*Πρώτη αναμέτρηση για τα προημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ. Δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ, σε περίπτωση που το συνολικό σκορ είναι ισόπαλο, ακολουθεί παράταση κι αν χρειαστεί πέναλτι. Θα ακολουθήσει ρεβάνς στην έδρα του ΠΑΟΚ.

*Πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

*Μόλις μια ήττα έχει η Μαρσέιγ εντός έδρας κόντρα σε ομάδες απ’ την Ελλάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έχει ρεκόρ 3-0-1, το συνολικό ρεκόρ της είναι 5-1-2.

*Ο ΠΑΟΚ έχει ρεκόρ 3-1-5 κόντρα σε ομάδες της Γαλλίας, δεν έχει κερδίσει ποτέ επί γαλλικού εδάφους (0-1-3).

*Η Μαρσέιγ έχει οκτώ παρουσίες σε προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης, προκρίθηκε στις έξι!

*Ιδιαίτερα έμπειρος ο διαιτητής, Σιμόν Μαρτσίνιακ, επιπέδου ελίτ. Πηγαίνει σχετικά εύκολα στο πέναλτι, φέτος έχει υποδείξει 14 πέναλτι σε 30 ματς σ’ όλες τις διοργανώσεις.

*Σύμφωνα με δημοσιεύματα από τη Γαλλία, η Μαρσέιγ πλήρωσε την τεχνολογία Goal Line, όπως λέγεται ότι δικαιούται, προκειμένου να ενεργοποιηθεί στο αποψινό παιχνίδι. Δε θα υπάρχει VAR. 

Δείτε τα Προγνωστικά Κόνφερενς Λιγκ

ΜΑΡΣΕΪΓ ΑΝΑΛΥΣΗ

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας επικράτηση 4-2 επί της Σεντ Ετιέν. Ο Μπουανζά το 1-0 στο 9’, το 1-1 έκανε ο Παγιέ με πέναλτι, το 1-2 ήρθε με απίθανο αυτογκόλ του Κολοτζιέτζακ. Στο 68’ το 1-3 απ’ τον Ντιένγκ με πέναλτι, το 1-4 ήρθε στο 73’ απ’ τον Αρί. Το τελικό 2-4 διαμορφώθηκε απ’ τον Ντουάτ στο 68’.

Είναι σε τρομερή κατάσταση, επέστρεψε απ’ τη διακοπή με ακόμη μια εμφατική νίκη, αυτή τη φορά στο «Ζοφρουά Γκισάρ» εναντίον της Σεντ Ετιέν. Όπως συνηθίζει, είχε τον πλήρη έλεγχο και την πρωτοβουλία των κινήσεων, απείλησε πρώτη, όμως βρέθηκε πίσω στο σκορ απ’ το πουθενά, μετά από λάθος του γκολκίπερ Λόπεθ. Δεν έχασε τη ψυχραιμία της, ισοφάρισε στις καθυστερήσεις και έκανε την ανατροπή στο δεύτερο μέρος, με αυτογκόλ, δεύτερο πέναλτι και ωραία αντεπίθεση στο 73’. Δίκαιο αποτέλεσμα, ήταν η καλύτερη ομάδα του γηπέδου.

Ήταν η πέμπτη διαδοχική νίκη για τη Μαρσέιγ σ’ όλες τις διοργανώσεις, σκόραρε σ’ όλες τουλάχιστον δύο γκολ (!), η τρίτη σερί στο πλαίσιο του πρωταθλήματος. Ανέβηκε στους 56 πόντους και καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση, στο -12 απ’ την πρωτοπόρο Παρί Σεν Ζερμέν, στο +3 απ’ τη Ρεν και στο +5 από Στρασμπούργκ και Νις. Δεν είναι αξιόπιστη στο «Βελοντρόμ», εκεί χάνει σπάνια, αλλά κερδίζει με δυσκολία, σε πλήρη αντίθεση με την εκτός έδρας συμπεριφορά της, που είναι απίστευτα αποτελεσματική (έχει 10 εκτός έδρας νίκες στο γαλλικό πρωτάθλημα).

Δεν είχε κανένα πρόβλημα κόντρα σε Καραμπάγκ (συνολικό σκορ 6-1) και Βασιλεία (συνολικό σκορ 4-2) στους προηγούμενους γύρους του Κόνφερενς Λιγκ, προκρίθηκε με 4/4 νίκες. «Έχουμε σημειώσει νίκες που μας δίνουν αυτοπεποίθηση. Δεν σκέφτεσαι εύκολα την ήττα, θέλω να έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας», είπε ο κόουτς Σαμπάολι, που συμπλήρωσε αναφορικά με τον ΠΑΟΚ: «Έχουμε ομοιότητες. Είναι μία δυνατή ομάδα στην κατοχή της μπάλας. Μια ομάδα με γερές βάσεις στην άμυνα, είναι δύσκολο να “ανοίξεις” τον ΠΑΟΚ, είναι μία ομάδα που παίζει πολύ γρήγορα. Πιστεύω ότι η πρόκριση θα παιχτεί στην Ελλάδα».

