23η Αγωνιστική

* Under 2.5 τα 5/6 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια

* Στον 1ο γύρο (09/09): Γκιμαράες – Σάντα Κλάρα 1-0

Δείτε τα Προγνωστικά Πορτογαλίας

ΣΑΝΤΑ ΚΛΑΡΑ

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας ήττα (3-1) από τη Μαρίτιμο. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Σίλα στο 18ο λεπτό, αλλά η Μαρίτιμο γύρισε το παιχνίδι με αυτογκόλ στο 61’, πέναλτι του Βινκ στο 72’ και τον Λίσα στο 78’.

Ασταμάτητη η κατηφόρα για την Σάντα Κλάρα, έχασε με ανατροπή και πικρό τρόπο το ντέρμπι του αρχιπελάγους, έφτασε τα 9 παιχνίδια δίχως νίκη (0-2-7) στη Liga Portugal και βρέθηκε για πρώτη φορά στις θέσεις του απευθείας υποβιβασμού.

Στην πρώτη καλή φάση του αγώνα προηγήθηκε η Σάντα Κλάρα και είχε μεγάλη χαμένη ευκαιρία στην κόντρα λίγο αργότερα. Κυριάρχησε εδαφικά (78% κατοχή) στο πρώτο ημίχρονο η Μαρίτιμο, αλλά καθαρή ευκαιρια δεν δημιούργησε. Με νέα μεγάλη ευκαιρία της Σάντα Κλάρα ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, αλλά από το πουθενά με ένα αστείο αυτογκόλ ισοφάρισε η Μαρίτιμο και πάνω στο μομέντουμ του 1-1 γύρισε το ματς με πέναλτι. Αφού απείλησε ξανά η Σάντα Κλάρα, οι γηπεδούχοι βρήκαν αντεπίθεση για το τρίτο γκολ.

Φαινόταν ότι ο κόουτς Σιμάο δεν μπορούσε να βρει λύσεις και απολύθηκε μετά από μόλις 7 παιχνίδια και απολογισμό 0-2-5! Με τρίτο διαφορετικό προπονητή θα πάει στο σημερινό παιχνίδι, τον υπηρεσιακό Ατσιόλι, ο οποίος βρίσκεται στο τεχνικό επιτελείο του συλλόγου από το 2019. Ο ιδιος στην συνέντευξη τύπου δήλωσε ότι γνωρίζει καλά τους παίκτες και το “πνεύμα” του συλλόγου όντας τόσα χρόνια εκεί.

Παραμένει τιμωρημένος ο Νογκέιρα (στόπερ), παραμένουν τραυματίες οι Περέιρα (κίπερ), Ντομίνγκος (αμυντικός).

ΣΑΝΤΑ ΚΛΑΡΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

* Over 2.5 τα 5/6 τελευταία παιχνίδια της

* Goal/Goal τα 8/10 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της για το πρωτάθλημα

Παίξε Νόμιμα στo Pamestoixima.gr (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) 21+ | Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας νίκη (2-1) επί της Μπράγκα. Στο 29’ αποβλήθηκε ο Νιακατέ της Μπράγκα και στο 31’ ο Τιάγο Σίλβα άνοιξε το σκορ με πέναλτι. Ο Σαφίρα έκανε το 2-0 στο 41’ και στο 54’ ο αποβλήθηκε ο Τιάγο Σίλβα. Ο Τζαλό μείωσε στο 88’ για την Μπράγκα και στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε κι αυτός.

Στο καλύτερο σημείο της σεζόν της Γκιμαράες, ακμαιότατο το ηθικό στην ομάδα μετά τη νίκη στο τοπικό ντέρμπι με την Μπράγκα, με την οποία έφτασε τους 13 πόντους στα 5 τελευταία παιχνίδια, με αποτέλεσμα ν’ αυξήσει κι άλλο την απόσταση από τους διώκτες για την 5η θέση.

Ισορροπημένο, δίχως ρυθμό και δίχως φάσεις το ντέρμπι μέχρι την καθοριστική φάση, στην οποία η Γκιμαράες κέρδισε αποβολή και πέναλτι για το 1-0. Πριν προλάβουν να βρουν τα πατήματά τους οι 10 φιλοξενούμενοι πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον φορ Σαφίρα που κέρδισε και το πέναλτι. Αντέδρασε η Μπράγκα στο δεύτερο ημίχρονο, πίεσε μετά την αριθμητική εξισορρόπηση, αλλά μείωσε αργά για να ολοκληρώσει την επιστροφή.

“Ήταν πολύ πιο δύσκολο να προετοιμαστούμε γι αυτό το παιχνίδι παρά για το ντέρμπι με την Μπράγκα. Τα παιχνίδια στα νησιά είναι πάντα δύσκολα και η Σάντα Κλάρα έχει άλλη δυναμική πλέον με την αλλαγή προπονητή.” δήλωσε ο κόουτς Μορένο, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ν’ αγωνιστεί ο βασικός κίπερ Βαρέλα που τραυματίστηκε στο ντέρμπι. Επιβεβαίωσε όμως τις απουσίες των τραυματιών Ζε Κάρλος (δεξί μπακ), Μπιάι (κίπερ), Σα (αρ. μπακ) και του τιμωρημένου Τιάγο Σίλβα (μέσος). Εκτός και οι Ντάνι Σίλβα (μέσος), Φερνάντες (στόπερ), Χάντελ (μέσος).

ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

* Under 1.5 τα 4/6 τελευταία παιχνίδια της

* No Goal τα 5/6 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της για το πρωτάθλημα

Σάντα Κλάρα – Γκιμαράες στο Pamestoixima.gr
Pamestoixima logo 2021
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