Πώς μπορεί να αναπληρωθεί ο Αραούχο;

Ανανεώθηκε:
football expert αεκ

Στενάχωρη η είδηση για τους φίλους της ΑΕΚ αλλά και συνολικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο, για τον τραυματισμό του Αραούχο. Ο Αργεντίνος επιθετικός είναι αδιαμφισβήτητα από τους ποιοτικότερους ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα, κι επιπροσθέτως από τους πιο συμπαθείς γενικότερα λόγω του ήθους του.

👉 Δείτε εδώ τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες στην Ελλάδα!

Ποιος ήταν ο ρόλος του;

Το πιο σημαντικό για τον φετινό Αραούχο δεν ήταν τόσο τα 7 γκολ του όσο οι ισάριθμες ασίστ του, αριθμός-ρεκόρ για την καριέρα του. Ξεκινώντας ως ο αριστερός συνήθως επιθετικός στο 4-1-3-2 του Αλμέιδα, ο Αραούχο πολλές φορές ενάλλασσε θέσεις με τον Πινέδα, βγαίνοντας ως αριστερός επιτελικός κι έτσι έχοντας χώρους σε πιο κεντρικά σημεία του γηπέδου, γεγονός που έκανε τους αντίπαλους αμυντικούς να δυσκολεύονται να τον μαρκάρουν γιατί θα έφευγαν πλήρως από το χώρο ευθύνης τους.

🎁 Σούπερ ΔΙΠΛΗ Προσφορά* – ΔΩΡΕΑΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ! *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις
Pamestoixima logo 2021
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το γεγονός επίσης πως είχε δίπλα του έναν πολύ γρήγορο και καλό επιθετικό όπως ο Λιβάι Γκαρσία, συν του ότι λόγω ποιότητας και βάθους ρόστερ σε πολλά ματς έβγαινε κοντά στο 70, δημιούργησε συνθήκες ώστε να μην λειτουργεί ως «βαρίδι» και να μη περιμένουν οι συμπαίκτες του τα πάντα από αυτόν και αυτό λειτούργησε ευεργετικά για τον Αργεντίνο.

Ο Αραούχο έπαιρνε τις μπάλες που του αναλογούσαν, δεν έκανε κατάχρηση ντρίμπλας, ήταν πιο ομαδικός από ποτέ και κυρίως με τις κινήσεις του χωρίς την μπάλα αλλά και με τις δημιουργίες παρά με τα τελειώματα κατάφερε να είναι άκρως επιδραστικός. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε πως όταν έβγαινε αυτός, δεν έμπαινε κάποιος κλασικός φορ αλλά κυρίως ο Τσούμπερ, κάτι που καταδεικνύει τα χαρακτηριστικά που θέλει ο Αλμέιδα για τη θέση του ενός φορ (κινητικός, δραστήριος, γρήγορος, να κατεβαίνει χαμηλά να παίρνει μπάλα και επίσης να είναι ικανός να βγαίνει στα πλάγια στο 1 εναντίον 1).

Τι μπορεί να κάνει η ΑΕΚ;

Αυτό που αναμένεται από την ΑΕΚ είναι η αλλαγή προσώπου αρχικά: προβλέπω είναι η μετακίνηση στο αρχικό σχήμα του Τσούμπερ για να καλύψει το κενό του Αραούχο γιατί όπως είπαμε και πριν έχει αρκετά κοινά στοιχεία στον τρόπο παιχνιδιού του, όμως δεν έχει τη διάρκεια που είχε ο Αργεντινός αλλά περισσότερο στιγμές μέσα στα παιχνίδια που πήρε.

