*Φάση των «16» του Γιουρόπα Λιγκ. Σε ισχύ ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ, σε περίπτωση ίδιου σκορ με το πρώτο ματς, θα ακολουθήσει παράταση και αν χρειαστεί πέναλτι.

*Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 2007-2008, με τη Σεβίλλη να κατακτά δύο νίκες με επιμέρους σκορ 7-2.

*Μόλις μια νίκη έχει η Σλάβια σε 11 ματς κόντρα σε ομάδες της Ισπανίας.

*Δεν έχει χάσει ποτέ κόντρα σε ομάδες της Τσεχίας η Σεβίλλη (οκτώ παιχνίδια), μετράει ρεκόρ 2-2-0 επί τσεχικού εδάφους.

*Δεν έχει δεχτεί γκολ η Σλάβια Πράγας φέτος σε τέσσερα εντός έδρας ματς του Γιουρόπα Λιγκ (2-2-0), όλα συνοδεύτηκαν από Under 2.5.

*Αήττητη η Σλάβια Πράγας στα τελευταία 15 εντός έδρας ματς σε όλες τις διοργανώσεις (13-2-0). Έχασε τελευταία φορά στις 18 Αυγούστου (0-2 απ’ τη Γιάμπλονετς).

*Στο πρώτο παιχνίδι (Σεβίλλη – Σλάβια Πράγας 2-2): Ανώτερη ήταν η Σεβίλλη την περασμένη εβδομάδα, προηγήθηκε μόλις στο πρώτο λεπτό, είχε ευκαιρίες για δεύτερο γκολ, αλλά ήταν άστοχη. Ισοφάρισε η Σλάβια με τον Στοχ στο 25’, όμως τρία λεπτά αργότερα ο Μουνίρ έκανε το 2-1. Στο 39’ ήρθε το 2-2 απ’ τον Κραλ, με μπόλικη δόση τύχης. Πίεσε η Σεβίλλη στο δεύτερο μέρος, δεν είχε όμως το καθαρό μυαλό να βγάλει ξεκάθαρες φάσεις.

ΣΛΑΒΙΑ ΠΡΑΓΑΣ

Μπορεί να χρειάστηκε αρκετή δόση τύχης, ωστόσο το σημαντικό είναι ότι η Σλάβια έφυγε αλώβητη απ’ την έδρα της Σεβίλλης την περασμένη εβδομάδα. Το ματς ξεκίνησε πολύ «στραβά» με το 1-0 του Μπεν Γεντέρ στα 24 δευτερόλεπτα, στην πορεία η ομάδα της Ισπανίας αποδείχτηκε αφελής. Η Σλάβια ισοφάρισε με το σουτ του Στοχ (από κόντρα), ο Μουνίρ έκανε το 2-1 στο 28’, ωστόσο η απίστευτη κεφαλιά του Κραλ (δεν έβλεπε καν την μπάλα, αυτή κόντραρε και πήγε μέσα) στο 39’ έφερε το ματς στο 2-2! Άντεξε στο δεύτερο μέρος η Σλάβια, που δε δέχτηκε την πίεση που θα περίμενε.

Σε ό,τι αφορά το πρωτάθλημα, οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την ήττα της Βικτόρια Πλζεν και με το ευρύ 4-0 επί της Μπάνικ Οστράβα αποσπάστηκαν στο +6 απ’ τη δεύτερη θέση. Στο 1-0 το ημίχρονο, στα τελευταία 20 λεπτά διαμορφώθηκε το τελικό σκορ. Είναι σε καλή κατάσταση η Σλάβια, καθώς μπήκε στο 2019 με τέσσερις νίκες σε πέντε αγωνιστικές, κρατά το προβάδισμα στη μάχη για τον τίτλο. «Δε μου αρέσει να κάνω προγνωστικά, αλλά αν έπρεπε να πω κάτι, αυτό θα ήταν ότι η πρόκριση είναι 50-50. Αν επαναλάβουμε την εμφάνιση που κάναμε στην Ισπανία, έχουμε καλές πιθανότητες να δραματοποιήσουμε την κατάσταση», είπε ο κόουτς Τρπισόφσκι. Εκτός ο τιμωρημένος Κουφάλ, το πιθανότερό είναι ότι ο Μπόριλ θα πάρει τη θέση του.

