*2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων.

*Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί τρεις φορές στο παρελθόν, όλες σε φιλικό επίπεδο. Μετρούν από μια νίκη, ένα ματς έληξε ισόπαλο, τα δύο τελευταία συνοδεύτηκαν από Under 2.5 + NG.

*Η Δανία κράτησε το «μηδέν» κόντρα στο Περού, ωστόσο δεν έχει κρατήσει ποτέ ανέπαφη εστία σε δύο σερί ματς Μουντιάλ.

*Η Αυστραλία έχασε τα 7/9 τελευταία ματς σε Μουντιάλ κόντρα σε χώρες της Ευρώπης (1-1-7), η μοναδική νίκη ήρθε το 2010 εναντίον της Σερβίας (2-1).

*Από 9/11 Under 2.5 έρχεται η Δανία ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης.

ΔΑΝΙΑ

Δεν μπορεί να αισθάνεται ικανοποιημένη μ’ αυτό που παρουσίασε η Δανία στην πρεμιέρα του Μουντιάλ εναντίον του Περού, έστω κι αν αυτό αποδείχτηκε αρκετό για να της χαρίσει τη νίκη. Τέθηκε σε δεύτερο πλάνο απ’ την πρώτη στιγμή, δεν είχε τον τρόπο να ελέγξει τον ρυθμό που έδωσαν στο ματς οι Περουβιανοί, βρέθηκε σε δυσχερή θέση αρκετές φορές. Σώθηκε αρκετές φορές απ’ τον γκολκίπερ Σμάιχελ, στο φινάλε του ημιχρόνου ο Κουέβα αστόχησε απελπιστικά σε εκτέλεση πέναλτι, το γκολ του Πόουλσεν στο 59’ έδωσε ανέλπιστο προβάδισμα στους Δανούς. Δέχτηκαν ασφυκτική πίεση απ’ το Περού, το οποίο δημιουργούσε κινδύνους με όλους τους τρόπους, ωστόσο δεν κατάφερε να νικήσει τον Σμάιχελ.

Δε θα μπορούσε να μην παραδεχτεί ότι η ομάδα του ήταν τυχερή ο Άγκε Χαρέιντε, που τόνισε: «Το Περού σίγουρα άξιζε περισσότερα, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Είναι μια μεγάλη ομάδα, που μπορεί να έχει καλύτερη τύχη στο επόμενο παιχνίδι». Σχετικά με τους Αυστραλούς, ο Νορβηγός κόουτς επεσήμανε: «Είναι διαφορετική ομάδα από εμάς. Έχουν αρκετούς παίκτες σε υψηλό επίπεδο, σίγουρα θα είναι «σφιχτό» παιχνίδι. Παίζουν χωρίς άγχος, είναι αμυντική ομάδα και είναι δύσκολο να τους διασπάσεις».

Η Δανία πορεύεται αήττητη στα τελευταία 16 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις (9-7-0), έχασε τελευταία φορά τον Οκτώβριο του 2016, οι μοναδικές ομάδες που έχουν μεγαλύτερο αήττητο σερί είναι οι Ισπανία (21) και Βέλγιο (20). «Όπλο» της είναι η άμυνα, δε δέχτηκε γκολ στα 9/16 ματς, κράτησε ανέπαφη εστία στα τελευταία πέντε. Χάνει το Μουντιάλ ο μέσος Κβιστ, ο οποίος έσπασε δύο πλευρά στην πρεμιέρα, τέθηκε εκτός αποστολής, συνεχίζει με 22 παίκτες ο Χαρέιντε.

Προηγούμενο ματς: Επικράτηση 1-0 για τη Δανία κόντρα στο Περού στην πρεμιέρα του Μουντιάλ.

