Basket League: Αφιέρωμα για τη σεζόν 2021-22

Ανανεώθηκε:
μπάσκετ slider

Η μεγάλη επιστροφή του Ολυμπιακού είναι το σημαντικότερο γεγονός στο πρωτάθλημα μπάσκετ στη χώρα μας. Μετά από απουσία δύο ετών, οι ερυθρόλευκοι επιστρέφουν στις εγχώριες διοργανώσεις και ο Παναθηναϊκός έχει πλέον αντίπαλο στην κούρσα του τίτλου. Μάλιστα η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δίνεται ως πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος μπροστά από τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό.

Εκτός από τους δύο αιώνιους, έχουμε άλλους 11 μονομάχους. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν συνολικά 13 ομάδες, μία θα έχει ρεπό κάθε αγωνιστική. Οι οκτώ πρώτοι παίζουν χιαστί (1-8, 2-7, 3-6, 4-5) στα πλέι οφ στις δύο νίκες, το ίδιο και στα ημιτελικά και οι δύο τελικοί (μεγάλος και μικρός) κρίνονται στις τρεις νίκες. Δεν υπάρχει ακόμη οριστική απόφαση για το πόσες ομάδες (ή αν είναι μία) θα αποχαιρετήσουν την κατηγορία.

Μακροχρόνια στοιχήματα

Δεν υπάρχουν και πολλές δυνατότητες στα προγνωστικά μπάσκετ. Θα είναι το όγδοο θαύμα της ανθρωπότητας αν πάρει το πρωτάθλημα άλλη ομάδα εκτός από τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Οπότε για κατάκτηση είναι αυτές οι δύο αλλά σε χαμηλές αποδόσεις, ενώ είναι ξεκάθαρο και το ποιος θα φτάσει στον τελικό.

Στα μόνα που αξίζει να προτείνουμε κάτι και ίσως να ποντάρουμε κιόλας είναι τα δύο H2H του ΠΑΟΚ κόντρα σε ΑΕΚ και Προμηθέα. Σε αμφότερες τις περιπτώσεις, ο ΠΑΟΚ είναι αουτσάιντερ στο 2.60 και πιστεύουμε ότι τουλάχιστον μία από τις δύο ομάδες θα τις προσπεράσει. Πιο πιθανό βλέπουμε να ξεπερνά την ομάδα της Πάτρας και μετά τον έτερο δικέφαλο, αυτόν του νότου. Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει κάτι άλλο σε τέτοια απόδοση που να αξίζει το ρίσκο και τη χρονική δέσμευση του κεφαλαίου μας.

Στο 1.55 να κατακτήσει ο Ολυμπιακός το Πρωτάθλημα
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ολυμπιακός: 1.55

Επιστρέφει στο πρωτάθλημα τον μεγάλο αρχηγό, τον Βασίλη Σπανούλη που αποχώρησε από την ενεργό δράση. Αυτό μπορεί και να απελευθερώσει την ομάδα. Οι άλλοι πρέπει πια να πάρουν την ευθύνη τους. Σημαντική η παραμονή του αρχηγού πλέον Πρίντεζη, καλές προσθήκες οι Ουόκαπ, Ντόρσεϊ στην περιφέρεια και ο τεράστιος Φαλ στη ρακέτα. Ο κόουτς Μπαρτζώκας είναι εξαιρετικός στη δουλειά του και μπορεί να χτίσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο, σε Ελλάδα και Ευρωλίγκα. Δικαίως δίνεται πρώτο φαβορί για τον τίτλο, αφού υπερέχει σε ρόστερ του Παναθηναϊκού. Ξαναμπαίνει σε διπλές υποχρεώσεις και αυτό θα του δώσει ρυθμό, κάτι που του έχει λείψει εδώ και μία διετία.

Παναθηναϊκός: 2.50

Δεν έχει το ρόστερ του πρόσφατου παρελθόντος. Πέρσι ήταν πολύ κακός στην Ευρωλίγκα, ενώ πήρε το πρωτάθλημα ελλείψει ανταγωνισμού. Ο Κάτας έφυγε, ο κόουτς Πρίφτης άφησε την Ούνικς (την οποία έβγαλε στην Ευρωλίγκα) για να πάρει την πρόκληση να κάνει ξανά τον εξάστερο μεγάλο. Μέικον (πέρσι στην ΑΕΚ με καλές εμφανίσεις) και Πέρι είναι οι προσθήκες στην περιφέρεια και οι Φλόιντ, Ουάιτ πιο κοντά στο ζωγραφιστό. Μόνο ο ευπαθής Νέντοβιτς και ο Σαντ-Ρος έμειναν από τους περσινούς ξένους. Στα φιλικά πάντως είχε καλή εικόνα. Ο Πρίφτης είναι σοβαρός κόουτς και θα φτιάξει ένα αξιόμαχο σύνολο. Χρειάζονται όμως ακόμη δύο παίκτες πρώτης γραμμής για το κάτι παραπάνω.

