Η άνοδος της Νιούκαστλ προς την κορυφή

Ανανεώθηκε:
νιουκαστλ-νταν-μπερν

Μετά τον αγώνα εναντίον της πρωτοπόρου Άρσεναλ και την ισοπαλία, η Νιούκαστλ απέδειξε ξανά φέτος πως είναι φτιαγμένη από ατσάλι. Αυτό που επανειλημμένα καταφέρνει η ομάδα του Χάουι εναντίον των άλλων ομάδων του top 6 φέτος, είναι να καταφέρνει να εξουδετερώνει τον καλύτερο (θεωρητικά) παίκτη της αντίπαλης ομάδας.

🔹Συγκεκριμένα, σε κάθε ματς εναντίον ομάδας top 6, κανένας από τους παίκτες-κλειδιά των αντιπάλων δεν ξεπέρασε τον μέσο όρο του σε xGoals και xAssists και συγκεκριμένα: Χάλαντ 0,7 με μ.ο. 1,0 ανά αγώνα, Σαλάχ 0,2 με μ.ο 0,53, Μπρούνο Φερνάντεζ 0,1 με μ.ο 0,29 και ο Κέιν με 0,6 ήταν ο μόνος που έπιασε τον μέσο όρο του.

Δες την αξιολόγηση της stoiximan στο Betarades.gr!

Στον αγώνα με την Άρσεναλ, ξανά όλα τα όπλα του αντιπάλου εξουδετερώθηκαν κι όποιος είδε τον αγώνα μπορεί να καταλάβει πως το μεγάλο όπλο της Νιούκαστλ δεν είναι οι αμυντικές της μέθοδοι, αν και αυτές είναι πολύ αποτελεσματικές φέτος με εξαιρετικό press ψηλά. Το πιο σημαντικό είναι πως δεν φοβάται να κρατήσει και να κυκλοφορήσει την μπάλα στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού και να το κάνει με τέτοια ποιότητα που δεν θα δώσει σε κανέναν αντίπαλο την εντύπωση πως παίζει με κατώτερη ομάδα, με ομάδα που μπήκε στο γήπεδο για να καταστρέψει αντί να παράγει.

🔹Είναι φυσικά καταπληκτικό πως η Νιούκαστλ έχει 6 σερί αγώνες δίχως να δεχτεί γκολ! Μόλις 32 ομάδες έχουν καταφέρει να δεχθούν μόλις 11 ή λιγότερα γκολ σε 17 αγώνες πρωταθλήματος, με μόνο μία από αυτές να μην έχει καταφέρει να μπει στην τετράδα, ενώ 11 από αυτές κέρδισαν και το πρωτάθλημα.

Τι άλλαξε τόσο πολύ; Ο κύριος λόγος της αλλαγής είναι φυσικά ο προπονητής. Με τον Στιβ Μπρους πέρσι, η ομάδα έπαιζε πολύ χαμηλά στο γήπεδο και συνήθως σε ένα συντηρητικό 5-3-2. Φυσικά, δεν είχε και τα εκατομμύρια των Αράβων, αλλά αυτό δεν αποτελεί τη μοναδική δικαιολογία για μια ομάδα που δέχθηκε ρεκόρ γκολ σε ένα ημερολογιακό έτος (80 γκολ, 1,9 ανά παιχνίδι).

🔹Αυτό άλλαξε το πρώτο εξάμηνο του 2022, με την ομάδα να δέχεται 20, με τον μέσο όρο να πέφτει στο 1,05 ανά αγώνα. Και πάλι, όχι σπουδαίο, αλλά σίγουρα βελτιωμένο. Ήδη από το μισό Πρωτάθλημα στο οποίο ήταν πέρσι ο Χάουι προπονητής, είχε ανεβάσει το ποσοστό κατοχής της ομάδας του από το 37 στο 42%.

🎁 Βρίσκεις εδώ ΝΕΑ ΔΙΠΛΗ Εορταστική Προσφορά* 🎁 | 21+ | Αρμόδιος ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή Βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα | Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις.

Είναι δεδομένο πως και οι μεταγραφές που ξεκίνησε να κάνει από πέρσι το χειμώνα είχαν ευεργετικά αποτελέσματα για τη βελτίωση της ποιότητας της ομάδας: Τρίπιερ αντί Κραφτ, με τον Άγγλο διεθνή να είναι εξαιρετικός και στα χτυπήματα των στατικών φάσεων, πέραν της αδιαμφισβήτητης ποιότητάς του ως δεξιού μπακ. Στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν, η Νιούκαστλ πέτυχε το συγκλονιστικά μεγάλο 41% των γκολ της από στατικές φάσεις!

