*Πρώτη αναμέτρηση για την φάση των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Σε ισχύ ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Ακολουθεί ρεβάνς στην έδρα της ΑΕΚ στις 24 Αυγούστου.

ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ

Ο στόχος των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ έσβησε νωρίς για την Κλαμπ Μπριζ που αποκλείστηκε από την τουρκική Μπασακσεχίρ, φέρνοντας ισοπαλία με σκορ 3-3 στο Βέλγιο και χάνοντας 2-0 στην Τουρκία.

Τουλάχιστον το πρωτάθλημα έχει ξεκινήσει ιδανικά για την ομάδα του Ιβάν Λέκο, που μετρά τρεις νίκες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές. Τελευταία, εκτός έδρας με 2-1 επί της Ζούλτε Βάρεγκεμ. Προηγήθηκε στο 22΄ με τον Ντένις και διπλασίασε τα τέρματα της με το εύστοχο πέναλτι του Φόσεν στο ξεκίνημα της επανάληψης. Οι γηπεδούχοι απλά μείωσαν με τον Λεγιά στο 53΄, αφού οι φιλοξενούμενοι προστάτεψαν το υπέρ τους σκορ και πήραν τη νίκη.

Στο μεταξύ, πεπεισμένος πως άπαντες στην ομάδα έχουν αντιληφθεί τι πρέπει να κάνουν κόντρα στην ΑΕΚ, εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο Ιβάν Λέκο: «Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που γνωρίζω πολύ καλά. Παίζει πολύ συγκροτημένα και δεν θα μας κάνει δώρα. Γνωρίζουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και θα είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό. Θα πρέπει να παίξουμε βάσει των δυνατοτήτων μας. Ξέρουμε πως έχουμε την ποιότητα για να κυριαρχήσουμε στην αναμέτρηση και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες για να πάρουμε τη νίκη».

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Κροάτης τεχνικός δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα απουσιών, αφού μοναδική απώλεια είναι ο αναπληρωματικός φορ Περμπέ.  Δεν εγκαταλείπει το αγαπημένο του 3-4-3.

Στατιστικό: Σε συνέχεια από πέρυσι είναι αήττητη στα 13 τελευταία επίσημα εντός έδρας παιχνίδια της.

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας νίκη με 2-1 επί της Ζούλτε Βάρεγκεμ, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του βελγικού πρωταθλήματος.

Το Κλαμπ Μπριζ – ΑΕΚ παίζει στην Goalbet
goalbet-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δείτε τα Προγνωστικά Europa League (Κλικ Εδώ)

ΑΕΚ

Το… όνειρο της πρόκρισης σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ έσβησε νωρίς για την ΑΕΚ που αποκλείστηκε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον 3ο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης, γνωρίζοντας δύο ήττες, πρώτα στην Αθήνα με 2-0 και έπειτα στη Μόσχα με 1-0.

Άπαντες πλέον στρέφουν το ενδιαφέρον τους στην υπόθεση – πρόκριση σε όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ, με τα παιχνίδια απέναντι στους Ρώσους να αποτελούν ένα καλό μάθημα. Άλλωστε η Ένωση ξεκινά τις εντός των συνόρων υποχρεώσεις της την Κυριακή, υποδεχόμενη τον Παναιτωλικό, στην πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκα.

Στο μεταξύ νίκη χωρίς να δεχθεί γκολ η ομάδα του ζήτησε ο Μανόλο Χιμένεθ: «Ειλικρινά θα ήθελα να πω ότι ο στόχος μας είναι η νίκη χωρίς να δεχτούμε γκολ αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Είμαστε πλέον εκτός Champions League, επειδή δεχθήκαμε γκολ από στημένες φάσεις. Δουλέψουμε πολύ πάνω σε αυτό ώστε να μην γίνει με την Μπριζ. Ελπίζουμε να οφειλόταν στην έλλειψη ρυθμού που είχαμε και να μην επαναληφθεί. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι για να ξεπεράσουμε αυτό το εμπόδιο, θα πρέπει να είμαστε γενναίοι και να μην κάνουμε λάθη».

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ο Ισπανός τεχνικός δεν μπορεί να υπολογίζει στον αναπληρωματικό τερματοφύλακα Μπάρκα, στον φορ Γιακουμάκη και στον κεντρικό αμυντικό Λαμπρόπουλο. Δοκίμασε σχήμα με ενισχυμένη τη μεσαία γραμμή και σύστημα 4-3-3.

Στατιστικό: Μετρά 6/7 under στα 7 φετινά της παιχνίδια, ανεξαρτήτου έδρας, φιλικά κι επίσημα.

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας ήττα με σκορ 1-0 από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στον επαναληπτικό των δύο ομάδων για τον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Γιώργος Μάντζιος