Βίοι παράλληλοι και αντίθετοι

Ανανεώθηκε:
skountis prognostika 03/03

«Ου παντός πλειν εις Κόρινθον» έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι και αυτή η αποφθεγματική ρήση κολλάει γάντι και στην προκειμένη περίπτωση…

Ποτέ δεν ήταν και δεν έγινε ούτε τώρα εύκολο για οποιαδήποτε ομάδα να πλεύσει σώα και αβλαβής και να ζήσει στη Βιτόρια!

Ο Ολυμπιακός στον πρώτο από τους δυο αγώνες της τρέχουσας διαβολοβδομάδας έχει απόψε (20:00) μια δύσκολη δοκιμασία στη «Fernando Buesa Arena» απέναντι σε μια εξορισμού ισχυρή ομάδα, που τυγχάνει κιόλας να βρίσκεται στο καλύτερο φεγγάρι της με τέσσερις απανωτές νίκες…

Μπασκόνια – Ολυμπιακός στη Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ενώ λοιπόν οι πρωταθλητές Ισπανίας της σεζόν 2019-20 μετά από τέσσερις διαδοχικές ήττες έριχναν στο κανναβάτσο τη Ζαλγκίρις, τη Ρεάλ στη Μαδρίτη, τη Χίμκι και τον Ερυθρό Αστέρα, οι Πειραιώτες έπαιρναν τον κατήφορο και βρίσκονται σε φάση κατάρρευσης….

Μετά την εκτός έδρας νίκη επί της Βιλερμπάν, οι τρις πρωταθλητές Ευρώπης έχουν γνωρίσει έξι ήττες στη σειρά (Ζαλγκίρις, Αρμάνι Μιλάνο, Μπαρτσελόνα, Παναθηναϊκός, Εφές, ΤΣΣΚΑ Μόσχας) με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε όλα τα επίπεδα..

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν με το μέρος τους την παράδοση με σκορ 24-17 ενώ έχουν πετύχει εννέα νίκες στα τελευταία δώδεκα μεταξύ τους ματς.

Στον αγώνα του Α’ γύρου, στις 26 Νοεμβρίου του 2021 η Μπασκόνια άλωσε το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας νικώντας τον αποδεκατισμένο Ολυμπιακό με 90-76.

Σε εκείνο το ματς έκλεψε την παράσταση ο Πιέρι Χένρι με 17 πόντους, 11 ασίστ, έξι ριμπάουντ και τρία κλεψίματα, ενώ πρωταγωνίστησαν επίσης αφενός ο Ζόραν Ντράγκιτς (18π.) και ο Αλεκ Πίτερς (16) και αφετέρου ο Κώστας Σλούκας (15), ο Γιώργος Πρίντεζης (15) και ο Χασάν Μάρτιν (12-8).

Και οι δυο ομάδες βρίσκονται αυτή τη στιγμή εκτός της ζώνης των play offs και ενώ η Μπασκόνια (13-13) διατηρεί ελπίδες, απέχοντας δυο νίκες από την όγδοη θέση, ο Ολυμπιακός κατρακύλησε από το 11-9 στο 11-15 (εντός 4-9, εκτός 7-6).

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν έχει στη διάθεση του τον Γιώργο Πρίντεζη, τον Κώστα Παπανικολάου, τον Χασάν Μάρτιν, ενώ θα ντεμπουτάρει με την κόκκινη φανέλα ο Κώστας Κουφός, με την προσδοκία να ενισχύσει το παιχνίδι του Ολυμπιακού μέσα στη ρακέτα.

Ο Ολυμπιακός υπερτερεί στα ποσοστά ευστοχίας στα δίποντα (55.6% με 53.4%) και στις βολές (77.4% με 75.3%), ενώ οι δυο ομάδες συμπίπτουν με ακρίβεια στα λάθη (14.2) και στις τάπες (3.0).

Οι Βάσκοι υπερέχουν στο ρεκόρ (13-13 με 11-15), στην επίθεση (80.0 με 78.8), στην άμυνα (77.2 με 80.7), στα ριμπάουντ (34.7 με 31.4), στις ασίστ (19.9 με 16.7), στα κλεψίματα (8.0 με 6.8), στο ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα (38.8% με 35.6%) και στο ranking (95.7 με 83.5).

Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στον Ολυμπιακό παίζουν ο Κώστας Σλούκας (11.8π., 5.9ασ., 2.2ρ., 42.2% στα τρίποντα), ο Σακιέλ ΜακΚίσικ (11.2π., 2.4ρ., 2.2ασ., 1.3κλ.) και ο Σάσα Βεζένκοφ (9.3π., 4.9ρ., 1.0ασ., 40.9% στα τρίποντα).

Οι πρωταθλητές Ισπανίας μοστράρουν πέντε παίκτες με διψήφιο νούμερο πόντων: Αλεκ Πίτερς (12.1π., 3.9ρ., 1.7ασ.), Ρόκας Γκεντράιτις (11.5π., 2.9ρ., 1.3ασ., 10.κλ), Ακίλε Πολονάρα (11.3π., 6.3ρ., 1.6ασ., 1.1κλ.), Λούκα Βιλντόζα (10.7π., 2.1ρ., 3.6ασ., 1.5κλ.) και Πιέρια Χένρι (10.3π., 3.2ρ., 7.2ασ., 1.8κλ.)

Τους δυο προπονητές συνδέει μια δυσάρεστη σχέση, υπό την έννοια ότι πριν από επτά χρόνια, απολύθηκαν και οι δυο μετά τις ήττες που γνώρισαν οι ομάδες τους στα ελληνικά ντέρμπι των αιωνίων!

