Προγνωστικά Μπάσκετ (18/03): Το ντέρμπι και η παρωδία

Betarades Team
Betarades Team
Ανανεώθηκε:
προγνωστικα σκουντησ 130323

5273.ΛΑΥΡΙΟ – ΑΡΗΣ (16:00, ΕΡΤ 3)

Άλλος ένας… «τελικός» για το Λαύριο που υποδέχεται τον Άρη και θέλει τη νίκη για να «ξεκολλήσει» από την τελευταία θέση, όμως προφανώς και δε θα έχει εύκολο έργο. Οι Θεσσαλονικείς αν και προέρχονται από δύο σερί ήττες, είναι πολύ «σκληρό καρύδι» και εκτός έδρας και παίζουν εξαιρετική άμυνα παντού, γι’ αυτό και μάλλον είναι το… φαβορί για τη νίκη.

Δείτε τα σημερινά Προγνωστικά Μπάσκετ

Οι γηπεδούχοι με τον Γιώργο Λημνιάτη στον πάγκο προσπαθούν για την «ανατροπή» δεδομένων, κάνοντας δύο νίκες στα τελευταία τρία παιχνίδι, κερδίζοντας 81-95 στα Λιόσια την ΑΕΚ και 74-68 τον Απόλλωνα Πάτρας, ενώ έχασε στην προηγούμενη αγωνιστική από το Περιστέρι με 77-66.

Λαύριο – Άρης στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Άρης με πολλά παράπονα από τη διαιτησία, και ανακοίνωση εναντίον της, έχασε στην προηγούμενη αγωνιστική μέσα στην Καρδίτσα με 78-77, μετά από θρίλερ στην παράταση, και επίσης με παράπονο από τη διαιτησία, εντός έδρας, από το Περιστέρι με 78-83, με αρνητική «πρωταγωνίστρια» τη διαιτητή Τσαρουχά.

Νωρίτερα έκανε δύο νίκες πρώτα μέσα στην Πάτρα 74-82 και μετά επί της ΑΕΚ με 74-64. Οι «κιτρινόμαυροι» με τις δύο αυτές ήττες έπεσαν στην 7η θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 9-9, ενώ το Λαύριο παρά τις δύο νίκες στους τελευταίους τρεις αγώνες, παραμένει τελευταίο με τέσσερις νίκες στην τετραπλή ισοβαθμία, με Απόλλωνα Πάτρας, Ιωνικό και Καρδίτσα.

Οι γηπεδούχοι ελπίζουν πως θα μπορέσουν σήμερα να πάρουν μία νίκη η οποία θα τους βοηθήσει να ξεχωρίσουν σιγά-σιγά από την ουρά της βαθμολογίας, καθώς οι υπόλοιποι αντίπαλοι για την παραμονή, έχουν πιο δύσκολο πρόγραμμα.

Λαύριο – Άρης στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Χθες ανακοίνωσαν την απόκτηση του Αμερικανού πόιντ γκαρντ Τάι Ίντι (27, 1,87) με θητεία στη Σλοβενία και καλό τρίποντο, ο οποίος όμως δε θα είναι διαθέσιμος σήμερα.

Για να το καταφέρουν αυτό θα πρέπει να «ματώσουν» απέναντι σε μία πολύ καλή άμυνα, όπως έχει ο Άρης γι’ αυτό θα πάμε στην επιλογή να μη νικήσει κανείς πάνω από έξι πόντους σε απόδοση 2,70 που βρίσκουμε στη Stoiximan, με την πεποίθηση ότι οι δύο ομάδες θα μείνουν και χαμηλά στο σκορ, αλλά και κοντά μέχρι τη λήξη του αγώνα με τον νικητή (ο Άρης για εμάς) να κρίνεται στις λεπτομέρειες…


5279.ΙΩΝΙΚΟΣ – ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (19:15, ΕΡΤ Sports)

Με πολλά προβλήματα ο Ιωνικός υποδέχεται το Περιστέρι, με σημάδια πολύ δυσοίωνα για την ομάδα της Νίκαιας, για να μην πούμε διάλυσης. Μετά την ήττα στην Πάτρα από τον Απόλλωνα με 93-66 και τα θέματα που υπήρχαν προ εκείνου του αγώνα («ντου» οπαδών στην προπόνηση, επεισόδιο παικτών μεταξύ τους, ανακοίνωση «ερασιτέχνη» Ιωνικού), υπήρξε και συνέχεια.

