*Φάση των “32” του Γιουρόπα Λιγκ. Οι αναμετρήσεις είναι διπλές, θα ακολουθήσει ρεβάνς στην έδρα της Αϊντχόφεν στις 25 Φεβρουαρίου. Σε ισχύ ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ.

*Κεκλεισμένων των θυρών.

*Αήττητος ο Ολυμπιακός εντός έδρας κόντρα σε ομάδες της Ολλανδίας, έχει τέσσερις νίκες σε πέντε παιχνίδια, με επιμέρους σκορ 7-1 ! (Άγιαξ, Αλκμάαρ, Χέρενφεν).

*Μόλις μία ήττα ο Ολυμπιακός στα τελευταία 12 εντός έδρας ματς για το Γιουρόπα Λιγκ (5-6-1), την υπέστη πέρυσι απ’ την Άρσεναλ (0-1), σκόραρε στα 9/12 ματς.

*Σε 14 ματς με ελληνικές ομάδες, η Αϊντχόφεν έχει 9 νίκες (9-1-4), όλες οι ήττες της σημειώθηκαν επί ελληνικού εδάφους (3-0-4).

*Δεν έχει ισοπαλία η Αϊντχόφεν στα τελευταία 12 εκτός έδρας ματς στο Γιουρόπα Λιγκ (7-0-5), η τελευταία σημειώθηκε το 2014.

Δείτε τα Προγνωστικά Europa League

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΥΣΗ

Η διατήρηση του αήττητου ήταν ο μεγάλος στόχος του Ολυμπιακού στην ελληνική Σούπερλιγκ, για δεύτερη διαδοχική χρονιά όμως το έχασε, γνωρίζοντας την ήττα με 2-1 στο ντέρμπι “αιωνίων” από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Δεν μπήκε καλά στο παιχνίδι, από νωρίς βρέθηκε να κυνηγάει το σκορ, αντέδρασε στη συνέχεια, είχε τον έλεγχο μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους, αλλά πήγε με το εις βάρος του σκορ στην ανάπαυλα. Ίδιο το έργο στο δεύτερο 45λεπτο, ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή, είχε τις ευκαιρίες, δεν είχε όμως ουσία στην επίθεση και κόντρα στη ροή του αγώνα δέχθηκε το 2-0. Μπήκε στη διεκδίκηση του αποτελέσματος με τον Ελ Αραμπί, έψαξε την ισοφάριση στο φινάλε, ωστόσο δεν κατάφερε να τη βρει και στις καθυστερήσεις τελείωσε το ματς με δέκα παίκτες.

Έτσι λοιπόν το αήττητο 21 αγώνων στο πρωτάθλημα έλαβε τέλος (18-3-0), η ομάδα του Μαρτίνς φυσικά διατηρεί αποστάσεις ασφαλείας από την 2η θέση και χει εξασφαλίσει ουσιαστικά τον τίτλο για δεύτερη διαδοχική σεζόν.

Σε ό,τι αφορά τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις, ο Ολυμπιακός συμμετείχε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, εκεί είχε δύσκολο έργο κόντρα σε Μάντσεστερ Σίτι, Πόρτο και Μαρσέιγ, με ρεκόρ 1-0-5 κατέλαβε την 3η θέση του γκρουπ και συνεχίζει την πορεία του σε ευρωπαϊκό επίπεδο στους “32” του Γιουρόπα Λιγκ. Θέλει να προχωρήσει ψηλά στη διοργάνωση και το γεγονός πως είναι άνετος εντός συνόρων του δίνει το δικαίωμα να στρέψει περισσότερο βλέμμα του στα διπλά παιχνίδια με την Αϊντχόφεν.

“Η Αϊντχόφεν είναι πολύ καλά δουλεμένη ομάδα με επιθετικό ποδόσφαιρο και με παίκτες με πολύ καλή τεχνική και με πολύ καλά προσόντα. Έχουμε παίξει με ομάδες όπως η Σίτι, η Άρσεναλ και η Μπάγερν με τέτοια επιθετικά χαρακτηριστικά. Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο το ματς για εμάς. Ξέρουμε πως θα είναι ματς με δύο πολύ καλές ομάδες που θα κυνηγήσουν ένα καλό αποτέλεσμα”, είπε ο κόουτς Μαρτίνς.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, τιμωρημένος είναι ο βασικός στόπερ Σεμέδο και τραυματίας ο αναπληρωματικός στόπερ Αβράαμ Παπαδόπουλος. Μπήκε αποστολή αλλά είναι αμφίβολος ο κομβικός χαφ Εμβιλά, η συμμετοχή του θα αποφασισθεί την τελευταία στιγμή. Αν τελικά καταφέρει να αγωνιστεί ο Γάλλος, τότε ο Μαρτίνς θα γυρίσει το σχήμα από 4-2-3-1 σε 4-3-3. Διαθέσιμος ο εξτρέμ Μπρούμα.

