Ποιες είναι οι online στοιχηματικές που παίρνουν πρώτες άδεια!

Ανανεώθηκε:
online στοιχημα

Το νέο νομικό πλαίσιο για το οnline στοίχημα αλλάζει πολλά στην ελληνική αγορά. Οι στοιχηματικές που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας θα πρέπει να λάβουν αδειοδότηση από την Επιτροπή Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων στην Ελλάδα (ΕΕΕΠ).

Η διαδικασία φαίνεται πως έχει ήδη προχωρήσει αρκετά. Μέχρι να τελειώσει η εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα δοθούν οι πρώτες άδειες!

Έτσι είναι η αγάπη. Να μένουν 10’’ και να ξέρεις ότι θα κρατήσουν 20’
betshop logo 300 300 transparent
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Συγκεκριμένα, η ΕΕΕΠ έχει στην ατζέντα της για την επόμενη συνεδρίασή της το θέμα. Αυτή αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή (21/05).

Η αρχή θα γίνει με εκείνες που πληρούν όλα τα κριτήρια. Θα πρέπει να έχουν συμπεριλάβει στον φάκελό τους τις εγγυητικές επιστολές που τους ζητήθηκαν, μαζί με όλα τα επιπλέον δικαιολογητικά.

Πέρα από αυτό, να έχουν καταβάλει την πρώτη δόση (περίπου 1,25 εκατομμύρια €), με άλλες τρεις να απομένουν. Να σημειωθεί πως το χρηματικό ποσό που απαιτείται για άδεια online στοιχήματος είναι 3 εκατομμύρια €, ενώ για διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια live καζίνο 2 εκατομμύρια €.

Όπως όλα δείχνουν, θα είναι τρεις: η B2B Gaming (Betshop), η Lucky Stream (Bet365) και η Betmed (Betsson).

Όπως έχει μεταφέρει ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιγνίων, Δημήτρης Ντζανάτος, η αδειόδοτηση δίνεται σε όποιον πάροχο τη ζητήσει πρώτος. Φτάνει, φυσικά, να ακολουθήσει τη σωστή διαδικασία που αναφέραμε και πιο πάνω.

Το ενδιαφέρον είναι τεράστιο και περίπου 20 αιτήσεις έχουν ήδη κατατεθεί. Αυτές αφορούν τόσο έμπειρους παρόχους στην αγορά της Ελλάδας, όσο και νέους, που για την ώρα έχουν προσωρινή άδεια. Δεν αποκλείεται να προστεθούν σε αυτές και άλλες ενδιαφερόμενες στην πορεία.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, δεν θα σταματήσει μόνο σε αυτές τις πρώτες αδειοδοτήσεις η ΕΕΕΠ. Το επόμενο διάστημα θα δώσει και πολλές άλλες σε γνωστά ονόματα του διαδικτυακού στοιχήματος.

Υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο για τον χρονικό ορίζοντα που θα έχουν μοιραστεί οι οριστικές άδειες. Η βιομηχανία του online στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών θα λειτουργήσει με βάση τις νέες ρυθμίσεις από 01/08. Αγώνας δρόμου δίνεται για να είναι όλα έτοιμα μέχρι εκείνη την ημερομηνία.

Το καινούριο καθεστώς στοχεύει στη ρύθμιση της αγοράς των διαδικτυακών παιγνίων. Με αυτό, στόχος είναι η διαφάνεια αλλά και να βάλει έσοδα στα ταμεία του το Δημόσιο. Μάλιστα, αυτά αναμένεται να ξεπεράσουν σύμφωνα με τις προβλέψεις τα 100 εκατομμύρια συνολικά.

Δείτε ποιες είναι τώρα οι νομιμες στοιχηματικες εταιριες