Στατιστικό: Από πέντε σερί Under 2.5 + NG έρχεται η Δανία ανεξαρτήτως έδρας (δες το στην Winmasters).

https://www.youtube.com/watch?v=qtopf9YB9yI

Το Δανία – Αυστραλία παίζει στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δείτε τα Προγνωστικά Μουντιάλ (Κλικ Εδώ)

*Η Αυστραλία κέρδισε μόλις δύο απ’ τα 14 ματς της ιστορίας της σε Μουντιάλ, 3-1 την Ιαπωνία το 2006 και 2-1 τη Σερβία το 2010. Κράτησε μόλις μια φορά το «μηδέν», στο μακρινό 1974. Το 2014 δέχτηκε 9 γκολ στα τρία ματς του ομίλου!

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Το έργο της ήταν εξαιρετικά δύσκολο στην πρεμιέρα κόντρα στη Γαλλία, ωστόσο η Αυστραλία ανταποκρίθηκε. Εναντίον μιας εκ των πιο ποιοτικών ομάδων του τουρνουά, που διαθέτει επιλογές παγκόσμιας κλάσης απ’ τη μέση και μπροστά, τα «καγκουρό» έβγαλαν χωρίς κανένα πρόβλημα το πρώτο ημίχρονο, απενεργοποίησαν τον αντίπαλο και πήγαν στα αποδυτήρια στο 0-0. Μια ανύποπτη φάση έφερε το πέναλτι του Γκριεζμάν στο 58’, τέσσερα λεπτά αργότερα η Αυστραλία βρήκε ανέλπιστη ισοφάριση με τον ίδιο τρόπο (απ’ το χέρι του Ουμτιτί), στο 80’ ήρθε το δεύτερο γκολ των «τρικολόρ» έπειτα από προσπάθεια του Πογκμπά.

Δεν μπορεί να πει κανείς ότι η ομάδα της Ωκεανίας άξιζε να πάρει κάτι περισσότερο, όμως με δεδομένο ότι άντεξε μέχρι το 80’, σίγουρα υπάρχει πίκρα. Φάνηκε λιγάκι «βαριά» ομάδα, χωρίς ιδιαίτερη φρεσκάδα απ’ τη μέση και μπροστά, σήμερα καλείται να πάρει οπωσδήποτε αποτέλεσμα κόντρα στους Δανούς, ειδάλλως κινδυνεύει με αποκλεισμό απ’ τη συνέχεια. Μπλαζέ ο κόουτς Φαν Μαρβάικ στη συνέντευξη Τύπου, ουσιαστικά αρνήθηκε να κάνει κουβέντα με τους ρεπόρτερ, απαντώντας λακωνικά και τετριμμένα. Πιο αποκαλυπτικός ο εξαιρετικός χαφ Μόι, που εξήγησε ότι η Αυστραλία οφείλει να βγάλει περισσότερα πράγματα στο δημιουργικό κομμάτι: «Το πλάνο μας δούλεψε καλά κόντρα στη Γαλλία, αλλά σίγουρα πρέπει να επιτεθούμε περισσότερο εναντίον της Δανίας».

Τα ΜΜΕ της Αυστραλίας ανέφεραν ότι ο Φαν Μαρβάικ σκέφτεται αλλαγές, έστω κι αν ο ίδιος δεν το επιβεβαίωσε. Πάει για βασικός ο καλός χαφ Λουόνγκο αντί του βαρύ Γέντινακ, έτσι ώστε να δοθεί περισσότερη έμφαση στο δημιουργικό κομμάτι,  υποψήφιοι είναι επίσης ο 19χρονος εξτρέμ Αρζάνι και ο 39χρονος Κέιχιλ, που μπορεί να μην αντέχει 90λεπτο, αλλά έχει ιδέες και μπορεί να δημιουργήσει καταστάσεις.

Προηγούμενο ματς: Ήττα 2-1 για την Αυστραλία κόντρα στη Γαλλία στην πρεμιέρα.

Στατιστικό: Από 5/6 Over 2.5 έρχεται η Αυστραλία ανεξαρτήτως έδρας.

Αριστοτέλης Σαββίδης