ΑΕΚ: 35.00

Το όνειρο πέρσι έγινε εφιάλτης. Είχε ένα έμπειρο, ποιοτικό, αλλά γερασμένο ρόστερ. Ο Παπαθεοδώρου δεν μπόρεσε να δέσει ποτέ την ομάδα. Δικαίως απολύθηκε. Φέτος η διοίκηση άλλαξε όλους τους παίκτες και εμπιστεύτηκε την καθοδήγηση στον Στέφανο Δέδα, που ήταν γυρολόγος με αξιόλογες παρουσίες σε Σλοβενία, Ρωσία, Τουρκία και εσχάτως στο Ισραήλ. Σε σχέση με το περσινό ρόστερ οι αλλαγές είναι πολλές. Για την ακρίβεια μόνο ο Μαυροειδής έμεινε. Στις προσθήκες ξεχωρίζουν οι Χάρις (επέστρεψε), οι Παππάς, Κολόμ στα γκαρντ, ο Μπόγρης δίνει μέγεθος στο ζωγραφιστό, ενώ ποιότητα προσθέτουν και οι Γκρίφιν, Γέλοβατς. Νέα ομάδα, θέλει χρόνο για να δέσει, καλός κόουτς ο Δέδας. Θα παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πρώτο φαβορί για την 3η θέση στην κανονική περίοδο

Προμηθέας: 35.00

Νέα εποχή στον Προμηθέα. Πρώτο δείγμα θετικό στο Σούπερ Καπ που διοργάνωσε. Ο Μάκης Γιατράς αποχώρησε, ήλθε στη θέση του ο Καζιμίρο, ο οποίος θέλει να δώσει έναν ισπανικό και γρήγορο τόνο. Ο Αγράβανης παρέμεινε, όπως και ο Τζεράι Γκραντ, επέστρεψε ο Γκίκας, καλή προσθήκη ο Ρογκαβόπουλος, ο Χαντ στη ρακέτα, ενώ ποιότητα θα δώσει και ο Κέντρικ Ρέι. Αμερικανική ενίσχυση είναι και οι Σβαρντζ και Γκάντι. Συμμετέχει και φέτος στο Eurocup. Αν οι παίκτες μπουν στη νοοτροπία του Καζιμίρο, τότε θα δούμε ωραίο μπάσκετ από τον Προμηθέα, αλλά και ουσία. Μπορεί την τετράδα στην κανονική περίοδο.

ΠΑΟΚ: 50.00

Όπλο του η ομοιογένεια και ο Άρης Λυκογιάννης, καθώς και η σταθερή, νοικοκυρεμένη διοίκηση. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κρατήσει τον Γκρίφιν, τους Λοβ, Κάρτερ, Καμπερίδη. Τολιόπουλος, Γιάνκοβιτς και Χριστοδούλου στην περιφέρεια ενισχύουν το ελληνικό στοιχείο και είναι παίκτες που μπορούν να προσφέρουν και στην ουσία. Ο Ντι Λέο είναι ένα σύγχρονο τεσσάρι, ενώ στη ρακέτα θα είναι οι Τζόουνς και Ογκμπέιντε.  Ο ΠΑΟΚ μπορεί να κάνει την υπέρβαση της τετράδας, ενώ έχει ως στόχο και τον τελικό του Κυπέλλου. Ξεκινά από καλή βάση, καθώς έχει κρατήσει τον βασικό κορμό και τον ίδιο προπονητή. Θα αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Περιστέρι: 60.00

Ο Μανωλόπουλος συνεχίζει στον πάγκο. Πέρσι διαδέχτηκε τον Πεδουλάκη, φέτος έχει από την αρχή τις τύχες της ομάδας στα χέρια του. Πολύ άσχημη εκκίνηση αφού απέτυχε να προκριθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και υποβιβάστηκε στους ομίλους του FIBA Europe Cup. Το ρόστερ έχει ανανεωθεί συντριπτικά. Ο Κατσίβελης, ο Μορέιρα και ο Χρυσικόπουλος είναι πολύ σημαντικές προσθήκες. Στα θετικά ότι γνωρίζονται μεταξύ τους, αφού ήταν πέρσι στην ΑΕΚ. Ο ΜακΚρι έρχεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, ενώ οι άλλοι τρεις Αμερικανοί (Μίλερ, Χάγκινς, Μπράουν) έπαιζαν πέρσι στη δική μας λίγκα με άλλη φανέλα. Δυνατό και στη θέση «3» με Πετεγουέι και Σαλούστρο. Θα είναι στην οκτάδα, αλλά δύσκολα να το δούμε πάνω από την 6η θέση. Επίσης αν κάνει γκέλες νωρίς η θέση του Μανωλόπουλου θα είναι πολύ επισφαλής μετά από ότι έγινε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Λαύριο: 75.00