🔹Ο Νταν Μπερν επίσης ήταν μια μεγάλη μεταγραφή, ο αριστεροπόδαρος ταιριάζει και μπορεί να παίξει τόσο ως στόπερ όσο και ως μπακ, δίνοντας μεγάλη ευελιξία στον προπονητή του για τον τρόπο που θα κάνει το build up όσο φυσικά και στην αμυντική συμπεριφορά της ομάδας του. Επίσης ήταν ένας ποδοσφαιριστής μεγαλωμένος στο Νιούκαστλ και η τοπική κοινότητα εκτιμά φυσικά και την επιρροή ενός παίκτη από τα «ενδότερα».

Μεγάλη μεταγραφή και ο Κρις Γουντ, ένας διαφορετικός επιθετικός από τον Γουίλσον αλλά και ο Μπρούνο Γκιμαράες, ο παίκτης-κλειδί για την αναβάθμιση του κέντρου της ομάδας πέρσι. Από τον καλό, με εναλλαγές στην απόδοσή του Σέλβι, σε έναν παίκτη με ρόλο στην Εθνική Βραζιλίας (αν και πολλές φορές έπαιξαν και μαζί στο κέντρο). Ο Βραζιλιάνος είχε 5 γκολ και 1 ασίστ σε 11 ματς πέρσι!

🔹Επιπροσθέτως, η μεγάλη αλλαγή ήταν αυτή που έγινε με τον Τζοέλιντον: επί Μπρους, η ακριβή μεταγραφή από τη Χόφενχαϊμ κυνηγούσε μπαλιές και προσπαθούσε να κερδίσει κεφαλιές από τα συνεχή γεμίσματα των συμπαικτών του: ο Τζοέλιντον όμως, ήταν πάντοτε ένας παίκτης που αυτό που έκανε καλά ήταν να πρεσσάρει, να μάχεται και να ανοίγει χώρους για τους συμπαίκτες του, και ο Χάουι του επέτρεψε να κάνει ακριβώς αυτό, και μάλιστα πιο πίσω στο γήπεδο, αλλάζοντάς του ρόλο και θέση.

Ο Βραζιλιάνος έγινε από τους καλύτερους παίκτες στο κέντρο, παίζοντας ψηλά, βοηθώντας στις ανακτήσεις της μπάλας, παλεύοντας και μαχόμενος για κάθε μπαλιά και βοηθώντας πάρα πολύ στην αμυντική στρατηγική του προπονητή του, μην αμελώντας φυσικά και να κουβαλά την μπάλα και να ντριμπλάρει όποτε κρίνει απαραίτητο.

🔹Ο Ντουμπράβκα, βασικός πέρσι τερματοφύλακας της ομάδας, είπε πως οι 2 πρώτες εβδομάδες υπό τον Χάουι ήταν εξοντωτικές. Όμως, ήταν τέτοιο το επίπεδο της ανάλυσης και της λεπτομέρειας, κάτι που δεν το είχε ξαναζήσει κανένας τους. Το ότι κατάφερε πέρσι να σώσει άνετα και να αλλάξει ταυτότητα στην ομάδα μέσα σε λίγους και απαιτητικούς μήνες, ήταν το διαβατήριό του για να δείξει φέτος τι αξίζει, εν λευκώ. Και φέτος, η ομάδα που έχει δημιουργήσει από το μηδέν ο Χάουι είναι αξιοπρόσεκτη.

🎁 ΧΡΥΣΑ δώρα* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ! Κωδικός* ▶️ GOLD-100 | 21+ | Παίξε Υπεύθυνα | Αρμόδιος Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | ΚΕΘΕΑ: 2109215776 | Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας | Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις.

👉 Στο Betarades.gr, το Νο1 site για το παμε στοιχημα βρίσκεις καθημερινά:

✍️ Προγνωστικά στοιχήματος
⚽️ Προγνωστικά ποδοσφαίρου
🏀 Προγνωστικά μπάσκετ
🎾 Προγνωστικά τένις
🎯 Προγνωστικά Value Bets
Κουπόνι ΟΠΑΠ
🥇 Στοιχηματικές εταιρίες
🎁 Προσφορές* χωρίς κατάθεση

*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
21+ Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ, Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας, Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777, Παίξτε Υπεύθυνα.