26η αγωνιστική (τελευταία της κανονικής διάρκειας)
*Αήττητος ο Άρης Λεμεσού στα επτά τελευταία παιχνίδια με αντίπαλο την Ένωση Παραλιμνίου, έχοντας τέσσερις νίκες και τρεις ισοπαλίες.
*Goal/Goal και Over 2.5 τα 5/6 τελευταία παιχνίδια ανάμεσα στις δυο ομάδες.
*Στον πρώτο γύρο (06/12): Άρης Λεμεσού – Ένωση Παραλιμνίου 2-1
ΕΝΩΣΗ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ
Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας ήττα 2-1 από την ΑΕ Λεμεσού, για το πρωτάθλημα. Βρέθηκε πίσω με 2-0 (25′, 75′), για να μειώσει απλά με το πέναλτι του Γκοτλιέμπ στο 82ο λεπτό.
Για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι, η Ένωση Παραλιμνίου παρέμεινε μακριά από τις επιτυχίες. Την προηγούμενη αγωνιστική, η ομάδα του Νταμίρ Κάναντι φιλοξενήθηκε από την ΑΕ Λεμεσού, στην έδρα της οποίας έμεινε με άδεια χέρια, μετά και το τελικό 2-1.
Σε ένα γενικά ισορροπημένο και με εκατέρωθεν φάσεις πρώτο ημίχρονο, είδε την αντίπαλο να έχει δοκάρι στο 16′ και λίγο αργότερα βρέθηκε πίσω στο σκορ. Λίγο μετά την επιστροφή από τα αποδυτήρια γλίτωσε και πάλι χάρη στο δοκάρι (59′), δέχθηκε όμως πίεση και εν τέλει δεύτερο τέρμα στο 75′. Μείωσε απλά προς το φινάλε και από το σημείο του πέναλτι, χωρίς να είναι ικανή για το κάτι παραπάνω στα λεπτά που απέμειναν.
Μετά και από αυτή τη νέα απώλεια, διατηρείται σταθερά στις τελευταίες θέσεις και εντός της επικίνδυνης ζώνης, έχοντας συγκεντρώσει 19 βαθμούς. Το μεγάλο της πρόβλημα δείχνει ότι είναι η επίθεση, καθώς με 17 τέρματα στο ενεργητικό της, έχει τη χειρότερη στην κατηγορία. Πανηγύρισε δυο νίκες στα δώδεκα φετινά εντός της, στα οποία είχε ακόμη τέσσερις ισοπαλίες και έξι ήττες.
Στατιστικά
*Goal/Goal και Over 2.5 τα τρία τελευταία παιχνίδια.
*No Goal τα 4/5 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια.
ΑΡΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ
Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας νίκη 3-0 επί του ΑΠΟΕΛ, για το πρωτάθλημα. Βρήκε δίχτυα με τους Μοντνόρ (42′), Μπένγκτσον (87′) και Κοκόριν (90’+4).
Ένα αήττητο σερί 16 αγώνων “τρέχει” στο πρωτάθλημα ο Άρης Λεμεσού, έχοντας έντεκα νίκες και πέντε ισοπαλίες σε αυτό. Την προηγούμενη αγωνιστική, η ομάδα του Αλεξέι Σπιλέφσκι υποδέχθηκε τον ΑΠΟΕΛ, τον οποίο και συνέτριψε με 3-0.
Αν και δέχθηκε πίεση στο ξεκίνημα, σταδιακά ισορρόπησε την κατάσταση και εκμεταλλευόμενη μια αδράνεια στην άμυνα της αντιπάλου, πήρε προβάδισμα λίγο πριν την ανάπαυλα. Με την επιστροφή από τα αποδυτήρια είχε τον πλήρη έλεγχο και ούσα αυτή που απειλούσε περισσότερο, σκόραρε ακόμη δυο φορές στα τελευταία λεπτά.
Τρίτη διαδοχική νίκη για τον Άρη, μετά και από εκείνες κόντρα σε Ανόρθωση (0-3 εκτός) και ΑΕ Λεμεσού (4-0 εντός), οπότε και είναι μόνος δεύτερος και στο -3 από την πρωτοπόρο Πάφο. Παραμένει αλώβητος στις επτά τελευταίες εξόδους του, στις οποίες και είχε τέσσερις νίκες και τρεις ισοπαλίες.
Επιστρέφει στον πάγκο ο κόουτς Σπιλέφσκι που απουσίασε από το τελευταίο, λόγω τιμωρίας, έχοντας και πάλι στη διάθεση του τους Καζού (μπακ) και Κβιλιτάια (επιθετικός).
Στατιστικά
*Over 2.5 τα τρία τελευταία παιχνίδια.
*Σκοράρει στα 7/8 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια.