The greatest game ever played!!!

Ανανεώθηκε:
suns-bucks

Το ημερολόγιο έδειχνε 10 Ιουνίου του 1987,  η Εθνική μόλις είχε νικήσει την Ιταλία με 90-78 και στα αποδυτήρια του ΣΕΦ αξιώθηκε από την τύχη και από τον Θεό να ακούσω από πρώτο χέρι εκείνη τη μυθική ατάκα του Νίκου Γκάλη

Τον ρώτησα εάν αυτή ήταν η πιο ευτυχισμένη στιγμή της καριέρας του, του έτεινε το μικρόφωνο της κάμερας της ΕΡΤ και μου αποκρίθηκε «είναι μέχρι το επόμενο παιχνίδι»…

Αυτό ακριβώς ισχύει και στην προκειμένη περίπτωση, κάτι ανάλογο θα απαντούσε και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο….

Και η νίκη των Μπακς επί των Σανς στον τέταρτο τελικό είναι η πιο ευτυχισμένη στιγμή του(ς) μέχρι το επόμενο παιχνίδι!

Αμ’ το άλλο; Ο,τι κι αν συμβεί αύριο στο Φοίνιξ, πάλι το επόμενο ματς (Τρίτη) θα είναι το πιο σπουδαίο μέχρι το μεθεπόμενο (Πέμπτη)!

Το πιο εξελιγμένο παιχνίδι στη Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι Σανς καλούνται αύριο να παίξουν για τρίτη φορά στην ιστορία τους έναν πέμπτο τελικό και τα αποτελέσματα στα προηγούμενα δυο Game 5 είναι μοιρασμένα, μάλιστα το πρώτο κατεγράφη στα χρονικά με έναν πολύ κολακευτικό τίτλο…

The greatest game ever played!!!

Πρόκειται για τον πέμπτο τελικό (με το σκορ ως εκείνη τη στιγμή στο 2-2) που διεξήχθη στις 4 Ιουνίου του 1976 στο θρυλικό Garden της Βοστώνης με τους Σέλτικς να ρίχνουν στο κανναβάτσο τους Σανς με 128-126 (Γουέστφαλ 25, Σόμπερς 25, Γουάτ 33) στον επίλογο ενός θρίλερ το οποίο κρίθηκε στην τρίτη παράταση!

Στην κανονική διάρκεια με το σκορ στο 94-91 υπέρ των Σέλτικς ο Πολ Γουέστφαλ που έφυγε από τη ζωή στις 2 Ιανουαρίου του 2021  έκλεψε την μπάλα από τον Τζο Τζο Γουάιτ και στην εκπνοή με ένα λέι απ και μια βολή από το φάουλ που αποκόμισε, ισοφάρισε σε 94-94.

Ο χρόνος εκείνο το βράδυ κυλούσε αργά και βασανιστικά…

Δέκα πέντε δευτερόλεπτα πριν από το τέλος της δεύτερης παράτασης (109-108) ο Γουέστφαλ ανάγκασε τον Τζόνι Μόουστ να καταπιεί τη γλώσσα του!

Στις 15 Απριλίου του 1965 στο ίδιο γήπεδο, στον έβδομο τελικό της Ανατολής με τους Σίξερς, όταν ο Χάβλιτσεκ έκλεψε την μπάλα από τον Χαλ Γκριρ, ο περιβόητος εκφωνητής είχε φωνάξει μια ατάκα που έμεινε στην ιστορία…

Havlicek stole the ball!

Στις 4 Ιουνίου του 1976, Westphal stole the ball!

Ο γκαρντ των Σανς μείωσε το σκορ σε 109-108, στο καπάκι έκλεψε την μπάλα «out of nowhere» από τον ίδιο τον Χάβλιτσεκ, την έδωσε στον Ντικ Βαν Αρσντέιλ και στο αμέσως επόμενο κλικ ο Κέρτις Πέρι έβαλε μπροστά τους φιλοξενούμενους (109-110).

Ακολούθησε τάιμ άουτ και όταν οι δυο ομάδες ξαναγύρισαν στο γήπεδο, ο Χάβλιτσεκ πήρε το αίμα του πίσω, σκοράροντας για το 111-110 και τότε οι φίλαθλοι των Σέλτικς έκαναν ντου στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν…

Αμ δε που είχε τελειώσει το ματς…

Ο διαιτητής Ρίτσι Πάουερς απεφάνθη ότι απέμεναν δυο δευτερόλεπτα για να μηδενισθεί το χρονόμετρο, άλλο που δεν ήθελε ο δαιμόνιος στη σκέψη και στην πράξη, Γουέστφαλ…

Κάλεσε λοιπόν μόνος του το τάιμ άουτ, αν και οι Σανς δεν είχαν αυτή τη δυνατότητα. Το αποτέλεσμα; Χρεώθηκαν με τεχνική ποινή, από την οποία οι Σέλτικς έκαναν το σκορ 112-110, αλλά ο Γουέστφαλ είχε εξυφάνει όλο το σατανικό σενάριο στο ιδιοφυές μυαλό του…

Μετά τη βολή του Τζο Τζο Γουάιτ, οι Σανς θα επενέφεραν την μπάλα, όχι από κάτω από το δικό τους καλάθι, αλλά από το κέντρο του γηπέδου, όπερ και εγένετο…

Στον ελάχιστο χρόνο που είχε απομείνει ο Γκάρφιλτ Χερντ ισοφάρισε σε 112-112 και οι ομάδες έλυσαν τους λογαριασμούς τους στην τρίτη παράταση.

Εδώ υπάρχει και το λεγόμενο aftermath: εξαιτίας της πανουργίας του Γουέστφαλ, μετά από λίγες εβδομάδες το ΝΒΑ άλλαξε αυτό τον κανονισμό!

Στην τρίτη παράταση και ενώ οι Σέλτικς έδειχναν να ελέγχουν την κατάσταση προηγούμενοι με 128-122, ο αμφιδέξιος γκαρντ  των Σανς πέτυχε δυο απανωτά καλάθι και μείωσε σε 128-126, ενώ απέτυχε στο τσακ να κλέψει την μπάλα στη σέντρα στην τελευταία κατοχή των γηπεδούχων και έπεσε  ηρωικώς μαχόμενος, έχοντας σκοράρει 25 πόντους.

Χάρη στη νίκη τους σε αυτό το ψυχόδραμα οι Σέλτικς προηγήθηκαν με 3-2, στη συνέχεια επιβλήθηκαν και στον έκτο τελικό και στέφθηκαν πρωταθλητές με 4-2.

Δέκα επτά χρόνια αργότερα οι Σανς επέστρεψαν στους τελικούς του ΝΒΑ, στους οποίους βρέθηκαν απέναντι στους Μπουλς ενώ η φόρμουλα στη σειρά των αγώνων είχε μετατραπεί από 2-2-1-1-1 σε 2-3-2.

Στις 18 Ιουνίου του 1993 στο Φοίνιξ η ομάδα της Αριζόνα νίκησε με 108-98 (Τζόνσον 25, Ντούμας 25-Τζχόρνταν 41) και μείωσε σε 3-2, αλλά οι Μπουλς επέστρεψαν δριμύτεροι στο Game 6 και πέτυχαν το πρώτο three-peat.

Από την πλευρά τους οι Μπακς ανέβηκαν στο θρόνο το 1971, επικρατώντας με sweep (4-00 των Μπάλτιμορ Μπουλετς και διεκδίκησαν ξανά τον τίτλο στους τελικούς του 1974 απέναντι στους Σέλτικς, με το σύστημα 2-2-1-1-1.

Μετά τα πρώτα τέσσερα ματς οι δυο ομάδες ήταν ισόπαλες στις νίκες με 2-2, ενώ στο Game 5 στις 7 Μαίου 1974 οι Σέλτικς άλωσαν το Μιλγουόκι με 96-87 και πήραν το προβάδισμα με 3-2.

Πρωταγωνιστές στον πέμπτο τελικό αναδείχθηκαν για μεν τους γηπεδούχους ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ (37-11) και ο Οσκαρ Ρόμπερτσον (23-6ασ.), για δε τους φιλοξενούμενους ο  ο Τζον Χάβλιτσεκ (28-9-5) και ο Ντέιβ Κάουενς (28-6-6).

Οι Μπακς ισοφάρισαν σε 3-3, αλλά οι Σέλτικς επικράτησαν στο επονομαζόμενο «Seven Heaven» και κατέκτησαν τον τίτλο, αναγκάζοντας την ομάδα του Μιλγουόκι να κυριεύεται από τους δαίμονες της επί μισό αιώνα!

Τώρα λοιπόν μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα, θα  φανεί αν έφτασε η ώρα να τους ξορκίσουν ή αν στον αντίποδα η τρίτη συμμετοχή των Σανς σε τελικούς θα αποδειχθεί και η… φαρμακερή!

Προγνωστικά στοιχήματος

Σε ό,τι αφορά τα προγνωστικά στοιχήματος για το Game 5, επιφυλάσσομαι για αύριο, ώστε να είναι επικαιροποιημένες και φρέσκες…

Παίξε Νόμιμα στην Stoiximan (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)
21+ Παίξε υπεύθυνα | Αρμόδιος Ρυθμιστής MGA