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας ήττα 2-1 από τον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με τον Μαουρίσιο στο 6’, έκανε το 2-0 με τον Σανγκαρέ στο 73’, ο Ελ Αραμπί μείωσε σε 2-1, ενώ ο Ολυμπιακός τελείωσε το ματς με δέκα παίκτες στις καθυστερήσεις (αποβολή Μπα στο 90’+4’).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Στατιστικά

*2-3 γκολ τα 5/6 πρόσφατα παιχνίδια του.

*Over 2.5 στα 15/20 τελευταία παιχνίδια του σ’ όλες τις διοργανώσεις.

Παίξε Νόμιμα στην Stoiximan (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)
21+ Παίξε υπεύθυνα | Αρμόδιος Ρυθμιστής MGA

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ ΑΝΑΛΥΣΗ

Υπέπεσε σε γκέλα ολκής την προηγούμενη αγωνιστική στην Έρεντιβιζιε η Αϊντχόφεν, παραχωρώντας 2-2 με τη Ντεν Χάαγκ στη Χάγη. Συντριπτικά ανώτερη από την αντίπαλο και στα δύο ημίχρονα, έχασε πέναλτι στο πρώτο και από το πουθενά δέχθηκε το γκολ πηγαίνοντας με το εις βάρος τη σκορ στην ανάπαυλα. Σοβαρεύτηκε στο δεύτερο μέρος, έκανε την ανατροπή, σπατάλησε πολλές ευκαιρίες να πετύχει και τρίτο και τέταρτο τέρμα, η μπάλα την… τιμώρησε στο φινάλε και δέχθηκε την ισοφάριση στις καθυστερήσεις, ενώ στην εκπνοή έχασε τεράστια ευκαιρία να πάρει τη νίκη.

Τεράστια απώλεια στο πρωτάθλημα για την ομάδα του Σμιντ, παρέμεινε στην 2η θέση με 47 πόντους στο +4 απ’ την 3η Αλκμάαρ, αλλά είδε τον Άγιαξ να μεγαλώσει την διαφορά στην κορυφή, έχοντας μάλιστα παιχνίδι παραπάνω από τον Αίαντα. Για τρίτη διαδοχική χρονιά πάει να μείνει χωρίς τίτλο εντός συνόρων, έχει αποκλειστεί απ’ το Κύπελλο (2-1 απ’ τον Άγιαξ στα προημιτελικά), βρίσκεται σε μειονεκτική θέση στο πρωτάθλημα και πολύ δύσκολα θα ανατρέψει αυτό το -6 απ’ τον Άγιαξ.

Όσον αφορά το Γιουρόπα Λιγκ, η Αϊντχόφεν συμμετείχε σε όμιλο με Γρανάδα, ΠΑΟΚ και Ομόνοια, με ρεκόρ 4-0-2 εξασφάλισε την πρόκρισή της στους “32” από την προτελευταία αγωνιστική και την τελευταία προσπέρασε την Γρανάδα τερματίζοντας στην κορυφή του ομίλου. Θα δώσει βάρος στην Ευρώπη, στοχεύει να κάνει μια αξιόλογη πορεία και να φτάσει όσο ψηλότερα μπορεί.

“Ο Ολυμπιακός είναι κορυφαία ελληνική ομάδα. Διαθέτει κορυφαίους παίκτες με μεγάλες ευρωπαϊκές εμπειρίες. Θα είναι μία μεγάλη πρόκληση για εμάς. Πιστεύουμε στην πρόκριση απλά πρέπει να παίξουμε σε πολύ υψηλό επίπεδο. Το ιδανικό θα ήταν να κερδίσουμε αλλά και το 0-0 θα ήταν καλό. Θα μετρούσε πολύ ένα εκτός έδρας γκολ. Να αμυνθούμε καλά και να κάνουμε πιο καλά τα πράγματα”, επεσήμανε ο κόουτς Σμιντ.

Στο αγωνιστικό σκέλος, παραμένουν τραυματίες ο αμυντικός Φιρχέφερ και οι εξτρέμ Γκακπό, Μαντουέκε, νέα απώλεια ο πολύτιμος εξτρέμ Ιχατάρεν (άρρωστος). Μπήκε αποστολή ο εξτρέμ Γκέτσε, αλλά δύσκολα θα βγάλει 90λεπτο.

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας ισοπαλία 2-2 με τη Ντεν Χάαγκ. Έχασε πέναλτι με τον Μαξ στο 21’, έμεινε πίσω στο σκορ στο 27’, ισοφάρισε με τον Μάλεν στο 51’, έκανε την ανατροπή με τον ίδιο ποδοσφαιριστή στο 76’, δέχθηκε την ισοφάριση στο 90’+3’.

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ Στατιστικά

*Over 2.5 τα 13/16 πρόσφατα παιχνίδια της.

*2-3 γκολ τα 5/7 τελευταία παιχνίδια της.

Ολυμπιακός – Αϊντχόφεν στην Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