*Φάση των “16” του Τσάμπιονς Λιγκ. Διπλές αναμετρήσεις, δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Ακολουθεί ρεβάνς στην έδρα της Τσέλσι (07/03).

*Πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

*Δεν έχει νίκη η Ντόρτμουντ στα τελευταία 10 ματς κόντρα σε ομάδες απ’ την Αγγλία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (0-2-8). Κέρδισε τελευταία φορά το 2016.

*Η Τσέλσι κέρδισε μόλις τρία απ’ τα τελευταία 11 εκτός έδρας ματς με γερμανικές ομάδες (3-3-5).

*Η Τσέλσι έρχεται από τέσσερις σερί νίκες στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, περισσότερες απ’ όσες είχε στα προηγούμενα 17 αντίστοιχα παιχνίδια!

*Μόλις 1.34 κίτρινες κάρτες ανά παιχνίδι δέχεται η Ντόρτμουντ στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, απ’ τις λιγότερες στη διοργάνωση. Στις 2 μέσο όρο η Τσέλσι.

Δείτε τα Προγνωστικά Τσάμπιονς Λιγκ

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας επικράτηση 2-0 επί της Βέρντερ Βρέμης. Το 0-1 ο Μπάινο-Γκίτενς στο 67’, το 0-2 διαμόρφωσε ο Μπραντ στο 85’. Ανταγωνιστική η Βέρντερ στο πρώτο ημίχρονο, είχε ευκαιρίες. Καλύτερη η Ντόρτμουντ στο δεύτερο μέρος, σκόραρε δύο φορές, δεν απειλήθηκε, κέρδισε δίκαια.

Τα πηγαίνει περίφημα στο νέο έτος, το Σάββατο πήρε ακόμη μια νίκη, αυτή τη φορά στην έδρα της Βέρντερ Βρέμης. Είχε προβλήματα στο πρώτο ημίχρονο, κυρίως στα πρώτα 20 λεπτά, ήταν τυχερή που δε δέχτηκε γκολ, η Βέρντερ είχε καλές στιγμές. Ισορρόπησε στη συνέχεια, αλλά δημιουργικά δεν πήρε καλό βαθμό. Μπήκε πολύ καλύτερα στο δεύτερο 45λεπτο, είχε κλασική ευκαιρία με τον Ρόις στα πρώτα δευτερόλεπτα, σκόραρε με τον Μπάινο-Γκίτενς και διαχειρίστηκε άψογα την κατάσταση. Δεν απειλήθηκε ποτέ, έβγαζε διαρκώς ευκαιρίες στις αντεπιθέσεις, από μια τέτοια ήρθε το 0-2 στο φινάλε με τον Μπραντ.

Ακόμη μια νίκη για τη φορμαρισμένη ομάδα του Τέρζιτς, ήταν η έκτη διαδοχική μέσα στο 2023 σ’ όλες τις διοργανώσεις. Σκόραρε σ’ όλες τουλάχιστον δύο γκολ, ωστόσο η εστία της παραβιάστηκε στις τέσσερις εξ αυτών. Μετρά οκτώ νίκες στα τελευταία 10 ματς πρωταθλήματος και πλέον ανέβηκε στους 40 πόντους και το +3 απ’ τη Φράιμπουργκ, βρίσκεται στο -2 απ’ την Ουνιόν Βερολίνου και στο -3 απ’ την πρωτοπόρο Μπάγερν. Την Κυριακή υποδέχεται τη Χέρτα Βερολίνου.

«Δεν είναι εύκολο να αναλύσεις την Τσέλσι. Όταν έγινε η κλήρωση είδαμε αρκετά παιχνίδια της, αλλά κινήθηκε πολύ μεταγραφικά, έχει προσθέσει παίκτες και έχει αλλάξει το προφίλ της. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε τι θα συναντήσουμε. Είμαστε αναγκασμένοι να προετοιμαστούμε για όλα», είπε ο κόουτς Τέρζιτς. Χωρίς νέα προβλήματα, επιστρέφει έπειτα απ’ την τιμωρία του ο Αντεγέμι (Επιθετικός, 15,2).

