ΝΟΡΚΕΠΙΝΓΚ

Ιδιαίτερο το σημερινό παιχνίδι για τη Νόρκεπινγκ, που θα πει «αντίο» σε δύο πρόσωπα που βοήθησαν στην υλοποίηση του περσινούς… θαύματος μέχρι την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μετά το φινάλε της αναμέτρησης με την Έλφσμποργκ, οι δρόμοι των γηπεδούχων με τους Γιάνε Άντερσον και Άρνορ Τράουστασον θα χωρίσουν, με την αποχώρηση του πρώτου ασφαλώς να είναι το μεγαλύτερο πλήγμα. Ο 53χρονος κόουτς αποχωρεί για να αναλάβει πόστο στην εθνική Σουηδίας, αφήνοντας πίσω του πέντε χρόνια παρουσίας στον πάγκο της Νόρκεπινγκ. «Ήταν δύσκολη η απόφαση μου, αλλά ελπίζω να με καταλαβαίνει ο κόσμος. Θέλω να φύγω με νίκη», είπε ο Άντερσον. Όσο για τον Τράουστασον, μετά το Euro θα φορά τη φανέλα της Ραπίντ Βιέννης, στην οποία παραχωρήθηκε έναντι 2,3 εκ. ευρώ.

Στα καθαρά αγωνιστικά, η Νόρκεπινγκ προέρχεται από το εκτός έδρας 2-2 με την Έρεμπρο, ένα δίκαιο αποτέλεσμα, που διαμορφώθηκε κυρίως στο πρώτο μέρος. Από 1-0 σε 1-2 το γύρισαν οι πρωταθλητές, που έκαναν όμως αφελέστατα λάθη στην άμυνα και στο φινάλε τα «πλήρωσαν» με δεύτερη διαδοχική απώλεια, μετά το 1-1 εκτός έδρας με την Γκέτεμποργκ. Διευρύνθηκε το αήττητο σερί των φιλοξενουμένων στα έξι παιχνίδια πρωταθλήματος (4-2-0), πριν τις δύο διαδοχικές ισοπαλίες είχαν προηγηθεί τέσσερις σερί νίκες για τους πρωταθλητές, που είναι η πιο παραγωγική ομάδα με 26 γκολ ενεργητικό σε 11 αγωνιστικές. Επιστρέφουν οι Σιόλουντ (Μέσος, 10,0) και Μπλόμκβιστ (Μέσος, 9,1).

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας ισοπαλία 2-2 για τη Νόρκεπινγκ κόντρα στην Έρεμπρο.

Στατιστικό: Από τρία σερί G/G προέρχεται η Νόρκεπινγκ ανεξαρτήτως έδρας.

ΕΛΦΣΜΠΟΡΓΚ

Για δεύτερη σερί αγωνιστική η Έλφσμποργκ σκόραρε τρία γκολ, ωστόσο αυτή τη φορά δεν ήταν αρκετά για να κερδίσει. Υποδέχτηκε τη Γιόνσεπινγκ την περασμένη εβδομάδα και ήταν το φαβορί για τη νίκη, όλα φάνηκαν να γίνονται εύκολα μετά το 2-0 στο 62’. Μείωσε η Γιόνσεπινγκ στο 65’, αλλά στο 68’ ήρθε το 3-1 και εκεί άπαντες θεώρησαν ότι το ματς τελείωσε. Παρ’ όλα αυτά, οι αντίπαλοι μείωσαν εκ νέου στο 74’, στο 79’ η Έλφσμποργκ έμεινε με παίκτη λιγότερο και στο 87’ ήρθε το 3-3, σοκάροντας τους οπαδούς της. Χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για να κερδίσει περαιτέρω έδαφος στη βαθμολογία, εκεί όπου οι γηπεδούχοι μετρούν 16 πόντους με ρεκόρ 5-1-5 και γκολ 21-15. Εκτός έδρας τα πράγματα δεν πάνε καλά για την Έλφσμποργκ, ειδικά αμυντικά, καθώς έχει δεχτεί γκολ σε όλα τα ματς, μετράει ρεκόρ 2-0-4.

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας ισοπαλία 3-3 για την Έλφσμποργκ κόντρα στη Γιόνσεπινγκ.

Στατιστικό: Από 4/5 εκτός έδρας G/G προέρχεται η Έλφσμποργκ.