Πέρσι έφτασε στους τελικούς των πλέι οφ. Ιστορική στιγμή για το Λαύριο. Κι όχι μόνο έφτασε εκεί, αλλά κατάφερε και να κάνει και μία νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό. Φυσικά ο Σερέλης παραμένει στον πάγκο και αυτό είναι μεγάλο κέρδος. Όπως είδαμε και στα Σούπερ Καπ που διεξήχθη στην Πάτρα, το Λαύριο έκανε δύο ήττες και δεν θα είναι όσο δυνατό ήταν πέρσι. Ο Κακλαμανάκης επέστρεψε μετά από μία εξαιρετική σεζόν με τον ΠΑΟΚ, ενώ αποκτήθηκαν πέντε νέοι ξένοι παίκτες. Καλή προσθήκη ο Τζέρι Σμιθ στα γκαρντ. Τρεις Αμερικανοί στη θέση «2», ο Αμινού στο «3», ενώ ο Γερομιχαλός πλαισιώνει τον Γκόινς στη ρακέτα. Στα σέντερ βρίσκουμε τον Κακλαμανάκη με τον Βουλγαρόπουλο κι εδώ υπάρχει αδυναμία. Είναι αδύνατον να κάνει την περσινή χρονιά. Δεν θα μας προξενήσει μάλιστα εντύπωση αν δεν καταφέρει να μπει στην οκτάδα. Συμμετέχει φέτος και στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ιωνικός Νικαίας: 125.00

Κατάφερε πέρσι στο φινάλε να μπει στα πλέι οφ ως 8ος αλλά φυσικά δεν είχε καμία τύχη να κάνει κάτι καλό κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ο Κούρο Σεγκούρα στον πάγκο είναι ένας καλός προπονητής που τον έχουμε δει αρκετά χρόνια στη Liga Endesa της Ισπανίας. Το ρόστερ του είναι γεμάτο αφού έχει τρεις παίκτες σε κάθε θέση. Ο Αθηναίου ανεβάζει επίπεδο στον άσο, πάντα έτοιμος ο Λιακόπουλος δίπλα του, ενώ από εκεί και πέρα ξεχωρίζουμε τους Άρτις, Κίνγκσλεϊ, Μαυροκεφαλίδη και Όουενς. Αν μπορεί να τους κρατήσει όλους μέχρι το φινάλε η οκτάδα είναι δεδομένη. Δεν ξέρουμε όμως τι θα κάνει αν σωθεί γρήγορα. Πάντως φαίνεται να έχει γίνει σοβαρή επένδυση αυτή τη φορά.

Ηρακλής: 125.00

Ο τέως ομοσπονδιακός προπονητής Θανάσης Σκουρτόπουλος παραμένει στον πάγκο, αφού πέρσι ήταν ο τρίτος προπονητής που ανέλαβε τον Γηραιό. Θα λείψει η ηγετική μορφή του Χάνλαν (πήγε στον Άρη). Ο Τέρνερ που πέρσι έκανε καλή χρονιά στον ΠΑΟΚ ξεχωρίζει στις μεταγραφές, αλλά υπάρχει τεράστια αβεβαιότητα, αφού πριν καν αρχίσει το πρωτάθλημα υπάρχουν καθυστερήσεις στις πληρωμές και αναβολή προπονήσεων γι αυτόν τον λόγο. Αν υπήρχε σταθερότητα με αυτό το ρόστερ θα μιλούσαμε για οκτάδα, τώρα όμως αυτό δεν φαντάζει και τόσο πιθανό. Ομάδα-γρίφος, καλό θα ήταν να την αποφύγουμε στα πρώτα παιχνίδια.