Αποχώρησαν ο προπονητής Άγγελος Τσίκληρας, ο βοηθός του Γιάννης Λίβανος και ο τεχνικός διευθυντής Βαγγέλης Αλεξανδρής, όπως και ο καλύτερος παίκτης Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, ο οποίος σύμφωνα με το ρεπορτάζ στα μπασκετικά ΜΜΕ ήταν… «άφαντος» όλες αυτές τις ημέρες.

Προπονητής ανέλαβε ο νεαρός Φοίβος Κωστής, ενώ ο Βαγγέλης Μάντζαρης που έχει «κλείσει» σε ομάδα της Βενεζουέλας θα παίξει σήμερα και μετά θα φύγει.

Ιωνικός – Περιστέρι στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι ο αγώνας μοιάζει εύκολος για το Περιστέρι, που έτσι κι αλλιώς είναι καλύτερο σαν ομάδα, ακόμη και πλήρης να έπαιζε ο Ιωνικός, που έχει 4 νίκες και είναι για τα καλά στη «μάχη» της παραμονής.

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη με τις νίκες του επί του Άρη εκτός και του Λαυρίου εντός έδρας, έφτασε στις 11 και ισοβαθμεί με την ΑΕΚ στην 3η θέση της βαθμολογίας. Δεν βρήκε αντίσταση στο παιχνίδι του πρώτου γύρου. Προηγήθηκε ακόμη και με 31 πόντους και έφτασε στην επικράτηση με 96-67.

Είχαν ξεχωρίσει οι Μάρκους Ντένμον (15π.), Δημήτρης Αγραβάνης (14π, 9ρ.) και Λεωνίδας Κασελάκης (13π, 3/3τρ). Για τον Ιωνικό καλύτεροι ήταν ο Τέρελ Παρκς (18π, 8/12δ.), που έχει φύγει πλέον, και ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης (15π), που δε θα παίξει, όπως όλα δείχνουν, εκτός έκπληξης της «τελευταίας στιγμής».

O αγώνας με όλα τα παραπάνω δεδομένο είναι δύσκολο να βρεθεί με πολλές επιλογές στις εταιρίες (σε ορισμένες δεν υπάρχει καν, μέχρι στιγμής), γι’ αυτό, πέραν της νίκης του Περιστερίου που μοιάζει βατή, θα επιλέξουμε το over 161.5 σε απόδοση 1.85 που βρίσκουμε στη Fonbet, με την ελπίδα πως οι δυο ομάδες θα παίξουν ελεύθερα και θα σκοράρουν αρκετά…


5899.ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ – ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ (19:30)

Το μεγάλο ντέρμπι για το τουρκικό πρωτάθλημα, συνήθως στο… ποδόσφαιρο, αλλά και στο μπάσκετ, μία που η Μπεσίκτας ιδιαίτερα ανεβασμένη και κάνει μεγάλη προσπάθεια για να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Έχει κάνει δύο σερί νίκες με 85-67 επί της Γαλατασαράι και με 105-85  επί της Τόφας, με πρωταγωνιστή τον Τζάκσον Πάρκερ, ο οποίος είχε 28 πόντους, και μαζί ο Ούσερ που είχε 23.  Βεβαίως έχει δύσκολο έργο απέναντι στη Φενερμπαχτσέ του Δημήτρη Ιτούδη, η οποία είναι στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, ισοβαθμώντας στην πρώτη με την Τουρκ Τέλεκομ.

Η Φενέρ όμως προέρχεται από ήττα προχθές από τη Βαλένθια για την Ευρωλίγκα με 82-80 χάρη σε φόλοου του Γουέμπ, με τη λήξη του αγώνα. Παράλληλα είχε χάσει και για το τουρκικό πρωτάθλημα, την προηγούμενη αγωνιστική, από την Καρσίγιακα με 100-98, δείγμα ότι ίσως είναι σε μία μικρή κρίση, καθώς έχει δύο νίκες στους τελευταίους 5 αγώνες.

Φενερμπαχτσέ – Μπεσίκτας στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Άλλωστε για τη «διαβολοβδομάδα» είχε χάσει από τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ 78-70 και κέρδισε τη Μπαρτσελόνα με 81-73. Η Μπεσίκτας έχει τρεις νίκες στους τελευταίους 5 αγώνες και βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας, με έξι νίκες ισοβαθμώντας με την Κόνιασπορ και κυνηγάει τις Γκαζιαντέπ, Τόφας και Πετκίμ Σπορ. που έχουν 7.

