμενο ματς: Νίκη 3-1 για τη Ρωσία κόντρα στην Αίγυπτο.

Στατιστικό: Από 5/7 Over 2.5 έρχεται η Ρωσία σε φιλικό και επίσημο επίπεδο.

Αριστοτέλης Σαββίδης