FIBA Champions League (17/1): ΠΑΟΚ, μπορείς!

Betarades Team
Betarades Team
Ανανεώθηκε:

5022.ΡΙΤΑΣ – ΠΑΟΚ (19:30, COSMOTE SPORT 4HD)

Για την υπέρβαση πάει ο ΠΑΟΚ στη Λιθουανία με τη Ρίτας, μετά το 1-1 που πέτυχε την προηγούμενη εβδομάδα στο «Παλατάκι» με πολύ καλή εμφάνιση. Έχοντας τον Ράιλι «ζεστό» στα κρίσιμα τελευταία λεπτά κέρδισε με 81-78 και οδήγησε τη σειρά στον σημερινό τρίτο καθοριστικό αγώνα, στο Βίλνιους.

Δείτε τα σημερινά Προγνωστικά Μπάσκετ

Εκεί που οι Λιθουανοί θα είναι φυσικά το φαβορί, όμως η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη, που θα έχει τη συμπαράσταση αρκετών φίλων που ταξίδεψαν είτε με το τσάρτερ που ναύλωσε η ομάδα από τη Θεσσαλονίκη, είτε με μεμονωμένη μετακίνηση από διάφορες περιοχές της Ευρώπης, έδειξε ότι αν είναι συγκεντρωμένη στην άμυνα μπορεί να τα καταφέρει.

Είναι χαρακτηριστικές για την προσέγγιση του ΠΑΟΚ στον αγώνα οι δηλώσεις του ίδιου του Λυκογιάννη: «Δε νομίζω ότι θα υπάρχουν ιδιαίτερες εκπλήξεις και από τις δύο ομάδες. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι γιατί σε λιγότερο από σαράντα οκτώ ώρες καλούμαστε να παίξουμε για την πρόκριση. Είναι ένα δύσκολο γήπεδο εδώ οπότε είναι κι αυτό ένα κομμάτι που πρέπει να διαχειριστούμε. Αυτός που θα κάνει τις καλύτερες επιλογές, που θα ελέγξει το ρυθμό και τα ριμπάουντ που είναι πάντα ένα θέμα, κυρίως με τη συγκεκριμένη ομάδα και η αμυντική προσήλωση. Αυτά είναι τα στοιχεία που θα καθορίσουν το ποιος θα περάσει».

Οι γηπεδούχοι «ζεστάθηκαν» για τον αγώνα, κερδίζοντας εύκολα το Σάββατο τη Λαμπάς Γκας με 98-77 (Εχόντας 20 με 16, Μασιούλις 16, Ρατζεβίτσιους 16) και μέσα στην έδρα τους είναι δυνατοί και θα πιέσουν από την αρχή.

Περίεργος αγώνας για προβλέψεις, αφού οι γηπεδούχοι σε ένα – δυο λεπτά μπορούν να αλλάζουν το momentum και ο ΠΑΟΚ εξαρτάται πολύ απ’ τους κοντούς του. Αν βρουν πεδίο δράσης μπορεί η ομάδα της Θεσσαλονίκης να τα καταφέρει. Εμείς θα πάμε στην πιο συντηρητική επιλογή των +8.5 πόντων υπέρ του στο χάντικαπ σε απόδοση 1.88 που βρίσκουμε στη Stoiximan, ενώ οι πιο τολμηροί μπορούν να δουν τον Εχόντας να βάλει πάνω από 13 πόντους, τον Ρατζεβίτσιους πάνω από 10 (οι δυο ψηλοί της Ρίτας, που είναι υποψήφιοι και για double/double)…

Ρίτας Βίλνιους – ΠΑΟΚ στο Pamestoixima.gr
Pamestoixima logo 2021
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

5017.ΜΠΑΧΤΣΕΣΕΧΙΡ – ΟΣΤΑΝΔΗ (19:00)

Τελικός πρόκρισης στους «16» του Basketball Champions League για τη Μπαχτσεσεχίρ και την Οστάνδη με τις δυο ομάδες να είναι ισόπαλες με 1-1 νίκες και να… «ανταλλάσσουν» εκτός έδρας νίκες!

Οι Βέλγοι κέρδισαν στον πρώτο αγώνα μέσα στην Τουρκία (72-76, Ταιρί 16, Μπλέινμπεργκ 14 – Οζμιζράκ 18, Μπουτσιέλ 17), αλλά η Μπαχτσέ έμεινε «ζωντανή» και έφερε τη σειρά πίσω στην έδρα της κερδίζοντας με 64-77 μέσα στο Βέλγιο, με κορυφαίο τον Τζαμάρ Σμιθ που είχε 22 πόντους και από κοντά και πάλι τον Μπουτσιέλ με 17.

Οι Βέλγοι είχαν τον Θέρμαν κορυφαίο με 24 πόντους και τον Ταϊρί με 12, αλλά υστέρησαν στο κρίσιμο ματς και πλέον είναι υποχρεωμένοι να κάνουν την υπέρβαση εκτός έδρας για να προκριθούν.

Μπαχτσεσεχίρ – Οστάνδη στο Pamestoixima.gr
Pamestoixima logo 2021
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Προφανώς σε έναν τέτοιο αγώνα η έδρα πάντα παίζει τον ρόλο της, αλλά στο πρώτο αγώνα των δύο ομάδων δε φαίνεται να το έκανε και πολύ… καλά! Τώρα, βέβαια, θα είναι διαφορετικά, οι γηπεδούχοι θα έχουν φροντίσει να έχουν φανατισμένο κοινό και θα είναι και οι ίδιοι πιο υποψιασμένοι.

Οι δυο ομάδες δεν έχουν να κρύψουν πλέον τίποτα η μία απ’ την άλλη αγωνιστικά, οπότε ένα γεμάτο και «καυτό» γήπεδο μπορεί να «σπρώξει» λίγο παραπάνω τους γηπεδούχους. Θα πάμε, με αυτό το σκεπτικό, στον άσο της Μπαχτσέ και στο under 151,5 σε απόδοση 2,67, που βρίσκουμε στη Stoiximan, με την εκτίμηση ότι «θα πέσουν κορμιά» στην άμυνα και η παραγωγικότητα θα μείνει σε χαμηλά  επίπεδα.

Μπαχτσεσεχίρ – Οστάνδη στο Pamestoixima.gr
Pamestoixima logo 2021
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