*1η αγωνιστική του 3ου ομίλου του Euro. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στην “Johan Cruijff Arena” του Άμστερνταμ. Περίπου 16.000 θεατές θα βρεθούν στις εξέδρες.

*Αυτή θα είναι η πρώτη τους συνάντηση σε μεγάλη διοργάνωση.

*Για 3η φορά θα δώσουν το παρών στην τελική φάση του Euro η Ουκρανοί, σε αντίθεση με τους Ολλανδούς που συμμετέχουν για 10η φορά στην εν λόγω διοργάνωση.

*Δύο φιλικές αναμετρήσεις έχουν δώσει οι δύο ομάδες, το 2008 η Ολλανδία επικράτησε 3-0 της Ουκρανίας, ενώ το 2010 αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1.

*Η Ολλανδία γνώρισε μόλις μια ήττα στις 12 τελευταίες πρεμιέρες της σε μεγάλη διοργάνωση (7-4-1).

*Έντεκα γκολ σημειώθηκαν στα έξι προηγούμενα παιχνίδια της Ουκρανίας στο Euro. Μόνο το ένα εξ αυτών μπήκε στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στα πέντε έμεινε άσφαιρη (ρεκόρ 1-0-5).

Δείτε τα Προγνωστικά Euro 

ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ

Σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης μετά το 2014 επιστρέφει η Εθνική Ολλανδίας (για 10η φορά). Δεν συμμετείχε στα δύο προηγούμενα τουρνουά (Euro 2016, Παγκόσμιο Κύπελλο 2018), αλλά δείχνει να βρίσκει τον εαυτό της, στοχεύει να πάει όσο ψηλότερα γίνεται στη διοργάνωση και αυτό που την ενδιαφέρει περισσότερο είναι σιγά σιγά να επιστρέψει στο γκρουπ των μεγάλων. Εύκολα πήρε την πρόκριση για τα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, είχε ρεκόρ 6-1-1 στα προκριματικά, τερμάτισε στην 2η θέση του γκρουπ, στο -2 απ’ την Γερμανία και στο +6 απ’ τη Βόρεια Ιρλανδία.

Βρίσκεται σ’ έναν θεωρητικά εύκολο όμιλο, θα κοντραριστεί με Ουκρανία, Αυστρία και Βόρεια Μακεδονία και είναι ξεκάθαρα το φαβορί για την πρώτη θέση, την οποία έχει στόχο να κατακτήσει για να έχει στα νοκ άουτ αντίπαλο στα δικά της μέτρα. Επίσης, ένα σημαντικό πλεονέκτημα είναι ό,τι θα δώσει όλα τα ματς του ομίλου στη φυσική της έδρας, την “Γιόχαν Κρόιφ Αρένα”.

Πλούσιο το ταλέντο στο ρόστερ της, αποτελείται από ένα μείγμα έμπειρων και ταλαντούχων ποδοσφαιριστών, διαθέτει δυνατό κέντρο (Ντε Γιονγκ, Κλάασεν και Βαϊνάλντουμ) και στην επίθεση ποντάρει πολλά στον Μέμφις Ντεπάι. Στα φιλικά προετοιμασίας, εμφάνισε τρομερά κενά στα μετόπισθεν και παραχώρησε 2-2 με τη Σκωτία, ενώ στην πρόβα τζενεράλε επικράτησε άνετα με 3-0 της Γεωργίας.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Φαν ντε Μπέικ τραυματίστηκε πριν το φιλικό με την Γεωργία και τέθηκε νοκ άουτ και ο γκολκίπερ Σίλεσεν (προοριζόταν για βασικός) βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και αποκλείστηκε απ’ την αποστολή. Στη θέση του δεύτερου κλήθηκε ο Μπιζό, ενώ στη θέση του δεύτερου ο Ντε Μπουρ δεν κάλεσε κάποιον ποδοσφαιριστή. Μεγάλο μειονέκτημα η απουσία του κορυφαίου αμυντικού Φαν Ντάικ, τη στιγμή που είναι εξαιρετικά αμφίβολος ο Ντε Λιχτ. Ο Ντε Μπουρ δε θέλει να ρισκάρει με τη συμμετοχή του και έτσι βασικός αναμένεται -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- ο Τίμπερ.