Η ενίσχυση των «ασπρόμαυρων» και οι τελευταίες νίκες τους έχουν κάνει να αναθαρρήσουν ψυχολογικά και γι’ αυτό και πιστεύουμε ότι θα είναι «σκληρό καρύδι».

Οι αλλαγές που έγιναν στην ομάδα και τα τελευταία νικηφόρα αποτελέσματα έχουν αλλάξει την ψυχολογία της Μπεσίκτας που πιστεύουμε ότι θα μπορέσει να αντέξει μέχρι το χάντικαπ +10,5 σε απόδοση 1,88, το οποίο βρίσκουμε στη Stoiximan, με δεδομένη και την κακή αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Φενέρ η οποία βεβαίως θα ψάξει μία νίκη «εξιλέωση».


5263.ΚΡΑΪΛΣΧΑΪΜ ΜΕΡΛΙΝΣ – ΟΥΛΜ (21:30)

Κρίσιμος αγώνας και για τις δύο ομάδες, οι οποίες έχουν διαφορετικούς στόχους. Oι γηπεδούχοι παλεύουν για να αποφύγουν τον υποβιβασμό, μια που με πέντε σερί ήττες βρέθηκαν στην 15η θέση της βαθμολογίας, με επτά νίκες και 16 ήττες.

Προπορεύονται μόνο της Μπράουνσβαϊγκ που έχει έξι νίκες, της Φρανκφούρτης που έχει πέντε και της τελευταίας Μπαϊρόιτ, που έχει τρεις. «Κυνηγούν» το Αμβούργο και την Χαϊδελβέργη, οι οποίες έχουν οκτώ νίκες.

Κράιλσχαϊμ Μέρλινς – Ουλμ στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Από την άλλη πλευρά η Ουλμ θέλει τη νίκη, αφού προσπαθεί να εδραιωθεί σε θέση που οδηγεί στα playoffs, ούσα τώρα στην 7η, έχοντας ρεκόρ 12-10 και κυνηγώντας την Γκέτινγκεν, η οποία έχει 13-8.

Οι φιλοξενούμενοι προέρχονται από δύο σημαντικές νίκες, μία εκτός έδρας επί της Βούρτζμπουργκ με 62-82 και μία εντός έδρας με 94-89 με τη Φρανκφούρτη. Από την άλλη πλευρά οι γηπεδούχοι πάλεψαν την προηγούμενη αγωνιστική μέσα στο Ροστόκ με τους τοπικούς Σίγουλβς, αλλά τελικά λύγισαν με 86-79 και βλέπουν σιγά-σιγά να κατρακυλούν στη βαθμολογία και να μπαίνουν σε περιπέτειες.

Ένας αγώνας ο οποίος αναμένεται να έχει σασπένς και αρκετούς πόντους και για αυτό θα πάμε στην επιλογή του over 174,5 σε απόδοση 1.88 που βρίσκουμε στη Stoiximan, το οποίο μπορεί να «βγει», ιδίως αν η Ουλμ παίξει στα γνωστά της στάνταρ (έβαλε 97 και 94 στα τελευταία της δύο ματς).


5888.ΜΠΑΝΤΑΛΟΝΑ – ΦΟΥΕΝΛΑΜΠΡΑΔΑ (21:45)

Μετά από τέσσερις σερί νίκες στο πρωτάθλημα η Μπανταλόνα έχασε «καθαρά» από την Τενερίφη με 85-68 την προηγούμενη αγωνιστική και έμεινε στην 6η θέση με 14-8, ισόβαθμη με την Ουνικάχα Μάλαγα και μία νίκη πίσω απ’ την 4η Τενερίφη, αλλά και μία μπροστά από την 7η Γκραν Κανάρια, που έχει 13.

Υποδέχεται όμως σήμερα την τελευταία και καταϊδρωμένη Φουενλαμπράδα, οπότε έχει την ευκαιρία να πάρει άλλη μια νίκη και να κοιτάξει τα αποτελέσματα των άλλων μήπως και ανεβεί παραπάνω, ή έστω παραμείνει στην οκτάδα, που οδηγεί στα πλέιοφς.

