Επετειακό Κόπα Αμέρικα, το οποίο φιλοξενείται για πρώτη φορά εκτός της Λατινικής Αμερικής, έχοντας ουσιαστικά εορταστικό χαρακτήρα. Οι 16 ομάδες είναι χωρισμένες σε τέσσερις ομίλους, την πρόκριση για τα προημιτελικά παίρνουν οι δύο πρώτοι του κάθε ομίλου.

3ος όμιλος (1 αγ): Μεξικό 3, Βενεζουέλα 3, Τζαμάικα 0, Ουρουγουάη 0

ΜΕΞΙΚΟ

Επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση με το Μεξικό να επικρατεί με 3-1 της Ουρουγουάης. Ο Περέιρα με αυτογκόλ στο 4’ έκανε το 1-0, με την Ουρουγουάη να φτάνει στο 74’ στην ισοφάριση με τέρμα του Γοδίν και ενώ αγωνιζόταν με αριθμητικό μειονέκτημα από το 43’ λόγω της αποβολής του Μπεσίνο. Στο 73’ ήταν η σειρά του Κουαρδάδο να πάρει τον δρόμο προς τα αποδυτήρια, με τον Μάρκεθ στο 85’ να κάνει το 2-1 και τον Ερέρα στις καθυστερήσεις του αγώνα να διαμορφώνει το 3-1. 10η σερί νίκη σε όλες τις διοργανώσεις για το Μεξικό που παραμένει συνολικά αήττητο στα 20 πιο πρόσφατα παιχνίδια του, ενώ έχει δεχθεί μόλις ένα τέρμα στα εννέα τελευταία. Θέλει να “κλειδώσει” την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, με τη νίκη κόντρα στη Τζαμάικα να είναι το μοναδικό ζητούμενο.

Προηγούμενο ματς: Με 3-1 επικράτησε της Ουρουγουάης το Μεξικό την προηγούμενη αγωνιστική.

Στατιστικό: N/G τα τέσσερα από τα πέντε τελευταία παιχνίδια της

ΤΖΑΜΑΪΚΑ

Δεν μπόρεσε να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα από τη Βενεζουέλα, με τη Τζαμάικα να γνωρίζει την ήττα με 0-1 στην πρεμιέρα των ομίλων, απογοητεύοντας με την εμφάνιση της. Βρέθηκε στο 15΄ πίσω στο σκορ, ενώ αγωνιζόταν από το 23’ με αριθμητικό μειονέκτημα λόγω της αποβολής του Όστιν. Κακό ξεκίνημα στη διοργάνωση για τους “ρέγκε μπόις” που γνωρίζουν πως δεν υπάρχουν περιθώρια για απώλειες στο σημερινό παιχνίδι αν θέλουν να ελπίζουν σε πρόκριση. Αναμφίβολα το Κόπα Αμέρικα δεν… πάει στους Τζαμαϊκανούς οι οποίοι αγνοούν τη νίκη στη διοργάνωση, μετρώντας αντίθετα τέσσερις ήττες, όπου σε καμία δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Θέλουν να βάλουν τέλος σε αυτό το αρνητικό σερί κόντρα στο Μεξικό προκειμένου να συνεχίζουν να ελπίζουν.

Από την πλευρά του ο τεχνικός Σάφερ δεν μπορεί να υπολογίζει πέραν του τιμωρημένου Όστιν και στις υπηρεσίες του τραυματία Λόρενς, που έγινε αναγκαστική αλλαγή στο παιχνίδι κόντρα στη Βενεζουέλα.

Προηγούμενο ματς: Με 0-1 ηττήθηκε από τη Βενεζουέλα την προηγούμενη αγωνιστική η Τζαμάικα.

Στατιστικό: N/G τα τέσσερα από τα πέντε τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της