*Πρώτος προημιτελικός μεταξύ των δύο ομάδων, θα ακολουθήσει επαναληπτικός στην έδρα της Σλάβια Πράγας. Ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ.

*Όποια ομάδα προκριθεί θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά του θεσμού τον νικητή του ζευγαριού Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Βιγιαρεάλ, παίζοντας τον πρώτο αγώνα εκτός έδρας.

*Η Άρσεναλ έχει συνδυάσει όλες τις φετινές της ευρωπαϊκές νίκες με over 2,5, όπως έχει συμβεί και στις 10 τελευταίες εντός έδρας νίκες της.

*Τα τρία τελευταία παιχνίδια της Σλάβια Πράγας είχαν τουλάχιστον μία κόκκινη κάρτα.

Δείτε τα Προγνωστικά Europa League

ΑΡΣΕΝΑΛ ΑΝΑΛΥΣΗ (Αγγλία, Νο 11)

Η Άρσεναλ προέρχεται από «βαριά» εντός έδρας ήττα με 0-3 από την Λίβερπουλ, ένα αποτέλεσμα που «προσγείωσε» ανώμαλα τους «κανονιέρηδες» και έδειξε πώς θέλει «ψωμιά» ακόμη για να ανέβει επίπεδο. Αυτή ήταν η δεύτερη ήττα της στα τρία τελευταία παιχνίδια που δεν κερδίζει, με αμφότερες στο γήπεδό της, μετά από εκείνη με τον Ολυμπιακό!

Στην Πρέμιερ Λιγκ βρίσκεται ακριβώς στη μέση του βαθμολογικού πίνακα, στην 10η θέση του, ούσα στο -7 από την Λίβερπουλ που είναι στην έβδομη και τελευταία θέση που πιθανόν να δώσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο για την επόμενη σεζόν. Ίσως λοιπόν γι’ αυτήν να αποτελεί μονόδρομος η κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ, ώστε να παίξει του χρόνου όχι απλά στην Ευρώπη, ακόμη και στο Τσάμπιονς Λιγκ!

Πάντως ο Ισπανός τεχνικός της, Μιγκέλ Αρτέτα, είπε πώς η κριτική που δέχθηκε η ομάδα του για το παιχνίδι με τη Λίβερπουλ ήταν απολύτως δίκαιη, αφού θα πρέπει να παρουσιάσουν πολύ καλύτερο πρόσωπο. Όμως, θεωρεί πώς αυτό το αποτέλεσμα μπορεί να τους κάνει καλό ενόψει του τελειώματος της σεζόν, φτάνει να καταλάβουν τι πρέπει να κάνουν και να βελτιωθούν.

Τελικά μάλλον ο τραυματισμός του αμυντικού Τίρνεϊ δεν ήταν τόσο σοβαρός, αλλά θα χάσει το σημερινό παιχνίδι, όπως και ο Βραζιλιάνος αμυντικός Νταβίντ Λουίζ που χτύπησε επίσης. Αλλά τουλάχιστον έγιναν καλά και επιστρέφουν οι Τσάκα, Σάκα και Ρόου – Σμιθ που είναι διαθέσιμοι.

Προηγούμενο παιχνίδι: Η Άρσεναλ έχασε σχετικά άνετα με 0-3 εντός έδρας από την Λίβερπουλ, δεχόμενη τρία γκολ μέσα σε 18 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο, από τους Ζότα (64’, 82’), Σαλάχ (68’), χωρίς να απειλήσει ιδιαίτερα την αντίπαλο της.

Άρσεναλ Στατιστικά

*Έχει 4/5 over 2,5 στα τελευταία της παιχνίδια.

*Έχει 14/22 over 2,5 εντός έδρας στη σεζόν.

Παίξε Νόμιμα στην Bet365 +21 (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

ΣΛΑΒΙΑ ΠΡΑΓΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ (Τσεχία, Νο40)

Η Σλάβια Πράγας δεν κατάφερε να περάσει και από την έδρα της Ζμπρογιόγκα Μπρνο, μένοντας στο 0-0, αν και δεδομένου πώς έπαιζε με 10 παίκτες από το 18ο λεπτό, μπορεί να θεωρηθεί και επιτυχία αυτό το αποτέλεσμα. Αυτή ήταν μόλις η πέμπτη της ισοπαλία στα 21 τελευταία παιχνίδια που δεν χάνει, με τελευταία ήττα της τον Δεκέμβριο στο Λεβερκούζεν. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και τα 10 πιο πρόσφατα εκτός έδρας παιχνίδια της.

Βέβαια δεν τίθεται θέμα κατάκτησης του τίτλου στην χώρα της, το οποίο μοιάζει δεδομένο, αφού είναι πάντα πρωτοπόρος και αήττητη στο τσέχικο πρωτάθλημα, με την καλύτερη επίθεση και άμυνα της κατηγορίας, στο +14 από την δεύτερη Σπάρτα Πράγας, έστω και με δύο αγώνες περισσότερους και εννιά αγωνιστικές πριν το τέλος.

Αξίζει να σημειωθεί πώς στους δύο προηγούμενους γύρους απέκλεισε ομάδες της Μ. Βρετανίας, την Λέστερ και την Ρέιντζερς. Βέβαια και στις δύο περιπτώσεις έπαιξε τον επαναληπτικό εκτός έδρας, με τον προπονητή της, Γίντριχ Τρπισόφσκι, να δηλώνει μεγάλος φαν του βρετανικού και κυρίως του αγγλικού ποδοσφαίρου, αλλά θεωρώντας πως ταιριάζει και το στυλ των ομάδων αυτών με το δικό τους.

Περισσότερο την απασχολεί τι θα γίνει στην έρευνα της UEFA σχετικά με το περιστατικό της Γλασκώβης, στον επαναληπτικό αγώνα της με την Ρέιντζερς, εκεί που ποδοσφαιριστής της κατηγορείται για ρατσιστική συμπεριφορά απέναντι σε αντίπαλο παίκτη!

Ο αμυντικός Κουντέλα, που είναι αυτός που κατηγορείται για την ρατσιστική επίθεση, δεν μπορεί να αγωνιστεί, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα της UEFA, αν και θα έλειπε ούτως ή άλλως λόγω τραυματισμού. Εκτός είναι ο αμυντικός Χοβόρκα που έχει κάποιες ενοχλήσεις, ενώ γίνονται πολλές προσπάθειες μήπως αγωνιστεί, ίσως και με ειδική μάσκα, ο βασικός γκολκίπερ Κόλαρ.

Προηγούμενο παιχνίδι: Η Σλάβια Πράγας έμεινε στο 0-0 εκτός έδρας με την Ζμπρογιόγκα Μπρνο, σε ένα παιχνίδι που κλήθηκε να παίξει με 10 παίκτες για περίπου 75 λεπτά!

Σλάβια Πράγας Στατιστικά

*Έχει τέσσερα συνεχόμενα N/G.

*Έχει 12/19 over 2,5 εκτός έδρας στη σεζόν.

Άρσεναλ – Σλάβια Πράγας στην Bet365
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