Μετά την ήττα από την Τενερίφη επέστρεψε στις νίκες εμφατικά, συντρίβοντας την Κλουζ Ναπόκα για το Eurocup με 104-81 (Πάρα 18, Ρίμπας και Τόμιτς από 15), δείγμα ότι θα είναι με καλή ψυχολογία σήμερα.

Μπανταλόνα – Φουενλαμπράδα στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Φουένλα είναι απογοητευτική και απογοητευμένη, έχοντας 15 σερί ήττες, με τελευταία από την Μπρεογκάν μέσα στην έδρα της με 73-92 (Κρομά 19, Πίντερ 12) και με 3 νίκες συνολικά είναι στην τελευταία θέση, με τη Μανρέσα να έχει 4 και τη Ρεάλ Μπέτις 5, ενώ Γρανάδα και Σαραγόσα έχουν από 7. Άρα αντίο ζωή…

Οι γηπεδούχοι έχουν τη δυνατότητα να ανεβάσουν τη διαφορά πάνω από το -15,5 που έχουν υπέρ τους χάντικαπ και πιστεύουμε ότι μπορούν να το κάνουν, σε απόδοση 1,93 που βρίσκουμε στη Stoiximan, ενώ οι πιο απαιτητικοί μπορούν να πάνε στον άσο και στο over 164,5 για λίγο καλύτερη απόδοση…


5300.ΤΡΕΝΤΟ – ΝΤΕΡΘΟΝΑ ΤΟΡΤΟΝΑ (21:00)

Μοιάζει αρκετά αμφίρροπο το ματς, αφού απ’ τη μια υπάρχει μια Τρέντο, που έχει σκαμπανεβάσματα όλη τη χρονιά, αλλά μερικές φορές κάνει αυτό που πρέπει, κι απ’ την άλλη η Ντερθόνα που είναι μακράν η 3η καλύτερη ομάδα στην Ιταλία, πίσω απ’ την Αρμάνι και τη Βίρτους.

Έχει όμως να επιδείξει και ένα άλλο πλεονέκτημα, πέραν της εμπειρίας και του καλού ρόστερ, το οποίο είναι η απουσία ευρωπαϊκών αγώνων, σε αντίθεση με την Τρέντο. Αυτό της δίνει την ευκαιρία να είναι ξεκούραστη και καλύτερα προετοιμασμένη, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους οι οποίοι έχουν να παίξουν και μεσοβδόμαδα με δύσκολες ομάδες και πολλές μετακινήσεις.

Η Τρέντο την προηγούμενη αγωνιστική έχασε από την Τρεβίζο 85-76 με τον Σπανιόλο να έχει 20 πόντους και 7 ασίστ και έπεσε έτσι στο 11-10 και στην 7η θέση της βαθμολογίας μαζί με την Μπρίντιζι και την Πέζαρο. Μετά όμως επέστρεψε στις νίκες με πολύ καλή εμφάνιση κερδίζοντας 79-76 πόντους τη Μπουντούτσνοστ, μένοντας έτσι ζωντανή για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Eurocup.

Τρέντο – Ντερθόνα Τορτόνα στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μετά τον αγώνα με την Ντερθόνα παίζει την Τρίτη στο Αμβούργο, όπου θα θέλει τη νίκη για να μείνει ζωντανή για την πρόκριση.

Από την πλευρά της η Ντερθόνς κέρδισε την προηγούμενη αγωνιστική τη Βερόνα δύσκολα με 73-69 και έχει ρεκόρ 15-9, αλλά και μία σημαντική απόσταση τριών νικών από την τετάρτη Βαρέζε και την πέμπτη Σάσαρι.

Σημαντικές απουσίες όμως είναι αυτές του Μάκιουρα και του Ντάουν, οι οποίοι δεν έπαιξαν με τη Βερόνα και είναι αμφίβολοι για την αναμέτρηση σήμερα.

Ακόμη και αν δεν παίξουν αυτοί οι δύο παίκτες θεωρούμε ότι η Ντερθόνα έχει το προβάδισμα για την νίκη και θα πάμε στο διπλό με -1.5 χάντικαπ σε απόδοση 1,87 που βρίσκουμε στη Stoiximan, ενώ οι πιο απαιτητικοί μπορούν να δουν το διπλό με το over 154,5 σε πολύ καλύτερη απόδοση (3,30) στην ίδια εταιρία.