*5ος όμιλος: Αταλάντα 4, Λυών 2, Απόλλων Λεμεσού 2, Έβερτον 1

*Η  Έβερτον παραμένει χωρίς νίκη στα 3 τελευταία παιχνίδια της στο Γιουρόπα Λιγκ.

*Η Λυών δεν κερδίζει στα 4 τελευταία ευρωπαϊκά εκτός έδρας παιχνίδια τις (0-1-3).

ΕΒΕΡΤΟΝ

Δεν τα κατάφερε απέναντι στην Μπράιτον και… πάλι καλά που πήρε και τον βαθμό της ισοπαλίας. Παρά τις ευκαιρίες εκατέρωθεν, τόσο στο πρώτο, όσο και στο δεύτερο μέρος, τα πάντα έμελλε να κριθούν στο φινάλε. Στο 82΄ το πρώτο σουτ του Ισκιέρδο κόντραρε στον Κιν και στη συνέχεια ο Νόκερτ με νέο σουτ από κοντά έκανε το 1-0. Στο 89΄ ο Σαλτόρ έκανε ένα ανόητο πέναλτι στον Κάλβερτ Λιούιν και ο Ρούνεϊ από την «άσπρη βούλα» ισοφάρισε σε 1-1. Μάλιστα στις καθυστερήσεις ο Ράιαν πραγματοποίησε διπλή επέμβαση στα σουτ των Κάλβερτ Λιούιν και Μιραλάς. Έτσι μετά από 8 αγωνιστικές μετρά 8 βαθμούς με 2 νίκες, 2 ισοπαλίες και 4 ήττες, απολογισμός καθόλου καλός για μια ομάδα που ξόδεψε πολλά εκατομμύρια ευρώ το καλοκαίρι για μεταγραφές.

Μουδιασμένο το ξεκίνημα της και στον όμιλο, αφού μετά την βαριά ήττα από την Αταλάντα στην Ιταλία, στην πρεμιέρα της, έμεινε στο 2-2 και με τον Απόλλωνα Λεμεσού στο «Γκούντισον Πάρκ». Ο Ρόναλντ Κούμαν νιώθει την πίεση και ξέρει πως οι επόμενοι αγώνες θα κρίνουν και το μέλλον του στην ομάδα: «Ίσως και να είμαι σε κρίση. Όλοι ξέρουν ότι η δουλειά του προπονητή είναι εξαιρετικά δύσκολη και πως τα πράγματα αλλάζουν πολύ γρήγορα. Μέχρι αυτή τη στιγμή, όμως, νιώθω την απόλυτη στήριξη της διοίκησης».

Απόψε δεν υπάρχουν περιθώρια για μεγάλο rotation κι έτσι θα παρατάξει καλή ενδεκάδα. Με εξαίρεση τον φορ Νιάς που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, υπάρχουν μόνο μακροχρόνια προβλήματα απουσιών.

Στατιστικό: Μετρά μόλις 1 ήττα στα 5 τελευταία της παιχνίδια, ανεξαρτήτου έδρας και διοργάνωσης.

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας ισοπαλία με σκορ 1-1 απέναντι στην Μπράιτον, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Πρέμιερ.

Το Έβερτον – Λυών παίζει στην Betshop
betshop logo 300 300 transparent
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δείτε τα Προγνωστικά Europa League (Κλικ Εδώ)

ΛΥΩΝ

Ύστερα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι την περασμένη Παρασκευή, επικράτησε τελικά 3-2 της Μονακό, με γκολ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 11΄ με τον Ντίας από την ασίστ του Φεκίρ, για να απαντήσουν οι φιλοξενούμενοι έξι λεπτά αργότερα με τον Λόπες από την ασίστ του Κεϊτά Μπαλντέ. Στο 23 ΄ο Φεκίρ έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στους «λυωνέ», αλλά στο 34΄ ο Τραορέ ισοφάρισε και πάλι για τους Μονεγάσκους. Το παιχνίδι είχε τρομερό ρυθμό και στην επανάληψη και στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Φεκίρ χάρισε τη νίκη στη Λυών.

Έτσι μετά από 9 αγωνιστικές, μετρά 16 βαθμούς με 4 νίκες, 4 ισοπαλίες και μόλις 1 ήττα, αυτή από την Παρί στο ντέρμπι με 2-0. Στον όμιλο δεν έχει ξεκινήσει και πολύ καλά, αφού μετά την εκτός έδρας ισοπαλία με τον Απόλλωνα Λεμεσού στην πρεμιέρα, ακολούθησε νέα ισοπαλία και με το ίδιο σκορ (1-1) με αντίπαλο την Αταλάντα εντός έδρας. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ο κόουτς Ζενεζιό δεν μπορεί να υπολογίζει στον πολύτιμο επιθετικό Μαριάνο που έμεινε στη Γαλλία λόγω μυϊκών ενοχλήσεων, ενώ επίσης τέθηκαν εκτός οι αμυντικοί Μεντί και Μορέλ.

Στατιστικό: Μετρά 6/7 G/G στα 7 τελευταία της παιχνίδια, ανεξαρτήτου έδρας και διοργάνωσης.

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας νίκη με σκορ 3-2 επί της Μονακό, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του γαλλικού πρωταθλήματος.

Γιώργος Μάντζιος