Άρης: 150.00

Ο πάλαι ποτέ αυτοκράτορας ξεκινά για μία ακόμη χρονιά με στόχο να σώσει την κατηγορία. Πέρσι τα κατάφερε σχετικά εύκολα κυρίως χάρη στην ανυπαρξία κάποιων άλλων ομάδων που είχαν τον ίδιο στόχο. Με εξαίρεση κάποιους νεαρούς παίκτες, το ρόστερ στήθηκε από την αρχή. Πολύ σημαντική προσθήκη και θα έχει τον ρόλο του ηγέτη ο Χάνλαν. Ο Καναδός πέρσι διέπρεψε με τον Ηρακλή και τον περιμέναμε να πάει σε πιο ισχυρή ομάδα. Θα βοηθήσει και ο έμπειρος και ποιοτικός Σχίζας, ενώ ο Κάουαν θα έχει τα ηνία για την οργάνωση. Ο Λόκετ θα είναι στο «4», ενώ οι Ουίλιαμς και Φίνκε είναι το δίδυμο των ψηλών.  Δεν έχει καμία τύχη για την οκτάδα. Ο κόουτς Καστρίτης επιστρέψει μετά από μία τριετία, αλλά δύσκολα θα κάνει κάτι καλό. Λογικά θα σωθεί, αλλά μέχρι εκεί.

Κολοσσός: 150.00

Σώθηκε πέρσι εύκολα και στο τέλος μπήκε και στα πλέι οφ. Ο Κολοσσός τερμάτισε στην 7η θέση, αλλά έπεσε πάνω στο εκπληκτικό Λαύριο. Ο Κατζούρης παραμένει στον πάγκο αφού έκανε εξαιρετική δουλειά πέρσι. Από θέμα ρόστερ έγινε ανανέωση εκ βάθρων. Ο Μαργαρίτης μετά από μία τεράστια καριέρα με τον ΠΑΟΚ θα δώσει εμπειρία και ποιότητα κοντεύοντας πια τα 40. Ο Ποτ θα είναι στον άσο, έχοντας από πίσω του τον αειθαλή Ξανθόπουλο. Στις υπόλοιπες προσθήκες ξεχωρίζει (και είναι έκπληξη) ο Γάλλος Κιμ Τιλί που δεν προσέφερε στον Ολυμπιακό λόγω τραυματισμού. Μπορεί να κάνει τη διαφορά σε αυτό το επίπεδο, πολλά θα εξαρτηθούν αν θα βγει και η επιλογή του Μίλερ στη θέση «3».

Στο 2.50 να κατακτήσει ο Παναθηναϊκός το Πρωτάθλημα
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Λάρισα: 150.00

Ο Νίκος Παπανικολόπουλος βελτίωσε κάπως την εικόνα της όταν ανέλαβε στη θέση του Λίνου Γαβριήλ. Παρέμεινε στον πάγκο αλλά από εκεί και πέρα, μόνο ο Ουάσινγκτον έμεινε από τους παίκτες που πρωταγωνίστησαν στην περσινή περίοδο. Η πιο δυνατή της θέση είναι αυτή του πάουερ φόργουορντ εκεί όπου βρίσκουμε Κρουμπάλι και Τσαϊρέλη. Ο έμπειρος Ζάρας θα δώσει λύσεις πίσω από τον Χάντσον. Ρεαλιστικός στόχος και φέτος είναι η παραμονή, ενώ ο Καράμπελας έρχεται από το Περιστέρι για να πάρει περισσότερο χρόνο και ευκαιρίες. Θα παλέψει μέχρι την τελευταία στιγμή, όπως και πέρσι, για την παραμονή της.

Απόλλων Πατρών: 250.00

Ο Απόλλωνας επιστρέφει στα μεγάλα σαλόνια κι έτσι η Πάτρα θα έχει πλέον δύο ομάδες στην πρώτη κατηγορία. Ο κόουτς Βετούλας που τον οδήγησε στην άνοδο θα παραμείνει στο τιμόνι με τη διοίκηση να τον εμπιστεύεται. Σε σχέση με πέρσι έμειναν έξι παίκτες με τους Ζούμπο και Διαμαντάκο να ξεχωρίζουν. Όσον αφορά τους Αμερικανούς που πήρε κανείς δεν έχει δώσει ιδιαίτερα διαπιστευτήρια, οπότε πάμε είτε για λαυράκια, είτε για παλτά. Δύσκολα αυτές οι περιπτώσεις κάθονται κάπου στη μέση. Τσαλμπούρης και Δίπλαρος είναι καλές κινήσεις και θα δώσουν λύσεις. Πρώτο φαβορί για υποβιβασμό, αλλά δεν είμαστε και τόσο σίγουροι ότι θα δικαιώσει αυτόν τον τίτλο. Ιδιαίτερα αν οι 2-3 από τους έξι Αμερικανούς είναι σχετικά καλοί.