*Τελικός για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων του 2023, που διεξάγεται στη Σαουδική Αραβία. Η αναμέτρηση είναι μονή και σε περίπτωση ισοπαλίας στην κανονική διάρκεια, ακολουθεί ημίωρη παράταση και εάν χρειαστεί πέναλτι.
*Από το 2013 μέχρι τώρα, ομάδες από την Ευρώπη κατακτούν το τρόπαιο της διοργάνωσης.
*Συνολικά τέσσερις φορές στο παρελθόν έχουν τεθεί αντιμέτωπες στον τελικό ομάδες από την Αγγλία και τη Βραζιλία (2005, 2012, 2019, 2021).
*Αυτή είναι η πρώτη φορά που τεθούν αντιμέτωπες οι δυο ομάδες.
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Αγγλία)
Προηγούμενο ματς: Νίκη 0-3 επί της Ουράβα, για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Προηγήθηκε με αυτογκόλ στο φινάλε του ημιχρόνου, για να βρει ακόμη δυο φορές δίχτυα στην πορεία με τους Κόβατσιτς (52′) και Μπερνάρντο Σίλβα (59′).
Προγνωστικά Στοίχημα – Δείτε όλες τις προτάσεις της ημέρας!
Πιο εύκολα από ότι θα περίμενε και ο κάθε οπαδός της πήρε η Μάντσεστερ Σίτι την πρόκριση για τον τελικό της διοργάνωσης. Στα ημιτελικά, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα αντιμετώπισε την ιαπωνική Ουράβα, την οποία και συνέτριψε με 0-3. Αποτέλεσμα που ήταν και το πιο δίκαιο, καθώς είχε επιθετικό μονόλογο σε όλη τη διάρκεια. Προηγήθηκε στο φινάλε του πρώτου μέρους με αυτογκόλ, για να “καθαρίσει” με την επιστροφή από τα αποδυτήρια, σκοράροντας ακόμη δυο φορές.
Από τη στιγμή που συμμετέχει για πρώτη φορά στη διοργάνωση και δεν ξέρει πότε θα έχει ξανά την ευκαιρία αυτή, δύσκολα θα χαριστεί στην αποψινή της αντίπαλο. Παραμένει ωστόσο άγνωστο αν θα αγωνιστεί και πάλι με αρκετές αλλαγές στη σύνθεση της, όπως έκανε και κόντρα στους Ιάπωνες.
“Ξέρω ήδη το ταλέντο και την ποιότητα που διαθέτει η Φλουμινένσε. Ξέρω και τι σημαίνει η διοργάνωση αυτή για τις ομάδες της Λατινικής Αμερικής. Θα είναι ένας σκληρός τελικός. Παίζουμε κόντρα σε ένα στιλ παιχνιδιού που δεν έχουμε αντιμετωπίσει ξανά, αλλά θα κάνουμε τα πάντα για να κερδίσουμε”, δήλωσε ο Γκουρδιόλα.
Μάντσεστερ Σίτι Στατιστικά
*Goal/Goal τα 7/9 τελευταία παιχνίδια της.
*Over 2.5 τα 6/7 τελευταία παιχνίδια της.
ΦΛΟΥΜΙΝΕΝΣΕ (Βραζιλία)
Προηγούμενο ματς: Νίκη 2-0 επί της Αλ Αχλί, για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Προηγήθηκε με το πέναλτι του Αρίας στο 71ο λεπτό, για να βρει και πάλι δίχτυα στο 90′ με τον Τζον Κένεντι.
Αν και τα χρειάστηκε αρκετά, η Φλουμινένσε κατάφερε εν τέλει να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων. Στα ημιτελικά, η ομάδα του Φερνάντο Ντινίζ έπαιξε κόντρα στην Αλ Αχλί από την Αίγυπτο, της οποίας και επικράτησε με 2-0. Τα βρήκε σκούρα για αρκετή ώρα, δέχθηκε πίεση και φάσεις μέχρι την ανάπαυλα, ωστόσο κατάφερε να αντέξει και να αποφύγει τα χειρότερα. Ρίσκαρε περισσότερο στο δεύτερο ημίχρονο και δικαιώθηκε, σκοράροντας δις προς το φινάλε.
Όπως η Σίτι, έτσι και η ίδια πραγματοποιεί φέτος το ντεμπούτο της στη διοργάνωση και ήδη έχει γράψει ιστορία που έφτασε εδώ. Θέλει τώρα να γίνει η πρώτη ομάδα από τη Βραζιλία που θα πάρει και το τρόπαιο, μετά το 2012, όταν το κατέκτησε η Κορίνθιανς και πάλι κόντρα σε ομάδα από τη Αγγλία (Τσέλσι).
“Για εμάς είναι ένα μεγάλο τεστ. Δουλέψαμε αρκετά γι’ αυτό το παιχνίδι. Από τότε που ήρθα στη Φλουμινένσε ονειρεύομαι γι’ αυτό. Δεν το κατάφερα ως παίκτης, αλλά έχω την ευκαιρία και συμμετέχω ως προπονητής”, δήλωσε ο Ντινίζ.
Φλουμινένσε Στατιστικά
*No Goal τα 3/4 τελευταία παιχνίδια της.
*Σκοράρει στα 6/7 τελευταία παιχνίδια της.