*Διεθνής φιλική αναμέτρηση

ΤΟΥΡΚΙΑ

Άλλη μια αποτυχημένη προσπάθεια της Τουρκίας να βρεθεί σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, αφού έμεινε στην 4η θέση στον όμιλο της και στο -5 από την 2η θέση που οδηγούσε στα μπαράζ. Μετρά άλλωστε μόλις 2 συμμετοχές σε Μουντιάλ, η πρώτη το 1954 και η δεύτερη το 2002 που κατέλαβε μάλιστα την 3η θέση. Πέρασε πολλά αυτό το διάστημα, με τον Φατίχ Τερίμ να απομακρύνεται και τον Μιρτσέα Λουτσέσκου να αναλαμβάνει την ομάδα, ωστόσο και ο Ρουμάνος ήταν αδύνατο να αλλάξει πολλά πράγματα μέσα σε λίγα παιχνίδια. Μάζεψε 15 βαθμούς σε 10 αγωνιστικές με 4 νίκες, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες και με συντελεστή τερμάτων 14-13.

Επόμενη υποχρέωση  της πλέον τα προκριματικά του Euro, με τον έμπειρο Ρουμάνο τεχνικό να προετοιμάζει την ομάδα του, με στόχο την πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης το 2020. Την Πέμπτη ηττήθηκε σε φιλικό παιχνίδι από τη Ρουμανία με σκορ 2-0, χάρη σε δύο γκολ του Γκροζάν στο 42΄και στο 69΄ της αναμέτρησης. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, από τις κλήσεις του Λουτσέσκου απουσιάζουν οι έμπειροι Εμρέ, Αρντά Τουράν και Μπουράκ Γιλμάζ.

Στατιστικό: Μετρά μόλις 1 νίκη στα 5 τελευταία παιχνίδια της, ανεξαρτήτου έδρας, φιλικά κι επίσημα.

Προηγούμενο ματς: Φιλική εκτός έδρας ήττα με σκορ 2-0 από τη Ρουμανία, την περασμένη Πέμπτη.

Το Τουρκία – Αλβανία παίζει στην Betshop
betshop logo 300 300 transparent
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΑΛΒΑΝΙΑ

Προσπάθησε να φανεί ανταγωνιστική σε ένα δύσκολο ομολογουμένως όμιλο και τα κατάφερε τερματίζοντας στην 3η θέση, πίσω από τις Ισπανία και Ιταλία. Σε 10 αγωνιστικές μέτρησε 13 βαθμούς με 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 5 ήττες, οι δύο τελευταίες από Ιταλία και Ισπανία. Τέλος εποχής για τον Ντε Μπιάζι, με έναν άλλο Ιταλό τον Κριστιάν Πανούτσι να αναλαμβάνει πριν λίγους μήνες την ομάδα με στόχο πλέον τα προκριματικά του επερχόμενου Euro το 2020.

Άλλωστε ποτέ δεν έχει καταφέρει να βρεθεί σε τελική φάση Μουντιάλ, παρά μόνο σε τελική φάση Euro, 1 φορά το 2016 στα γήπεδα της Γαλλίας.  Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ο Ιταλός τεχνικός επιχειρεί μια μικρή ανανέωση στην ομάδα, ενώ από τις κλήσεις του μεταξύ άλλων απουσιάζουν, ο έμπειρος αμυντικός Αγκόλι της Καραμπάκ και οι μέσοι Κάτσε και Κουκέλι.

Στατιστικό: Μετρά 11/12 «2-3 goal», στα 12 τελευταία παιχνίδια της, ανεξαρτήτου έδρας, φιλικά κι επίσημα.

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας ήττα με σκορ 1-0 από την Ιταλία, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής των προκριματικών στον όμιλο της.

Γιώργος Μάντζιος