*Πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Σε ισχύ ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ, σε περίπτωση επανάληψης του σκορ του πρώτου αγώνα θα ακολουθήσει παράταση και αν χρειαστεί πέναλτι.

*Δύο φορές έχει κοντραριστεί με ομάδες της Τσεχίας σε νοκ-άουτ γύρους ο ΑΠΟΕΛ, μετρά μια πρόκριση και έναν αποκλεισμό. Τα κατάφερε κόντρα στη Γιάμπλονετς στο Γιουρόπα Λιγκ της σεζόν 2010-2011, ενώ αποκλείστηκε στα προκριματικά του Τσάμπιονς απ’ τη Σπάρτα Πράγας τη σεζόν 2004-2005.

*Ο ΑΠΟΕΛ αποκλείστηκε στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ τις τελευταίες δύο σεζόν, από Αστάνα (2015) και Κοπεγχάγη (2016). Το συνολικό ρεκόρ του στα πλέι οφ είναι 3-0-2.

*3/3 εντός έδρας νίκες μετράει φέτος η Σλάβια Πράγας σ’ όλες τις διοργανώσεις, δε δέχτηκε ούτε ένα γκολ.

*Στο πρώτο παιχνίδι (ΑΠΟΕΛ – Σλάβια Πράγας 2-0): Όλα τα «λεφτά» για τον ΑΠΟΕΛ το δυνατό ξεκίνημα του την περασμένη εβδομάδα, σκόραρε δύο φορές μέχρι το 9’! Ο Ντε Καμάργκο στο 2’ το 1-0, ακολούθησε το σπάνιας ομορφιάς τέρμα του Αλωνεύτη πριν το δεκάλεπτο, με τους Κύπριους να εκμεταλλεύονται την παντελή έλλειψη συνοχής και συγκέντρωσης της Σλάβια. Ισορρόπησαν στο δεύτερο μέρος οι Τσέχοι, είχαν 13 τελικές προσπάθειες, οι 5 εντός εστίας, στάθηκαν άτυχοι στο δοκάρι του Μεσάνοβιτς στο 77’.

ΣΛΑΒΙΑ ΠΡΑΓΑΣ (Τσεχία, 190)

Το παιχνίδι της χρονιάς έρχεται σήμερα για τη Σλάβια Πράγας, που βρίσκεται με την «πλάτη στον τοίχο» έπειτα απ’ την ήττα 2-0 στο πρώτο παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ. Οι Τσέχοι «πλήρωσαν» το καταστροφικό ξεκίνημα στο ματς, όμως στη συνέχεια ήταν αρκετά καλοί, άσκησαν πίεση στους Κύπριους και άξιζαν σίγουρα ένα γκολ, θα είχαν βελτιώσει κατά πολύ τη θέση τους ενόψει της σημερινής ρεβάνς αν είχαν βρει δίχτυα. Είναι πολύ μεγάλη η πίεση στο στρατόπεδο των γηπεδούχων, απόρροια των κατά βάση μέτριων εμφανίσεων τους, ο κόσμος αντιδρά και περιμένει περισσότερα. Ο κόουτς Σιλχάβι ρωτήθηκε αν αισθάνεται ότι παίζει το «κεφάλι» του, αποκρίθηκε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο, ωστόσο αν σήμερα έρθει αποκλεισμός, όλα είναι πιθανά.

Μόλις μια νίκη πήρε η Σλάβια στα τελευταία τέσσερα ματς σ’ όλες τις διοργανώσεις, μετά την ήττα απ’ τον ΑΠΟΕΛ έμεινε στο εκτός έδρας 0-0 με την Μποέμιανς, στην τρίτη φορά των τελευταίων τεσσάρων αγώνων που δε σκοράρει. Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί είναι το επεισόδιο με τον Άλτιντοπ, ο οποίος μετά το φινάλε του αγώνα του Σαββάτου χάρισε τη φανέλα του στον κόσμο της Σλάβια, όμως οι οργισμένοι οπαδοί του την πέταξαν πίσω! «Για εμάς είναι ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια της σεζόν. Ο ΑΠΟΕΛ είναι μια έμπειρη ομάδα με πολλές συμμετοχές στην Ευρώπη. Όμως όταν τους βάζαμε πίεση, οι χώροι ήταν εκεί. Δεν πιστεύω ότι ο αντίπαλος θα έρθει εδώ για να παίξει άμυνα. Έχουμε έμπειρους παίκτες που στο παρελθόν κατάφεραν να ανατρέψουν ένα τέτοιο σκορ. Πιστεύουμε ότι μαζί με τον κόσμο θα φτιάξουμε τέτοια ατμόσφαιρα ώστε ο αντίπαλος θα κάνει λάθη», επεσήμανε ο Σιλχάβι.