Δέχθηκε κριτική για το 5-3-2 ο Φρανκ Ντε Μπουρ, δεν το αφήνει στην άκρη και θα παρατάξει την ομάδα του με αυτό το σύστημα και στην πρεμιέρα του Euro. Η τριάδα στα χαφ θα αποτελείται απ’ τους Φρένκι Ντε Γιονγκ, Ντε Ρουν και Βαϊνάλντουμ, ο Στεκέλενμπουργκ δείχνει να κερδίζει τη μάχη με τον Κρουλ κάτω απ’ τα γκολπόστ. Μεγάλο ερωτηματικό ο παίκτης που θα βρεθεί στη γραμμή κρούσης, με τον Βέγκχορστ να έχει ένα μικρό προβάδισμα έναντι του Λουκ Ντε Γιονγκ.

Προηγούμενο ματς: Φιλική νίκη 3-0 κόντρα στη Γεωργία. Προηγήθηκε με πέναλτι του Ντεπάι στο 10’, διπλασίασε τα τέρματά της με τον Βέγκχορστ στο 55’, αυξάνοντας τον δείκτη του σκορ με τον Χράφενμπερχ στο 76’.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

*Over 2.5 τα 6/7 πρόσφατα παιχνίδια της.

*G/G τα 6/9 τελευταία παιχνίδια της.

*Κράτησε ανέπαφη την εστία της στα 3/4 τελευταία ματς.

Παίξε Νόμιμα στην Bet365 | 21+ (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ

Να αφήσει πίσω της τις προηγούμενες αποτυχημένες πορείες και να χαράξει μια αξιόλογη πορεία στο φετινό τουρνουά θέλει η Εθνική Ουκρανίας, στην 3η της συμμετοχή στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Ήταν σκέτη απογοήτευση στα δύο προηγούμενα Euro, αποκλείστηκε απ’ τη φάση των ομίλων, μετρώντας σε έξι ματς μόλις μια νίκη (1-0-5, σε όλες τις ήττες έμεινε άσφαιρη). Πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις στην προκριματική φάση, έβγαλε αήττητη τον όμιλο και με ρεκόρ 6-2-0 κατέκτησε την κορυφή, τρεις πόντους πάνω απ’ την ισχυρή Πορτογαλία.

Βρίσκεται σ’ έναν ιδιαίτερα απαιτητικό όμιλο με Ολλανδία, Αυστρία και Βόρεια Μακεδονία. Οι “οράνιε” φυσικά είναι το φαβορί για την “πρωτιά” και η ομάδα του Σεφτσένκο θα δώσει μάχη με τις Αυστρία και Βόρεια Μακεδονία για την πρόκριση. Ξεκινάει τις υποχρεώσεις της με τους Ολλανδούς, θέλει να τους βάλει δύσκολα και αν πάρει αποτέλεσμα θ’ αυξήσει τις ελπίδες της για να περάσει στα νοκ άουτ.

Για να προετοιμαστεί κατάλληλα, έδωσε τρία φιλικά, στο πρώτο έμεινε στο 1-1 με το Μπαχρέιν, στο δεύτερο κέρδισε 1-0 τη Βόρεια Ιρλανδία και στο τρίτο διέλυσε 4-0 την Κύπρο. Στα δύο τελευταία άφησε πολύ καλές εντυπώσεις, βρήκε λύσεις μπροστά, ενώ έδειξε σοβαρή στα αμυντικά της καθήκοντα.

Δύσκολα θα αλλάξει συνταγή ο Σεφτσένκο, θα πορευθεί με το αγαπημένο του 4-3-3, μεγάλο ερωτηματικό η ετοιμότητα του εξτρέμ Τσιγκάνοφ (δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού στα δύο τελευταία φιλικά), αν δεν είναι σε θέση να ξεκινήσει, θα τον αντικαταστήσει ο Ζούμπκοφ. Στα χαφ, η παρουσία των Ζιντσκένκο και Μαλινόφσκι κρίνεται απαραίτητη, στην κορυφή της επίθεσης θα ξεκινήσει ο Γιάρεμτσουκ.

Προηγούμενο ματς: Νίκησε σε φιλικό 4-0 την Κύπρο. Προηγήθηκε με πέναλτι του Γιαρμολένκο στο 37’, με τον ίδιο τρόπο ο Ζιντσένκο έκανε το 2-0 στο 45’+2’, ο Γιάρεμτσουκ αύξησε τον δείκτη του σκορ στο 59’, με τον Γιαρμολένκο να διαμορφώνει το τελικό σκορ στο 65’.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

*Under 2.5 τα 5/6 πρόσφατα παιχνίδια της.

*2-3 γκολ τα 5/7 τελευταία ματς.

*Έμεινε άσφαιρη στα 5/6 πρόσφατα παιχνίδια της σε τελική φάση Euro.

Ολλανδία – Ουκρανία στην Bet365
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