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

*2-3 γκολ στα 4/5 τελευταία παιχνίδια της.

*Over 2.5 στα 5/7 τελευταία παιχνίδια της.

*Η Ντόρτμουντ έχασε μόλις τέσσερα απ’ τα τελευταία 21 εντός έδρας ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ (10-7-4).

Παίξε Νόμιμα στην Betshop (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) 21+ | Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

ΤΣΕΛΣΙ

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας ισοπαλία 1-1 κόντρα στη Γουέστ Χαμ. Το 0-1 ο Ζοάο Φέλιξ στο 16’, ισοφάρισε ο Έμερσον στο 28’ για τη Γουέστ Χαμ. Καλύτερη στα πρώτα λεπτά η Τσέλσι, ισορροπημένο το ματς μετά τη διαμόρφωση του σκορ.

Λίγα πράγματα στο εκτός έδρας ματς με τη Γουέστ Χαμ το Σάββατο, έκανε ακόμη μια γκέλα και απέδειξε ξανά ότι χρειάζεται χρόνο για να «δέσει». Είχε στην ενδεκάδα αρκετούς εκ των νεοφερμένων παικτών του Ιανουαρίου, μπήκε πολύ δυνατά, είχε ενέργεια, ήταν κυριαρχική, έβγαλε φάσεις και δικαιώθηκε με το 0-1 στο 16’. Ωστόσο, στο 28’ δεν πίεσε την μπάλα όσο θα έπρεπε, οι αντιδράσεις των παικτών της ήταν πολύ αργές και δέχτηκε γκολ απ’ το πουθενά. Δεν είχε ψυχραιμία στο υπόλοιπο του αγώνα, γενικά οι φάσεις δεν ήταν πολλές, η Γουέστ Χαμ είχε ακυρωθέν γκολ στο φινάλε. Μέτρια εμφάνιση για την Τσέλσι, δίκαιο το αποτέλεσμα.

Τρίτη σερί ισοπαλία για την ομάδα του Πότερ μετά το εντός έδρας 0-0 κόντρα στη Φούλαμ και το εκτός έδρας 0-0 με τη Λίβερπουλ, πορεύεται αήττητη στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές, είχε προηγηθεί το 1-0 επί της Κρίσταλ Πάλας. Έχει πανηγυρίσει μόλις δύο “τρίποντα” στις τελευταίες 11 αγωνιστικές (2-4-5), μοιραία έχει μείνει χαμηλά στη βαθμολογία, μετρά 31 πόντους και βρίσκεται στο -10 απ’ την τετράδα, αυτός μοιάζει ο πιο ρεαλιστικός στόχος της δεδομένη χρονική στιγμή.

«Υπάρχει πίεση όταν ξοδεύονται πολλά χρήματα. Οφείλεις να κερδίζεις όλα τα ματς. Αλλά το ποδόσφαιρο δε δουλεύει έτσι. Χρειάζεσαι τα χρήματα για να φτάσεις στους στόχους σου, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Βλέπω το κλίμα στην ομάδα, όλοι δουλεύουν όπως πρέπει, κάνουμε καλές προπονήσεις και θα πάρουμε τα αποτελέσματα που πρέπει», είπε ο κόουτς Πότερ. Μπήκαν στην ευρωπαϊκή λίστα οι Ζοάο Φέλιξ, Φερνάντες και Μούντρικ, έμεινε εκτός αυτής ο επίσης νεοαποκτηθείς Μπαντιασίλ (στόπερ), μιας και επιτρέπονται μέχρι τρεις αλλαγές. Επιστρέφουν οι Κόβασιτς (Μέσος, 15), Φοφανά (Αμυντικός, 2) και Ζακάρια (Μέσος, 4).

ΤΣΕΛΣΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

*Έρχεται από 14/19 Under 2.5 σε όλες τις διοργανώσεις.

*Έρχεται από 9/12 ΝG σε όλες τις διοργανώσεις.

*Έρχεται από πέντε διαδοχικά 2-3 Goal στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ – ΤΣΕΛΣΙ στην Betshop
betshop logo 300 300 transparent
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