Τιμωρημένος ο πλάγιος μπακ Πέρες, δεν πρόλαβε ο πολύτιμος στράικερ Μίλικ, που μάλλον θα είναι διαθέσιμος στη ρεβάνς, εκτός και οι Ντε Λα Φουέντε και Μπαλέρντο. Λόγω των απουσιών μπήκε στην αποστολή για πρώτη φορά ο 18χρονος στόπερ, Γιακίν Εμ’ Μαντί. Υπάρχουν πιθανότητες να παίξει στην άμυνα ο χαφ Καμαρά.

ΜΑΡΣΕΪΓ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

*Έρχεται από πέντε σερί Over 2.5 σ’ όλες τις διοργανώσεις.

*Έρχεται από 7/10 G/G ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης.

*Αήττητη φέτος η Μαρσέιγ εντός έδρας στην Ευρώπη (3-2-0).

Δείτε το βίντεο του Betarades.gr για το Μαρσέιγ – ΠΑΟΚ:

Παίξε Νόμιμα στην Stoiximan (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

ΠΑΟΚ ΑΝΑΛΥΣΗ

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας ήττα 2-1 κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ο Αϊτόρ το 1-0 στο 34, το 2-0 ήρθε απ’ τον Χουάνκαρ στο 64’. Μείωσε ο Ζίβκοβιτς στο 70’. Καλύτερος ο Παναθηναϊκός για 65 λεπτά, ανέβασε στροφές στα τελευταία 25 λεπτά ο ΠΑΟΚ, είχε φάσεις, ζήτησε και πέναλτι.

Φάνηκε να επηρεάζεται απ’ τη διακοπή του πρωταθλήματος, για 65 λεπτά ήταν «αόρατος» στη Λεωφόρο και το «πλήρωσε» με ήττα. Τραγικό πρώτο ημίχρονο, έκανε απανωτά λάθη στη φάση του 1-0, είχε αργές αντιδράσεις και δεν απείλησε ούτε στο ελάχιστο τον αντίπαλο, έχανε δίκαια. Στο δεύτερο μέρος ανέβασε στροφές, είχε μεγάλη ευκαιρία για το 1-1, λίγο πριν τις αλλαγές του Λουτσέσκου δέχτηκε το 2-0. Μείωσε και πίεσε για να εξασφαλίσει τουλάχιστον την ισοπαλία, ίσως να την άξιζε με βάση την εικόνα του στα τελευταία 25 λεπτά.

Ήταν η πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα έπειτα από 16 παιχνίδια (12-4-0), άφησε τον ΠΑΟΚ στους 59 πόντους και το -11 απ’ τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, στο +11 απ’ την ΑΕΚ, έχει εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση. Όπως γίνεται αντιληπτό, η πρόκληση της Ευρώπης είναι σπουδαία, βέβαια η κληρωτίδα δεν ήταν ευγενική με τον δικέφαλο, καθώς τον έθεσε αντιμέτωπο με μια απ’ τις κορυφαίες ομάδες της διοργάνωσης. «Πρέπει να υπάρχει υπευθυνότητα, συγκέντρωση, αυτοπεποίθηση που θα είναι καταλυτικός παράγοντας. Χρειάζεται υπομονή, να περιμένουμε στιγμές, να αντιμετωπίσουμε τις καταστάσεις πίεσης και να αξιοποιήσουμε σωστά τις ευκαιρίες που θα μας δοθούν», είπε ο κόουτς Λουτσέσκου.

Ο Ρουμάνος γνωρίζει πολύ καλά ότι η ομάδα του θα περάσει μερικές δύσκολες καταστάσεις απόψε στο «Βελοντρόμ»: «Η Μαρσέιγ είναι ομάδα με καλή οργάνωση, έχει καθαρό τρόπο που παίζει, διαθέτει ποιότητα, της αρέσει να έχει την μπάλα και να κυριαρχεί και είναι ωραίος αντίπαλος να αντιμετωπίσεις. Αν δεν μπορούμε να κάνουμε το παιχνίδι μας τουλάχιστον να είναι πολύ δύσκολο για τους αντιπάλους μας να κάνουν αυτοί το δικό τους παιχνίδι απέναντι μας».

Επιστρέφουν οι Λύρατζης, Κρέσπο, Μιτρίτσα και Μουργκ, οι δύο πρώτοι λογικά θα είναι βασικοί. Δεν αναμένονται εκπλήξεις στην ενδεκάδα, εκεί εκτός απροόπτου θα βρεθούν οι Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ, που δεν ήταν βασικοί στη Λεωφόρο (ο πρώτος δεν έπαιξε καθόλου).

ΠΑΟΚ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

*Δε δέχτηκε γκολ στα 4/6 τελευταία ματς ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης.

*Under 2.5 στα 9/12 τελευταία παιχνίδια του ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης.

*Μετρά 11/14 2-3 Goal στο Κόνφερενς Λιγκ ανεξαρτήτως έδρας.

Μαρσέιγ – ΠΑΟΚ στην Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