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας επικράτηση 2-0 κόντρα στην Μπάνικ Οστράβα.

Στατιστικό: Έρχεται από 6/8 ΝG σε όλες τις διοργανώσεις (δες το στην Tipbet).

To Σλάβια Πράγας – Σεβίλλη παίζει στην Tipbet
Tipbet λογότυπο
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δείτε τα Προγνωστικά Europa League

ΣΕΒΙΛΛΗ

Δεν εκμεταλλεύτηκε την έδρα της η Σεβίλλη την περασμένη εβδομάδα και τώρα… τρέχει. Δεν μπορεί να πάει στην Τσεχία για τουρισμό, οι λογικές και συνηθισμένες ισοπαλίες (0-0 και 1-1) δεν της αρκούν, οφείλει να κερδίσει αν δε θέλει να μείνει εκτός συνέχειας της αγαπημένης της διοργάνωσης. Υποδέχτηκε τη Σλάβια Πράγας και παρότι το ματς «στρώθηκε» στα πόδια της με το 1-0 του Μπεν Γεντέρ στα 24 δευτερόλεπτα, στην πορεία αποδείχτηκε αφελής, αλλά και αρκετά άτυχη. Η Σλάβια ισοφάρισε με το σουτ του Στοχ (από κόντρα), ο Μουνίρ έκανε το 2-1 στο 28’, ωστόσο η απίστευτη κεφαλιά του Κραλ στο 39’ έφερε το ματς στο 2-2! Δεν είχε καθαρό μυαλό η Σεβίλλη στο δεύτερο μέρος, δεν απείλησε όσο θα ήθελε, ο κόσμος της αποδοκίμασε στο φινάλε.

Γράφτηκαν πολλά για το μέλλον του κόουτς Ματσίν, ο οποίος όμως πήρε ψήφο εμπιστοσύνης μετά την επιβλητική εμφάνιση της Σεβίλλης στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Σοσιεδάδ την Κυριακή. Σαρωτικό δεύτερο ημίχρονο απ’ την ομάδα της Ανδαλουσίας, «καθάρισε» για πάρτη της ο Μπεν Γεντέρ, ο οποίος σημείωσε χατ-τρικ απ’ το 48’ μέχρι το 61’ και μετέτρεψε το 1-1 σε 4-1! Από εκεί και πέρα, το παιχνίδι πήρε τον δρόμο του, το τελικό 5-2 διαμορφώθηκε μέχρι το 77’. Ήταν μόλις η δεύτερη νίκη στις τελευταίες 11 αγωνιστικές για τη Σεβίλλη (2-3-6),  έμεινε στην έκτη θέση με 40 πόντους, στο -5 απ’ την τέταρτη Χετάφε και στο -1 απ’ την Αλαβές, βρίσκεται στο +1 από Μπέτις και Βαλένθια. Η Σεβίλλη δεν είναι πειστική εκτός έδρας, κέρδισε μόλις τρεις φορές στις τελευταίες 17 εξόδους σε όλες τις διοργανώσεις (3-5-9). Επιστρέφει ο Γκοναλόν (Μέσος, 4), ο Ματσίν χαρακτήρισε το σημερινό ματς ως «τελικό».

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας επικράτηση 5-2 κόντρα στη Σοσιεδάδ.

Στατιστικό: Έχουν σημειωθεί 20 γκολ στα τελευταία τέσσερα ματς της Σεβίλλης ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης (όλα G/G + Over 2.5).

Αριστοτέλης Σαββίδης

Banner