ΤΕΡΕΚ ΓΚΡΟΖΝΙ

Επιστροφή στη σκληρή πραγματικότητα για την Τέρεκ Γκρόζνι, η οποία είδε την περασμένη αγωνιστική να μπαίνει τέλος στο νικηφόρο σερί των τριών πρώτων παιχνιδιών με την εκτός έδρας ήττα με 3-2 από την Ούφα. Οι ποδοσφαιριστές της και μόνο αυτοί μπορούν να δώσουν εξηγήσεις για το πως «κλώτσησαν» μέσα στα δέκα τελευταία λεπτά του αγώνα, όσα «έχτιζαν» στα προηγούμενα ογδόντα.

Κι αυτό διότι η Τέρεκ ήταν αυτή που μπήκε μπροστά στο σκορ στο 49’ με τέρμα του Ζαμπά και έδειχνε ικανή να κρατήσει γερά το προβάδισμα. Από το 80’ ως το 86’ όμως κατάφερε να δεχθεί τρία τέρματα κι ενώ προηγουμένως δεν είχε δεχθεί ούτε ένα γκολ στο ρωσικό πρωτάθλημα. Μοιραία, λοιπόν, γνώρισε την ήττα, αφού το μόνο που κατάφερε αργότερα, ήταν να μειώσει με τον Ανχελ στις καθυστερήσεις. Περίεργα συναισθήματα για τον προπονητή της, Όλεγκ Κονόνοφ, ο οποίος καλείται να αντιμετωπίσει σήμερα την πρώην ομάδα του.

Στην Κράσνονταρ πέρασε τρία επιτυχημένα χρόνια (2013-16), ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι συνεργάστηκε και με τον νυν προπονητή της ομάδας, Ιγκόρ Σαλίμοφ. Μόλις χθες ανακοίνωσε την απόκτηση του 22χρονου Βραζιλιάνου μέσου Μαέλ από την Κάλμαρ. Επιστροφή στην αποστολή για τον Ρόσι (Μέσος, 1/0), παραμένουν εκτός οι Μπαλάι (Επιθετικός, 2/0), Εμπενγκέ (Επιθετικός), Σεμένοφ (Αμυντικός, 4/0) και Μπερίσα (Μέσος, 3/0).

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας ήττα με 3-2 από την Ούφα για το πρωτάθλημα.

Στατιστικό: Στα 4/5 τελευταία παιχνίδια της, φιλικά κι επίσημα, σημειώθηκε N/G (Δες το στον Stoiximan).

Το Τέρεκ Γκρόζνι – Κράσνονταρ παίζει στον Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δείτε τα Προγνωστικά Ρωσίας (Κλικ Εδώ)

ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ

Από την άλλη πλευρά, η Κράσνονταρ πρέπει να θεωρεί εαυτόν τυχερή που δεν υπέστη μια πέρα για πέρα «ατιμωτική» ήττα την περασμένη αγωνιστική από την Ουράλ, σώζοντας έστω και στα τελευταία λεπτά του αγώνα την εντός έδρας ισοπαλία με σκορ 1-1. Αν εξετάσει, βέβαια, κανείς τη συνολική της παρουσία στο παιχνίδι, τότε ακόμη και η ισοπαλία είναι πολύ παραπάνω από αυτό που δικαιούταν να πάρει.

Η Κράσνονταρ δεν ξεκίνησε καλά και μόλις από το 15’ βρέθηκε να… κυνηγάει το σκορ από την Ουράλ, ενώ στη συνέχεια έδειξε τρομερή αδυναμία να διασπάσει την πολυπρόσωπη αντίπαλη άμυνα, παρά το γεγονός ότι ήταν η απόλυτη κυρίαρχος του παιχνιδιού και ασκούσε τρομερή πίεση. Έμελλε, όμως, να τη «σώσει» ο διαιτητής Νικολάεφ, καθώς στις καθυστερήσεις καταλόγισε κάτι παραπάνω από αυστηρό πέναλτι υπέρ της, στο οποίο ευστόχησε ο Γκράνκβιστ, χαρίζοντας την ισοπαλία στην ομάδα του και προκαλώντας τις διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων.

Η προσπάθεια για μεταγραφική ενίσχυση συνεχίζεται, ενώ την Τρίτη απαλλάχθηκε και από το συμβόλαιο του πολύπειρου μέσου Μπιστρόφ, ο οποίος ούτως ή άλλως δεν υπολογιζόταν. Αν εξαιρέσει κανείς τον Ποντμπερέζκιν (Μέσος, 3/0) που επιστρέφει, παραμένουν και πάλι εκτός οι Κριτσιούκ (Τερματοφύλακας), Σμολόφ (Επιθετικός), Λαμπόρδε (Επιθετικός, 1/2) και Οκριασβίλι (Μέσος). Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή υποδέχεται εντός έδρας την Άμκαρ, ενώ την ερχόμενη Πέμπτη υποδέχεται τον Ερυθρό Αστέρα για τα πλέι-οφ του Γιουρόπα.

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας ισοπαλία με σκορ 1-1 απέναντι στην Ουράλ για το πρωτάθλημα.

Στατιστικό: Στα 13/15 τελευταία παιχνίδια της στο πρωτάθλημα σημειώθηκε Under 2,5.

Κώστας Γιαλαμάς