Παίξε Νόμιμα στην Stoiximan (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)
21+ Παίξε υπεύθυνα | Αρμόδιος Ρυθμιστής MGA

Ενώ λοιπόν αυτή την εποχή οι βίοι των ομάδων τους είναι αντίθετοι, τότε οι δικοί τους υπήρξαν παράλληλοι…

Πρώτος γράφτηκε στο ταμείο ανεργίας ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος πλήρωσε τα επίχειρα της δια χειρός Εστεμπάν Μπατίστα και με σκορ 77-76, ήττας του Ολυμπιακού από τον (καθοδηγούμενο από τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς) Παναθηναϊκό στον προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, στις 9 Οκτωβρίου του 2014.

Εγινε ό,τι έγινε εκείνο το βράδυ στο ΟΑΚΑ, ακολούθησαν και τα συμπαρομαρτούντα στο πάρκινγκ του ΣΕΦ και λίγες ώρες αργότερα χώρισαν οι δρόμοι τους, που ξαναδιασταυρώθηκαν στις 12 Ιανουαρίου του 2020.

Τότε ανέλαβε ως υπηρεσιακός προπονητής ο Μίλαν Τόμιτς ο οποίος μετά από 25 ημέρες μέριασε για να διαβεί ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, που έμελλε να… γίνει ο δήμιος του νυν προπονητή της Μπασκόνια και να πάρει πίσω το αίμα του Μπαρτζώκα!

Στις 2 Μαΐου του 2015 ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, τρεις αγωνιστικές προτού πέσει η αυλαία της κανονικής περιόδου του ελληνικού πρωταθλήματος.

Οι φιναλίστ της Ευρωλίγκας, προεξάρχοντος του Τρεμέλ Ντάρντεν που σκόραρε 15 πόντους και εξουδετέρωσε τον Δημήτρη Διαμαντίδη (3π., 0/4τρ., 3/3β., 9ασ. σε 32 λεπτά)   άλωσαν το ΟΑΚΑ με 77-66 και κλείδωσαν το πλεονέκτημα έδρας στα επερχόμενα play offs, σε ένα επεισοδιακό ματς…

Την προηγούμενη ημέρα ο Παναθηναϊκός έμαθε ότι είχε τιμωρηθεί ο Τζέιμς Γκιστ, λόγω χρήσης ινδικής κάναβης, ενώ λίγα δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη, μόλις σκόραρε ένα τρίποντο για το 64-77, ο Βασίλης Σπανούλης έπιασε τα αυτιά του και κοίταξε προς την εξέδρα, υπονοώντας ότι «δεν σας ακούω τώρα»!

Κάποιοι οπαδοί του Παναθηναϊκού εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο, η αποστολή του Ολυμπιακού πήγε προσωρινά στα αποδυτήρια και ο αγώνας διεκόπη για μερικά λεπτά, προτού συνεχισθεί και ολοκληρωθεί…

Ακολούθησε στα ενδότερα του γηπέδου η φραστική επίθεση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στον Βασίλη Σπανούλη, ενώ την ίδια στιγμή ο Ιβάνοβιτς συνειδητοποιούσε το αναπόδραστον της μοίρας του…

Μερικές ώρες αργότερα, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας της με τον Μαυροβούνιο πρώην αρχηγό της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Γιουγκοπλάστικα, στο πόδι του οποίου ανέλαβε την τεχνική ηγεσία έως το τέλος της σεζόν ο συνεργάτης του, νυν προπονητής του Περιστερίου, Σωτήρης Μανωλόπουλος…

Προγνωστικά στοιχήματος

Στο στοιχηματικό «δια ταύτα» τώρα…

Χθες μου ξέφυγε για τέσσερις πόντους ο Μάριο Χεζόνια (για να βγει πρώτος σκόρερ στο ματς Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα), αλλά δικαίωσαν τις προβλέψεις μου o Νίκολα Μίροτιτς και ο Ααρον Γουάιτ με το over του 0.5 τρίποντου με απόδοση 1.90 και ο Μάριους Γκριγκόνις ως πρώτος σκόρερ στο ματς Ζαλγκίρις-Βαλένθια με απόδοση 2.75, οπότε πάμ’ παρακάτω…

Θεωρώ εξαιρετικά δύσκολη την απόδραση του Ολυμπιακού από τη Βιτόρια και οι επιλογές μου έχουν να κάνουν με ατομικές επιδόσεις…

Θα πόνταρα στον Ακίλε Πολονάρα ή στον Κώστα Σλούκα για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ με απόδοση 6.00 και επίσης βλέπω με καλό μάτι τις εξής επιλογές: το over 1.5 τριπόντων του Λούκα Βιλντόζα και του 0.5 τριπόντου του Σακιέλ Μακκίσικ με απόδοση 2.30, το over 3.5 ριμπάουντ του Οκτάβιους Ελις με το over 17.5 πόντων, ριμπάουντ και ασίστ του Σάσα Βεζένκοφ με απόδοση 2.80 και το over 18.5 πόντων, ριμπάουντ και ασίστ του Aκίλε Πολονάρα με το over 15.5 πόντων, ριμπάουντ και ασίστ του Σακιέλ Μακ Κίσικ με απόδοση 3.00.

Στον άλλο αγώνα της ημέρας, στο Μιλάνο (Αρμάνι-Φενέρμπαχτσε) θα επέλεγα το περιθώριο νίκης 6+ πόντων των γηπεδούχων με απόδοση 2.05 και το over των 13.5 πόντων του Γιαν Βέσελι με το over των 3.5 ασίστ του Νάντο ντε Κολό με απόδοση 2.40

Μπασκόνια – Ολυμπιακός στη Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