Η Σλάβια παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ έπειτα 8 χρόνια, έχει πάρει μέρος στους ομίλους μόλις μια φορά, τη σεζόν 2007-2008. Φέτος έχει πολύ μεγάλη ποιότητα στο ρόστερ, με παίκτες όπως οι Ντάνι, Άλτιντοπ και Ροτάν, από κοντά τους οι ιδιαίτερα ταλαντούχοι Τσέχοι Σκόντα και Σούτσεκ, στην «αρμάδα» του Γιάροσλαβ Σιλχάβι προστέθηκε προσφάτως και ο Μίροσλαβ Στοχ, ο οποίος αποκτήθηκε έναντι 1 εκ. ευρώ απ’ τη Φενέρμπαχτσε. Αήττητη η Σλάβια μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα Τσεχίας, μετράει 8 πόντους έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές (2-2-0), όπου δεν έχει δεχτεί καν γκολ.

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας ισοπαλία 0-0 για τη Σλάβια Πράγας κόντρα στην Μποέμιανς.

Στατιστικό: Από 6/7 Under 2.5 έρχεται η Σλάβια Πράγας ανεξαρτήτως διοργάνωσης (παίξτο στον Stoiximan).

Το Σλάβια Πράγας – ΑΠΟΕΛ παίζει στον Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δείτε τα Προγνωστικά Champions League (Κλικ Εδώ)

*Μόλις 2 γκολ έχει σκοράρει ο ΑΠΟΕΛ στα τελευταία έξι εκτός έδρας ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ, όλα στο πλαίσιο των προκριματικών (1-1-4).

ΑΠΟΕΛ (Κύπρος, 68)

Μπορεί να μην άξιζε το τελικό 2-0, ωστόσο το αποτέλεσμα είναι ότι ο ΑΠΟΕΛ πήρε «καθαρή» νίκη κόντρα στη Σλάβια και πλέον φιγουράρει ως φαβορί για την πρόκριση στους ομίλους. Είχε σούπερ αποτελεσματικότητα στα πρώτα δέκα λεπτά του πρώτου αγώνα, στην πορεία ανέλαβε δράση ο γκολκίπερ Βάτερμαν, το 2-0 έφερε «τούμπα» την κατάσταση, αφού η Σλάβια αρχικά θεωρούνταν φαβορί, όμως πλέον βρίσκεται υπό πίεση. Ένα γκολ χρειάζονται σήμερα οι Κύπριοι για να κάνουν ακόμη πιο εύκολη τη δουλειά τους, αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι σκοράρουν εξαιρετικά δύσκολα εκτός έδρας στην Ευρώπη και ειδικά στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι φιλοξενούμενοι στοχεύουν στην παρουσία για τέταρτη φορά στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, με πιο πρόσφατη αυτή της σεζόν 2014-2015. «Έχουμε ένα σκορ που είναι υπέρ μας αλλά για μένα σημαντικό είναι πώς θα είναι η σκέψη μας όταν θα ξεκινήσει το παιχνίδι και πόσο προετοιμασμένοι είμαστε. Αν μπούμε με την σκέψη ότι πάμε να διαχειριστούμε το σκορ θα έχουμε τεράστιο πρόβλημα. Αν μπούμε με την λογική ότι έχουμε ένα καινούριο παιχνίδι και πάμε να παίξουμε, νομίζω είμαστε ικανοί να τα καταφέρουμε», εξήγησε ο Γιώργος Δώνης. Δεν έπαιξε στην πρεμιέρα του κυπριακού πρωταθλήματος ο ΑΠΟΕΛ, που έρχεται ξεκούραστος σήμερα, βάσει λογικής δεν αναμένονται αλλαγές στην ενδεκάδα.

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας επικράτηση 2-0 για τον ΑΠΟΕΛ κόντρα στη Σλάβια Πράγας.

Στατιστικό: 5/5 NG μετράει στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ ο ΑΠΟΕΛ.

Αριστοτέλης Σαββίδης