*Ημιτελική φάση του Κυπέλλου Τουρκίας. Οι αγώνες είναι διπλοί και θα ακολουθήσουν επαναληπτικοί στην έδρα των φιλοξενούμενων ομάδων.

Στο πρωτάθλημα: Φενερμπαχτσέ – Κόνιασπορ 1-0, Κόνιασπορ – Φενερμπαχτσέ 2-1

ΚΟΝΙΑΣΠΟΡ

Το συγκρότημα του Κοτσαμάν συνεχίζει να εντυπωσιάζει με την εκπληκτική του πορεία, ενώ μια ενδεχόμενη πρόκριση στον τελικό επί της Φενερμπαχτσέ μόνο έκπληξη δεν θα αποτελέσει. Πέρασε νικηφόρα το Σάββατο από την έδρα της Εσκισεχίρσπορ επικρατώντας με 2-1 της αντιπάλου της, παραμένοντας έτσι αήττητη για 19ο σερί παιχνίδι σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας σημειώσει 15 νίκες και τέσσερις ισοπαλίες. Αναμφίβολα η πιο φορμαρισμένη ομάδα στο πρωτάθλημα, με την Κόνιασπορ να βρίσκεται στην 3η θέση, αλλά και στο -8 από τη σημερινή της αντίπαλο. Θέλει να εκμεταλλευτεί ιδανικά το καλό της μομέντουμ, αλλά και την ισχυρή έδρα της, όπου μετράει φέτος μόλις μια ήττα σε όλες τις διοργανώσεις.

Προηγούμενο ματς: Με 1-2 επικράτησε της Εσκισεχίρσπορ η Κόνιασπορ στο πρωτάθλημα.

Στατιστικό: Under 2,5 τα τέσσερα από τα πέντε τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ

Τα ρέστα της για την πρόκριση αναμένεται να δώσει η Φενερμπαχτσέ, γνωρίζοντας πως κάθε άλλο σενάριο πέραν της συμμετοχής της στον τελικό χαρακτηρίζεται ως εφιαλτικό. Το συγκρότημα του Περέιρα έχει χάσει πολύτιμο έδαφος στη μάχη του πρωταθλήματος όπου βρίσκεται στο -5 από την κορυφή. Τελευταίο της παιχνίδι αυτό κόντρα στην ουραγό Μερσίν της οποίας επικράτησε με 4-2, βάζοντας έτσι τέλος σε ένα αρνητικό σερί τεσσάρων αναμετρήσεων που έτρεχε σε όλες τις διοργανώσεις (δυο ήττες, δυο ισοπαλίες). Σίγουρα το μομέντουμ δεν την ευνοεί κόντρα στη φορμαρισμένη Κόνιασπορ, με τη Φενερμπαχτσέ ωστόσο, να καλείται να φύγει σήμερα από το “Konya Büyükşehir Stadı”, με το αποτέλεσμα εκείνο που θα της επιτρέψει να ελπίζει σε πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου.

Προηγούμενο ματς: Με 4-1 επικράτησε της Μερσίν στο πρωτάθλημα η Φενέρ.

Στατιστικό:  Over 2,5 τα τέσσερα από τα πέντε τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της.