*Πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Σε ισχύ ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ, σε περίπτωση επανάληψης του σκορ του πρώτου αγώνα θα ακολουθήσει παράταση και αν χρειαστεί πέναλτι.

*Οι δύο ομάδες αναμετρώνται για πρώτη φορά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

*Στο 5-2-2 το ρεκόρ της Νάπολι κόντρα σε ομάδες της Γαλλίας, έρχεται από τρεις σερί νίκες. Στον αντίποδα, δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ ομάδα της Ιταλίας η Νις.

*Στο 15-4-3 το συνολικό εντός έδρας ρεκόρ της Νις στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

*Στο πρώτο παιχνίδι (Νάπολι – Νις 2-0): Απόλυτη κυρίαρχος η Νάπολι, πήρε απόλυτα δίκαια τη νίκη 2-0, το σκορ θα μπορούσε να ήταν πολύ μεγαλύτερο. Στις 19 τελικές προσπάθειες σταμάτησαν οι «παρτενοπέι», που ήταν καταφανώς ανώτεροι σε όλα απ’ τη γαλλική ομάδα, σκόραραν με τον Μέρτενς στο 13’, το 2-0 έκανε ο Ζορζίνιο στο 70’ με πέναλτι. Μόλις τέσσερις τελικές προσπάθειες είχε η Νις, η οποία απ’ το 79’ έπαιζε με δύο παίκτες λιγότερους, λόγω της διπλής αποβολής των Κοζιελό και Πλεά.

ΝΙΣ (Γαλλία, 108)

«Βουνό» η πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ για τη Νις, μετά την εκτός έδρας 2-0 απ’ τη Νάπολι στο ματς της περασμένης εβδομάδας. Και μόνο το γεγονός ότι κορυφαίος παίκτης της ήταν ο γκολκίπερ Καρντινάλ τα λέει όλα για την ομάδα της Νίκαιας, η οποία δεν κατάφερε να ακολουθήσει το ρυθμό των πιο ποιοτικών Ναπολιτάνων και ηττήθηκε απόλυτα δίκαια. Δε δούλεψε το σχήμα με τριάδα στην άμυνα για τον Φαβρ, ο οποίος το άλλαξε σε 4-2-3-1 στο ματς με την Γκινγκάμπ το Σάββατο, είδε την ομάδα του να κερδίζει για πρώτη φορά φέτος σ’ όλες τις διοργανώσεις. Μάλλον θα πρέπει να συμβιβαστεί με την ιδέα του Γιουρόπα Λιγκ, καθώς θεωρείται απίθανο να μη δεχτεί γκολ απ’ τη Νάπολι σήμερα.

«Αν δεν το πίστευα, δε θα ερχόμουν στη συνέντευξη Τύπου. Το είπα και μετά το ματς της Ιταλίας: τίποτα δεν έχει τελειώσει. Πρέπει να κάνουμε μια τέλεια εμφάνιση για να έχουμε ελπίδες, αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Χρειαζόμαστε πολύ καλό τακτικά παιχνίδι, με κοντά τις γραμμές μας και αντίληψη των καταστάσεων», εξήγησε ο Φαβρ. Ο Γάλλος θα έχει στη διάθεση του τους Σνάιντερ και Μπαλοτέλι, ο πρώτος έπαιξε βασικός το Σάββατο (85 λεπτά), ενώ ο δεύτερος μπήκε αλλαγή στο 65’. Λέγονται πολλά για τον μέσο Σερί, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι μέχρι την Παρασκευή θα έχει ολοκληρωθεί η μετακίνηση του στην Μπαρτσελόνα έναντι 30 εκ. ευρώ. Ωστόσο, ο γενικός διευθυντής της Νις, Ζουλιέν Φουρνιέ, υποστήριζε ότι ο βραχύσωμος χαφ δε φεύγει, ενώ ο Φαβρ είπε χαρακτηριστικά: «Σοβαρολογείτε; Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μας χωρίς τον Σερί»!

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας νίκη 2-0 για τη Νις κόντρα στην Γκινγκάμπ.

Στατιστικό: Από τρία σερί 2-3 Goal έρχεται η Νις ανεξαρτήτως διοργάνωσης (δες το στην Betshop).

Στοιχημάτισε τώρα στο Νις – Νάπολι
betshop logo 300 300 transparent
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δείτε τα Προγνωστικά Champions League (Κλικ Εδώ)

*Μόλις δύο ήττες υπέστη η Νάπολι στα τελευταία οκτώ εκτός έδρας ματς στην Ευρώπη (5-1-2).

ΝΑΠΟΛΙ (Ιταλία, 14)

Μπορεί να ήταν το πρώτο επίσημο ματς της σεζόν, ωστόσο η Νάπολι δεν άφησε περιθώρια στη Νις την περασμένη εβδομάδα. Έβγαλε στο γήπεδο την ποιότητα της, κυριάρχησε απ’ την αρχή, έφτασε δίκαια στο 2-0, σκορ που δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα της αναμέτρησης. Δημιούργησε πολλές ευκαιρίες η ομάδα του Σάρι, που έδειξε να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, κάτι που φάνηκε και στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος το Σάββατο κόντρα στην Ελλάς Βερόνα. Έπαιξε ξανά όμορφο ποδόσφαιρο, προηγήθηκε 0-2 στο 39’ και έφτασε σε άνετο «διπλό».

«Θα πρέπει να παίξουμε ακόμη καλύτερα απ’ το πρώτο παιχνίδι αν θέλουμε να μην έχουμε πρόβλημα με την πρόκριση. Η Νις έχει πολλές δυνατότητες στην επίθεση, σίγουρα θα μας δημιουργήσει προβλήματα. Οφείλουμε να ξεχάσουμε το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα και να μη ρισκάρουμε έναν τρόπο προσέγγισης που μπορεί να μας φέρει σε μπελάδες. Θα παίξουμε το ποδόσφαιρο μας», επεσήμανε ο Σάρι. Ταξίδεψε με την αποστολή ο Μέρτενς, τη συμμετοχή του οποίου άπαντες δίνουν ως αμφίβολη, ωστόσο ο προπονητής του εξήγησε ότι τον υπολογίζει κανονικά.

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας νίκη 1-3 για τη Νάπολι κόντρα στην Ελλάς Βερόνα για την πρεμιέρα της Serie A.

Στατιστικό: Από 7 σερί εκτός έδρας G/G έρχεται η Νάπολι στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Αριστοτέλης Σαββίδης