ΗΠΑ

Αυτό είναι το προτελευταίο φιλικό που θα δώσουν οι γηπεδούχοι πριν από το Copa America που ξεκινάει στις 3/6/16. Οι Η.Π.Α. είναι οι οικοδεσπότες του φετινού Copa America Centenario. Είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη διοργάνωση γίνεται εκτός Νοτίου Αμερικής και αυτό συμβαίνει κυρίως για εμπορικούς λόγους. Το ποδόσφαιρο στις Η.Π.Α είναι σε διαρκή άνοδο και αυτό δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο από τους διοργανωτές. Γενικότερα είναι μια «ειδική» διοργάνωση που θα γίνει κατ’ εξαίρεση και φέτος, αφού κανονικά γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια και το πιο πρόσφατο Copa America έγινε μόλις πέρσι.

Πριν από λίγες μέρες η ομάδα του Γιούργκεν Κλίνσμαν νίκησε 3-1 το Πουέρτο Ρίκο εκτός έδρας. Ο Ριμ άνοιξε το σκορ στο 20’, ο Γουντ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του στο 34’ με το Πουέρτο Ρίκο να προσπαθεί να ξαναμπεί στο ματς κάνοντας το 2-1 στο 42’ με τον Μπετανκούρ. Στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 56’ ο Αριόλα έκανε το τελικό 3-1 για τις Η.Π.Α. Μετά από το ματς με τον Ισημερινό,  θα ακολουθήσει φιλικό με τη Βολιβία και στην πρεμιέρα του Copa America οι Η.Π.Α θα αντιμετωπίσουν την Κολομβία.

Σε αντίθεση με το τελευταίο ματς, στο οποίο έλειπαν σχεδόν όλα τα μεγάλα αστέρια της, αυτή τη φορά από την 23άδα της αποστολή του Copa America θα λείπει μόνο ο τρίτος τερματοφύλακας, Ήθαν Χόρβαθ, που έχει υποχρεώσεις με την Μόλντε και πήρε άδεια μέχρι την πρεμιέρα της διοργάνωσης. Αντίθετα, οι Μπράντλεϊ, Τζόουνς, Μπέκερμαν και Ντέμπσεϊ θα είναι όλοι παρόντες. Με δεδομένο ότι έπαιξαν το Σαββατοκύριακο με τις ομάδες τους, πιθανότατα δεν θα αγωνιστούν σε όλο το ματς, αλλά υπολογίζονται κανονικά.

Προηγούμενο ματς: Νίκησε 3-1 το Πουέρτο Ρίκο σε φιλικό ματς εκτός έδρας.

Στατιστικό: Τα τρία από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια τους στο πρωτάθλημα έχουν έρθει N/G.

ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ

Οι φιλοξενούμενοι έχουν να αγωνιστούν σε επίσημο ή σε φιλικό ματς από τις 29/3/16 και σίγουρα θα δεν θα έχουν την συνοχή και τον αγωνιστικό ρυθμό των Η.Π.Α. Τότε είχαν χάσει 3-1 από την Κολομβία με 3-1 εκτός έδρας για τα προκριματικά του Mundial της Ρωσίας, πριν από αυτό το ματς είχαν έξι σερί νίκες και μία ισοπαλία σε επίσημα και φιλικά ματς (6 επίσημα – 1 φιλικό). Αυτό θα είναι το τελευταίο ματς του Ισημερινού πριν από το Copa America, στο οποίο θα αντιμετωπίσει την Βραζιλία στο πρώτο του ματς (5/6/16).

Πρόκειται για μια πολύ καλή ομάδα, ειδικότερα όταν βρεθεί στη μέρα της και αυτό φάνηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, στο αήττητο σερί της (7 ματς) πριν από την ήττα από την Κολομβία, όταν και είχε νικήσει μεταξύ άλλων, 2-0 την Αργεντινή εκτός έδρας και 2-1 την Ουρουγουάη εντός για τα προκριματικά του Mundial 2018.

Τέσσερις παίχτες από την Premier League είναι αυτοί που ξεχωρίζουν στο ρόστερ του. Οι Αντόνιο Βαλέσια (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Ένερ Βαλένσια (Γουέστ Χαμ), Τζέφερσον Μοντέρο (Σουόνσι) και Χουάν Κάρλος Παρέδες, (Γουότφορντ). Θα απουσιάσει ο αμυντικός, Βάλτερ Αγιοβί που έχει υποχρεώσεις με την Μοντερέι και έχει πάρει άδεια.

Προηγούμενο ματς: Έχασε 3-1 από την Κολομβία εκτός έδρας για τα προκριματικά του Mundial 2018.

Στατιστικό: Τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του έχουν έρθει G/G και Over 2,5.