Παρ’ όλα αυτά περιμένω πως αυτός θα είναι που θα ξεκινά πλέον τα παιχνίδια της ομάδας και που θα προσπαθεί αυτή την εναλλαγή θέσης με τον Πινέδα, κατεβαίνοντας πιο χαμηλά ή πιο πλάγια με σκοπό είτε να πάρει την μπάλα εκεί με πλάτος είτε δίνοντας χώρο στην πλάτη της άμυνας για τον Μεξικανό.Σε αυτό το σενάριο, το 4-1-3-2 δεν αλλάζει και απλώς ο Τσούμπερ έχει αυξημένες αρμοδιότητες και το «βάρος» του βασικού σέντερ φορ πλέον. Ως δεύτερη επιλογή εκεί είναι ο Φαν Βερτ αλλά δεν πιστεύω πως θα τον εμπιστευτεί για βασικό αλλά για εναλλακτική επιλογή λόγω διαφορετικών στοιχείων ως σέντερ φορ. Επίσης, Φερνάντες και Ελίασον είναι παίκτες που θεωρητικά μπορούν να αναπληρώσουν τη θέση του φορ.

Πιθανότητες επίσης δίνω στο να γίνει ο Πινέδα ο δεύτερος φορ με εισχώρηση στη βασική ενδεκάδα του Μάνταλου. Αυτό μπορεί να γίνει με μετακίνηση του Πινέδα μπροστά, αλλά και με άλλον έναν τρόπο.

🎁 Προσφορά* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ – ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ! *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις
netbet
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η εναλλακτική του 4-1-4-1

Αυτό που πολλές φορές συμβαίνει με το σύστημα της ΑΕΚ είναι τώρα ακόμα πιο πιθανό να καθιερωθεί από την αρχή του παιχνιδιού ως ένα 4-1-4-1. Η Ένωση έχει τους παίκτες για να «γεμίσει» τη δεύτερη γραμμή επίθεσής της και το κάνει ούτως ή άλλως σε ματς που θέλει να ανοίξει την άμυνα του αντιπάλου της δίνοντας πλάτος. Ο Αραούχο πολλές φορές γινόταν αριστερό εξτρέμ σε συνθήκες επίθεσης, ενώ επίσης το σύστημα αυτό σχηματιζόταν πολλές φορές κι όταν η ομάδα αμυνόταν σε μεσαίο μπλοκ.

Δεν θα μου προξενούσε λοιπόν καμία εντύπωση εάν ο Αλμέιδα έκρινε πως δεν μπορεί ο Τσούμπερ να είναι επιδραστικός για μεγάλα κομμάτια του ματς ως σέντερ φορ, είτε να τον τραβήξει στα πλάγια είτε να χρησιμοποιήσει κάποιον άλλον εξτρέμ εκεί, ενώ ξανά ανεβαίνουν οι πιθανότητες για Πέτρο Μάνταλο στην ενδεκάδα καθώς μπορεί να παίξει και ως αριστερός χαφ με ανάποδο πόδι αλλά και ως οκτάρι, μετατοπίζοντας τον Πινέδα αριστερά.

Συμπερασματικά

Η ΑΕΚ έχει την ευτυχία να βρίσκονται στις τάξεις της πολλοί τακτικά ευέλικτοι ποδοσφαιριστές και σε αυτό θα βασιστεί ο Αλμέιδα για την αναπλήρωση του τεράστιου κενού του Αραούχο. Δεν μπορεί κανένας ποδοσφαιριστής, όσο καλός και να είναι, να αναπληρώσει ένα από τα ποιοτικότερα φορ των ελληνικών γηπέδων κι έτσι αναμένω τους τρόπους όπου ο Αλμέιδα θα προσπαθήσει να «σπάσει» τις δουλειές που έκανε ο Αραούχο, αναθέτοντάς τις σε διαφορετικούς παίκτες, με διαφορετικές λειτουργίες κάθε φορά.

🎁 Σούπερ ΔΙΠΛΗ Προσφορά* – ΔΩΡΕΑΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ! *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις
Pamestoixima logo 2021
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

👉 Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για το στοίχημα είναι κάθε μέρα στο Betarades.gr:

✍️ Προγνωστικά στοιχήματος
📊 Αναλύσεις Αγώνων
⚽️ Προγνωστικά ποδοσφαίρου
🏀 Προγνωστικά μπάσκετ
🎾 Προγνωστικά τένις
🎯 Προγνωστικά Value Bets
Κουπόνι Πάμε Στοίχημα
🥇 Καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες
🎁 Προσφορές* χωρίς κατάθεση

*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
21+ Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ, Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας, Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777, Παίξτε Υπεύθυνα.