Προγνωστικά Μπάσκετ: Αρμάνι και Μπάγερν από ημίχρονο, μπρέικ για Ρεάλ και Φενέρ

Σπύρος Κοντός
Σπύρος Κοντός
Ανανεώθηκε:
μπάσκετ slider

5618. ΜΑΝΡΕΣΑ – ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (17:30, COSMOTE SPORT 7)

Δεύτερη αναμέτρηση για την προημιτελική φάση του ισπανικού πρωταθλήματος. Την πρόκριση θα πάρει η ομάδα που θα φτάσει τις δύο νίκες, με τη Ρεάλ να προηγείται 1-0. Η Ρεάλ έχει το πλεονέκτημα της έδρας, οπότε το πρώτο (93-76) και το τρίτο (αν χρειαστεί) παιχνίδια γίνονται στη Μαδρίτη και το δεύτερο στην Καταλονία.

Την έβδομη ήττα της στα τελευταία δέκα γνώρισε η Μανρέσα, με το 93-76 από τη Ρεάλ, την Τετάρτη στη Μαδρίτη. Οι Καταλανοί δέχθηκαν επιμέρους σκορ 19-4 με το κλείσιμο του ημιχρόνου, με τη διαφορά να ανοίγει στους 21 πόντους (48-27) και δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν στη διεκδίκηση του θετικού αποτελέσματος. Μόνο οι Φρανσίσκο και Τόμασον, αμφότεροι με 12, ξεπέρασαν τους 10 πόντους. Δεν υπολογίζονται οι γκαρντ Γκαρσία και Χου.

Μανρέσα – Ρεάλ Μαδρίτης στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Συνεχίζει τις εντυπωσιακές εμφανίσεις η «βασίλισσα», που μετρά επτά διαδοχικές επιτυχίες στη Liga Endesa και μετά το πρώτο ματς με τη Μανρέσα βρίσκεται μία ανάσα από τους ημιτελικούς. Κορυφαίοι οι Κοζέρ (17π, 8ρ), Γιαμπουσέλ (15π, 4ρ, 4ασ), Γιουλ (12π, 4ρ, 4ασ) και Πουαριέ (12π, 9ρ). Δεν έπαιξε και θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολος ο γκαρντ Ουίλιαμς Γκος, εκτός ομάδας έχουν τεθεί από τον Πάμπλο Λάσο ο γκαρντ Ερτέλ και ο φόργουορντ Τόμκινς. Μακροχρόνια τραυματίας ο περιφερειακός Αλοθέν.

Δείτε τα σημερινά Προγνωστικά Μπάσκετ

Το σερί των 19 επικρατήσεων της στο «Νου Κονγκόστ» δύσκολα θα σπάσει, αφού η Ρεάλ είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Η Μανρέσα αρέσκεται σε υψηλό ρυθμό, οπότε το «διπλό» στο -2,5 και το Over 84,5 πόντοι της Ρεάλ στο 2,02 στη Stoiximan, έχει καλές πιθανότητες επιβεβαίωσης.


5109. ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ – ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (19:00, COSMOTE SPORT 3)

Τρίτη αναμέτρηση για την ημιτελική φάση του τουρκικού πρωταθλήματος. Την πρόκριση θα πάρει η ομάδα που θα φτάσει στις τρεις νίκες, με τη σειρά να είναι ισόπαλη 1-1. Η Φενέρμπαχτσε έχει το πλεονέκτημα της έδρας, οπότε το πρώτο (94-69), το δεύτερο (81-82) και το πέμπτο (αν χρειαστεί) παιχνίδια θα γίνουν στο γήπεδό της και το τρίτο και το τέταρτο στο σπίτι της Νταρουσάφακα.

Το μπρέικ με το οποίο έφερε τη σειρά στα ίσια και πήρε το πλεονέκτημα της έδρας έκανε την Πέμπτη η Νταρουσάφακα με το 82-81 επί της Φενέρμπαχτσε. Αμυντικά ήταν μέτρια, αλλά επιθετικά ήταν εξαιρετική από τη δεύτερη περίοδο κι έπειτα και με πρωταγωνιστές τους Οζντεμίρογλου (20π, 4ρ, 8ασ) και Μπουθ (17π) πήρε τη νίκη, που ήταν η δεύτερη στα έσχατα 15 μεταξύ τους ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης.

