* Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας επικράτησε από το ημίχρονο στα έξι τελευταία παιχνίδια της για το πρωτάθλημα.

* Η Πόρτο επικράτησε στα επτά από τα οχτώ τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της με αντίπαλο την Σπόρτινγκ Λισαβόνας σε όλες τις διοργανώσεις.

* Η Πόρτο σημείωσε τουλάχιστον δύο γκολ στα έξι από τα επτά τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της με αντίπαλο την Σπόρτινγκ Λισαβόνας σε όλες τις διοργανώσεις.

ΠΟΡΤΟ

Αδιάφορο βαθμολογικά είναι το αποψινό ντέρμπι ανάμεσα στην Πόρτο και την Σπόρτινγκ Λισαβόνας για την πρώτη, τρεις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Πιο συγκεκριμένα το συγκρότημα του Ζοσέ Πεσέιρο βρίσκεται στην τρίτη θέση της κατάταξης έχοντας συγκεντρώσει 67 βαθμούς, δέκα λιγότερους από τα «λιοντάρια» που διεκδικούν τον τίτλο παρέα με την πρωτοπόρο Μπενφίκα. Μετά τις δύο σερί ήττες που γνώρισαν από τις Τοντέλα (1-0 εντός έδρας) και Πάκος Φερέιρα (1-0 εκτός έδρας) οι «δράκοι» επικράτησαν των Νασιονάλ Μαδέιρα (4-0 εντός έδρας) και Ακαδέμικα (2-1 εκτός έδρας). Κόντρα στην τελευταία την προηγούμενη βδομάδα οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν στο 25’ με τον Πέντρο Νούνο.

Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήρθε στο 37’ με τον Ρούμπεν Νέβες. Την ανατροπή των δεδομένων, και παράλληλα το τελικό αποτέλεσμα στην αναμέτρηση, διαμόρφωσε στο δεύτερο ημίχρονο, και πιο συγκεκριμένα στο 66’, ο Μπραχίμι. Τρεις νίκες και δύο ήττες είναι ο απολογισμός της Πόρτο στις πέντε τελευταίες εντός έδρας αναμετρήσεις που έδωσε για την ίδια διοργάνωση. Στις τέσσερις σημειώθηκαν περισσότερα από δύο γκολ, ενώ στις δύο σημειώθηκε no-goal. «Φυσικά και θέλουμε τη νίκη. Είναι δυνατόν να παίζει η Πόρτο κόντρα στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας και να θέλει να χάσει;», τόνισε μεταξύ άλλων ο προπονητής του συλλόγου.

Προηγούμενο ματς: Με τους τρεις βαθμούς της νίκης επέστρεψε η Πόρτο από την έδρα της Ακαδέμικα επικρατώντας με 2-1, στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Στατιστικό: Η Πόρτο γνώρισε μόλις δύο ήττες στα 25 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της για το πρωτάθλημα.

O bookmaker δεν βρέθηκε

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ

Την προσπάθεια για κατάκτηση του πρωταθλήματος συνεχίζει η Σπόρτινγκ Λισαβόνας, η οποία συνεχίζει να βρίσκεται στο κατώφλι της συμπολίτισσας και πρωτοπόρου του βαθμολογικού πίνακα Μπενφίκα. Το συγκρότημα του Ζόρζε Ζέσους έχει απόψε μία πολύ δύσκολη αποστολή, καθώς ταξιδεύει στο «Dragao» για να αντιμετωπίσει την Πόρτο στο «classico» της χώρας. Τα «λιοντάρια» προέρχονται από έξι σερί νίκες κόντρα στις Εστορίλ (2-1 εκτός έδρας), Αρούκα (5-1 εντός έδρας), Μπελενένσες (5-2 εκτός έδρας), Μαρίτιμο (3-1 εντός έδρας), Μορεϊρένσε (1-0 εκτός έδρας) και Ουνιάο Μαδέιρα (2-0 εντός έδρας).

Κόντρα στην τελευταία την προηγούμενη βδομάδα οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 7’ με τον Γκουτιέρεζ. Δώδεκα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Ζοάο Μάριο να βάλει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, διαμορφώνοντας παράλληλα το τελικό αποτέλεσμα στην αναμέτρηση. Αήττητη παραμένει η Σπόρτινγκ Λισαβόνας στις επτά τελευταίες εκτός έδρας αναμετρήσεις που έδωσε για την ίδια διοργάνωση, στις οποίες σημείωσε έξι νίκες και μία ισοπαλία. Στις τέσσερις διατήρησε ανέπαφη την εστία της, ενώ στις πέντε σημειώθηκαν περισσότερα από δύο γκολ.

Προηγούμενο ματς: Νικήτρια αναδείχθηκε η Σπόρτινγκ Λισαβόνας στην έδρα της επικρατώντας με 2-0 της Ουνιάο Μαδέιρα, στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Στατιστικό: Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας σημείωσε τουλάχιστον δύο γκολ στα πέντε από τα έξι τελευταία παιχνίδια της για το πρωτάθλημα.