33η αγωνιστική (προτελευταία)

* Goal/Goal τα 8/10 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια.

* Στον 1ο γύρο (13/01): Πορτιμονένσε – Σάντα Κλάρα 0-0

ΣΑΝΤΑ ΚΛΑΡΑ

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας ήττα (5-3) από την Μπράγκα. Ο Ρικάρντο Όρτα (10’) άνοιξε τον χορό των γκολ, ο Μπαμπί (17’) ισοφάρισε για την Σάντα Κλάρα με πέναλτι. Ο Νιακατέ (35’) και ο Ρουίθ (45+5’) έγραψαν το 3-1 του ημιχρόνου. Ο Μπαμπί (70’) μείωσε ξανά με πέναλτι και ο Μπόατενγκ (85’) ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους! Ο Μπρούμα στο 87’ και ο Πίτσι στο 90+4’ έδωσαν τη νίκη στην Μπράγκα.

Έδωσε μεγάλη μάχη την Κυριακή στην “πεδρέιρα”, επιβεβαιώνοντας την ανοδική της τροχιά, η οποία όμως άργησε να ξεκινήσει με αποτέλεσμα να υποβιβαστεί και μαθηματικά μετά τη χθεσινή νίκη της Μαρίτιμο.

Υπέφερε απέναντι στην ποιότητα της Μπράγκα, στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους γλίτωσε από 4ο και 5ο γκολ, αλλά δεν σκόρπισε, συνέχισε να πιστεύει και κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια παίρνοντας την πρωτοβουλία, πιέζοντας ψηλά. Όλα τα γκολ της ήρθαν από στατικές φάσεις. Επιβεβαιώθηκαν όμως στο τέλος τα ανασταλτικά της προβλήματα, αφού ήταν αναγκασμένη να ρισκάρει και μετά το 3-3, καθώς δεν της αρκούσε ο πόντος.

“Θέλουμε να χαρίσουμε στους φιλάθλους μας τη νίκη στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της σεζόν. Αυτός είναι ο πρωταρχικός στόχος. Ανεξαρτήτως με το τι θα συμβεί στο παιχνίδι της Μαρίτιμο, γνωρίζουμε ότι το δικό μας παιχνίδι είναι καθοριστικό για την επαγγελματική μας περηφάνια και έτσι το αντιμετωπίζουμε”, δήλωσε χθες το μεσημέρι ο κόουτς Ατσιόλι.

Με τις γνωστές μακροχρόνιες απουσίες θα παραταχθεί σήμερα, νέα σημαντική απώλεια ο ηγετικός εξτρέμ Ρικαρντίνιο που συμπλήρωσε κάρτες.

ΣΑΝΤΑ ΚΛΑΡΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

* Over 2.5 τα 5/7 τελευταία παιχνίδια της

* Goal/Goal τα 5/7 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της

Παίξε Νόμιμα στo Pamestoixima.gr (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) 21+ | Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

ΠΟΡΤΙΜΟΝΕΝΣΕ

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας ήττα (1-5) από την Μπενφίκα. Ο Γκριμάλδο (4’) άνοιξε το σκορ, με αυτογκόλ (28’) έγινε το 0-2. Ο Πεδράο (38’) μείωσε για την Πορτιμονένσε και ο Ράμος (45’) διαμόρφωσε το 1-3 του ημιχρόνου. Ο Μούσα πέτυχε δύο ακόμη γκολ για την Μπενφίκα στο 87’ και 89’.

Ιδανική οικοδέσποινα για την πρωταθληματική κούρσα της Μπενφίκα αποδείχθηκε το περασμένο Σάββατο η Πορτιμονένσε και εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Μπροστά σε κατακόκκινες κερκίδες παρουσιάστηκε πιο “ανάλαφρη” αμυντικά απ’ ότι συνηθίζει και ηττήθηκε εύκολα, με το πάρτι των “αετών” να ξεκινά από πολύ νωρίς.

Στα 70 δευτερόλεπτα η Μπενφίκα είχε δοκάρι και στα 205 είχε προβάδισμα. Ανήμπορη αρχικά να ανταπεξέλθει στην ορμή των φιλοξενούμενων η Πορτιμονένσε, ανοίχτηκε μετά το γρήγορο γκολ και δεν άγχωσε στο παραμικρό το φαβορί, το οποίο θα μπορούσε να γράψει σκορ-ρεκόρ αν πατούσε γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο.

“Δεν υπάρχουν αδιάφορα παιχνίδια, οι επαγγελματίες έχουν πάντα την τιμή, την υπερηφάνεια που πρέπει να υπερασπίζονται καθημερινά. Φέρουμε ένα έμβλημα που πρέπει να τιμήσουμε. Όλα τα παιχνίδια έχουν την σημασία τους.” δήλωσε ο κόουτς Σέρτζιο, ο οποίος είναι τιμωρημένος.

Συμπλήρωσε κάρτες και δεν ταξίδεψε στην Πόντα Ντελγάδα ο βασικότατος Πεδράο (στόπερ), που είναι και η μοναδική αξιοσημείωτη απουσία.

ΠΟΡΤΙΜΟΝΕΝΣΕ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

* Goal/Goal τα 4/6 τελευταία παιχνίδια της

* Under 2.5 τα 6/7 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της

Σάντα Κλάρα – Πορτιμονένσε στο Pamestoixima.gr
Pamestoixima logo 2021
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