Νταρουσάφακα – Φενέρμπαχτσε στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Έβγαλε τα… μάτια της η Φενέρ, που παρότι μπήκε με το πόδι στο γκάζι (27-15) στη συνέχεια χαλάρωσε υπερβολικά και από κάποιο σημείο κι έπειτα όλα τα σουτ της –ακόμα και ελεύθερα από κλασικούς εκτελεστές- έβρισκαν σίδερο. Πρώτος σκόρερ της ο Ντε Κολό (24π, 3ας, αλλά και 4 λάθη εκ των οποίων αρκετά στα κρίσιμα σημεία), τον ακολούθησαν ο Βέσελι (17π, 8ρ, 6ασ) και Μαχμούτογλου (15π, με 4/10 σουτ, τα περισσότερα ήταν ελεύθερα). Συνεχίζει να απέχει ο φόργουορντ Πιέρ.

Από την ευστοχία του συνόλου του Σάσα Τζόρτζεβιτς θα κριθούν όλα στη σειρά, αφού η άμυνα της Νταρουσάφακα δεν του βάζει μεγάλη πίεση. Πιστεύουμε ότι η φιλοξενούμενη θα απαντήσει άμεσα στο μπρέικ, οπότε θα κρατήσουμε το «διπλό» και το Over 80,5 πόντοι της Φενέρ, στο 1,90 στη Winmasters.


5619. ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ – ΒΑΛΕΝΘΙΑ (19:30, COMSOTE SPORT 4)

Δεύτερη αναμέτρηση για την προημιτελική φάση του ισπανικού πρωταθλήματος. Την πρόκριση θα πάρει η ομάδα που θα φτάσει τις δύο νίκες, με την Μπασκόνια να προηγείται 1-0. Η Βαλένθια έχει το πλεονέκτημα της έδρας, οπότε το πρώτο (79-80) και το τρίτο (αν χρειαστεί) παιχνίδια γίνονται στη «Φοντέτα» και το δεύτερο στη «Φερνάντο Μπουέσα Αρένα».

Με ήρωες τους Μπόλντουιν (15π) και Κοστέλο (15π, 9ρ, 3ασ), με τον τελευταίο να σημειώνει το νικητήριο καλάθι, η Μπασκόνια άλωσε τη «Φοντέτα», την Τετάρτη, με 80-79 και απέχει μία επικράτηση από την πρόκριση στα ημιτελικά. Οι Βάσκοι έδειξαν σταθερότητα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, στο τέλος παραλίγο να τα κάνουν… μούσκεμα, αλλά το κάρφωμα του φόργουορντ τους τους έδωσε το προβάδισμα. Εκτός των δύο, διψήφιοι ήταν και οι Φοντέκιο (15π), Ενός (10π, 5ρ) και Γκεντράιτις (10π). Στα έσχατα δώδεκα σε όλες τις διοργανώσεις έχει μόλις τρεις ήττες, όλες, όμως, είναι στη «Φερνάντο Μπουέσα Αρένα».

Μπασκόνια – Βαλένθια στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Από ωραίος… μοιραίος ο Ντιμιτρίεβιτς (15π, 3ρ, 6ασ) που στην τελευταία κατοχή της Βαλένθια αστόχησε και με αυτόν τον τρόπο οι «νυχτερίδες» παρέδωσαν το πλεονέκτημα της έδρας. Σε ρηχά νερά ο Ντούμπλιεβιτς (7π), εμφανώς επηρεασμένος από τον τραυματισμό του ο Χέρμανσον που επέστρεψε, αλλά αγωνίστηκε για τέσσερα λεπτά. 17 πόντους είχε ο Λόπες-Αροστέγι, 12 ο Τόμπι και 10 ο Πραντίγια. Παραμένει στα πιτ ο γκαρντ Πρέπελιτς.

Λογικός ο φαβοριτισμός της Μπασκόνια, αλλά δε μας τρελαίνει ο «άσος». Θα αποφύγουμε την επιλογή νικητή και θα κάνουμε ένα μικρό ποντάρισμα στο Under 157,5 πόντοι, στο 2,25 στην Bet365, καθώς θεωρούμε ότι η φιλοξενούμενη θα προσπαθήσει να κατεβάσει το τέμπο του ματς.


5147. ΜΙΛΑΝΟ – ΝΤΙΝΑΜΟ ΣΑΣΑΡΙ (20:00)

Πρώτη αναμέτρηση για την ημιτελική φάση του ιταλικού πρωταθλήματος. Την πρόκριση θα πάρει η ομάδα που θα φτάσει τις τρεις νίκες. Η Αρμάνι έχει το πλεονέκτημα της έδρας, οπότε το πρώτο, το δεύτερο και το πέμπτο (αν χρειαστεί) παιχνίδια γίνονται στο Μιλάνο και το τρίτο και το τέταρτο (αν χρειαστεί) στο Σάσαρι.

