Είμαστε πια, πρωταθλητές!

Ανανεώθηκε:
THOMAIDIS ARTHRO

Είχαμε υποσχεθεί ότι θα αναφερθούμε στην ελληνική ομάδα που η Sportradar την αποκαλεί πρωταθλήτρια Ευρώπης στο στοίχημα! Όμως προηγουμένως θα κάνουμε μία αναφορά στον πρωταθλητή κόσμου, τον Αλέξη Κούγια.

Το πιο εξελιγμένο παιχνίδι στη Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είναι ο πρώτος ιδιοκτήτης ποδοσφαιρικής ομάδας που καταγγέλλει την ίδια του την ομάδα για στημένα ματς! Θυμήθηκε (με αρκετή καθυστέρηση, είναι αλήθεια) δύο αγώνες του 2019 που η ΑΕΛ έχασε με 3-0, έναν στο Κύπελλο στην Καλαμάτα, και έναν με τη Λαμία στη Λάρισα.

Ισχυρίστηκε ότι η ομάδα του κάθισε και έχασε. Και τώρα ένας πολύ σπουδαίος εισαγγελέας, ο Σταμάτης Δασκαλόπουλος, ο οποίος είναι και διευθυντής της Εθνικής Σχολής Δικαστών, καλεί τον Κούγια να αποδείξει τα λεγόμενά του.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης στον στοιχηματισμό βρίσκεται γεωγραφικά πολύ κοντά στην ΑΕΛ. Αγωνίζεται στη Super League 2. Το φθινόπωρο του 2017 ένας ανώτατος αξιωματούχος της ΕΠΟ κλήθηκε σε συνέδριο της Sportradar.

Εξειδικευμένο στέλεχος της Eταιρείας Ανίχνευσης Στοιχηματικής Απάτης εξηγούσε στους προσκεκλημένους του πως θα αποτραπούν τα παράνομα στοιχήματα και οι χειραγωγημένοι αγώνες.

Κάποια στιγμή το εξειδικευμένο στέλεχος έδειξε με το δάχτυλο τον Έλληνα παράγοντα:

–         Έχουμε μαζί μας και τον πρωταθλητή Ευρώπης…

–         Συγγνώμη, αλλά εμείς το Euro το πήραμε το 2004, ψέλλισε ο δικός μας. Τώρα έχουμε 2017.

–         Κάνετε λάθος, αντέτεινε το εξειδικευμένο στέλεχος. Μια ομάδα που λέγεται ………………… δεν αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας;

Ο δικός μας έμεινε άναυδος. Δεν είχε αντιληφθεί αρχικά την ειρωνεία. Έφυγε τουλάχιστον με την ικανοποίηση ότι υπάρχει ένα κομμάτι του ποδοσφαίρου, στο οποίο είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης.

Υποτίθεται ότι από την προηγούμενη χρονιά λειτουργεί η περίφημη σύμβαση Μacolin. Είναι πανευρωπαϊκή σύμβαση κατά της χειραγώγησης αγώνων και την ψήφισε η ελληνική Βουλή. Όμως εργαλεία για να αποτραπεί ο παράνομος στοιχηματισμός, δεν υπάρχουν. Τα ματς χειραγωγούνται και οι διωκτικοί μηχανισμοί είναι ανεπαρκείς.

Παίξε Νόμιμα στην Stoiximan (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)
21+ Παίξε υπεύθυνα | Αρμόδιος Ρυθμιστής MGA

Την ίδια στιγμή είναι ανοιχτό το θέμα της προεδρίας στην ΕΠΟ. Είμαστε σε αναμονή της υποψηφιότητας Ζαγοράκη. Ο ίδιος δεν την ανακοίνωσε, αλλά πρόλαβε και την ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού!

Οι παράγοντες της ΕΠΟ καλούν τον  Ζαγοράκη να δηλώσει ο ίδιος την υποψηφιότητά του, ενώ ο Σταύρος Ψαρρόπουλος συμπληρώνει την άλλη  Δευτέρα τα 70 του χρόνια και χάνει το δικαίωμα του εκλέγεσθαι.

Κατά τ’ άλλα ο Ολυμπιακός ξέφυγε 14 ολόκληρους βαθμούς από την ΑΕΚ,  επιβεβαιώνοντας την ανία του ελληνικού πρωταθλήματος. Το ενδιαφέρον περιορίζεται στη δεύτερη θέση, όπου ακόμη και ο Παναθηναϊκός έχει πιθανότητες.

Εκεί που θα γίνει χαμός, είναι στη βάση. Λάρισα, Λαμία και Παναιτωλικός στο «χορό του θανάτου». Θα ακούσουμε και ακρότητες. Όπως αυτή που είπε ο Πανουργιάς για τον Κούγια ότι τα κλάματά του πιάνουν τόπο (!).

Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχει εκδοθεί η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ για το θέμα της πολυϊδιοκτησίας. Έχουν περάσει 52 μέρες! Ο εύλογος χρόνος στα πειθαρχικά ζητήματα είναι το δεκαπενθήμερο. Έτσι λέει η UEFA. Μάλλον οι Έλληνες δικαστές έχουν πολλές δουλειές.

Όλα τα έχει η Μαριορή, ο φερετζές της έλειπε. Στο Φαρ Ουέστ της Θεσσαλονίκης με τους πυροβολισμούς, αποδεικνύεται ότι οι δύο οπαδοί που ταυτοποιήθηκαν καθόταν στον πάγκο της ομάδας τους, ο ένας ως φροντιστής και ο άλλος ως μασέρ! Ας το ψάξει η Λίγκα.

Εκδόθηκε και η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που αθώωσε και τους 28 κατηγορούμενους. Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας έκανε το Δεκέμβριο του 2020 μια έρευνα. Οι πολίτες απάντησαν ότι η Ελλάδα θα είναι πάντα μια χώρα που θα υπάρχει διαφθορά. Μάλιστα το 97% των ερωτηθέντων απάντησε ότι η διαιώνιση της διαφθοράς οφείλεται στην ατιμωρησία.

Πάντως, η Δικαιοσύνη παρέδωσε το ελληνικό ποδόσφαιρο πάλλευκο στην κοινωνία.

ΥΓ.: Αν θέλετε να μάθετε για τον δικαστή που έπαιζε στοίχημα σε χειραγωγημένη ματς, δείτε απόψε “Δίκη”.

Το πιο εξελιγμένο παιχνίδι στη Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