Δε συνάντησε σοβαρή αντίσταση από τη Ρέτζιο Εμίλια στα προημιτελικά η Αρμάνι και με 3-0 και διαφορές μεγαλύτερες των 9 πόντων σε όλα τα ματς, με αποκορύφωμα το +30 (89-59) στο έσχατο, την προηγούμενη Πέμπτη έκτος, βρίσκεται για 8η σερί χρονιά στα ημιτελικά. Κόντρα στη Σάσαρι μετρούσε πέντε διαδοχικές επικρατήσεις, προτού ηττηθεί στις 3 Απριλίου με 92-90, στη Σαρδηνία. Δεν υπολογίζονται ο γκαρντ Ντιλέινι και ο φόργουορντ Μήτογλου, σε αντίθεση με τον φόργουορντ Μέλι που εκτός απροόπτου θα πατήσει παρκέ.

Μιλάνο – Σάσαρι στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πολύ καλό πρόσωπο έδειξε η Σάσαρι στα προημιτελικά και έκανε την έκπληξη, αφού απέκλεισε την εξαιρετική φέτος Μπρέσια, με 3-1. Μπορεί να έχασε το πρώτο ματς, αλλά στα επόμενα τρία ήταν καλύτερη ή πιο ψύχραιμη, όπως στο πιο πρόσφατο, το 98-95, εντός έδρας, την Κυριακή, με πρωτεργάτες τους Μπάρνελ (21π) και Μπίλαν (18π). Πλέον, μετρά επτά επιτυχίες στα πιο πρόσφατα οκτώ, ενώ από την Αρμάνι έχει χάσει δύο φορές μέσα στη σεζόν, μία στο Μιλάνο με 79-50, στις 31 Οκτωβρίου 2021, για το πρωτάθλημα, και μία στο Πέζαρο με 88-68, στις 16 Φεβρουαρίου 2022, για τα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Θεωρούμε ότι η Αρμάνι θα μπει δυνατά και θα καθαρίσει από νωρίς. Ο «άσος» στο -4,5 στο ημίχρονο, προσφέρεται στο 1,70 στη Fonbet.


5488. ΒΟΝΝΗ – ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (21:30)

Πρώτη αναμέτρηση για την ημιτελική φάση του γερμανικού πρωταθλήματος. Την πρόκριση θα πάρει η ομάδα που θα φτάσει τις τρεις νίκες. Η Βόννη έχει το πλεονέκτημα της έδρας, οπότε το πρώτο, το δεύτερο και το πέμπτο (αν χρειαστεί) παιχνίδια γίνονται στο γήπεδό της και το τρίτο και το τέταρτο (αν χρειαστεί) στο Μόναχο.

Η Βόννη πήρε το εισιτήριο για την τετράδα –για πρώτη φορά έπειτα από το 2009- πιο δύσκολα από ότι δείχνει το τελικό 3-0 επί των Τάουερς, μια και σε κανένα ματς η διαφορά δεν ήταν διψήφια, ενώ στο πρώτο χρειάστηκε την παράταση. Στο έσχατο, την προηγούμενη Παρασκευή στο Αμβούργο επιβλήθηκε με 95-88, χάρη στον εξαιρετικό Τζάκσον-Κάρτραϊτ (31π, 3ρ, 4ασ). Κατά τη διάρκεια της σεζόν είχε μία ήττα (100-81, στις 16 Ιανουαρίου εκτός) και μία νίκη (96-61, στις 8 Μαρτίου εκτός) κόντρα στους Βαυαρούς. Δεν έχει προβλήματα και ο Τόμας Ιλσάλο πρέπει να διαλέξει ποιοι έξι από τους οκτώ ξένους της ομάδας του θα είναι διαθέσιμοι.

Βόννη – Μπάγερν Μονάχου στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Με σκούπα βρίσκεται στα ημιτελικά και η Μπάγερν, που ζορίστηκε μόνο στο τελευταίο παιχνίδι στο Τσέμνιτζ, με 87-80, στην παράταση (74-74 η κανονική διάρκεια), στις 20 Μαΐου. Στο ματς αυτό λαβώθηκαν οι γκαρντ Τζορτζ και Σίσκο, που θεωρούνται αμφίβολοι για απόψε, ενώ απέχουν ο γκαρντ Ουόλντεν και ο γκαρντ φόργουορντ Χίλιαρντ.

Σχεδόν διπλάσια παιχνίδια έχει δώσει η Μπάγερν (75-38), που υπέστη από τη Βόννη τη βαρύτερη ήττα της σεζόν. Συνεπώς, ο Αντρέα Τρινκιέρι και οι παίκτες του ξέρουν ότι πρέπει να είναι απολύτως συγκεντρωμένοι για να κάνουν το μπρέικ και το «διπλό» από ημίχρονο, στο 1,70, στην Betshop, θα μπει στις επιλογές μας.