* Το πρωτάθλημα Χιλής, όπως το είχαμε συνηθίσει, θα πρέπει σιγά-σιγά να το ξεχνάμε. Η ομοσπονδία της χώρας τροποποίησε τους κανόνες διεξαγωγής του και πλέον αυτό δεν θα χωρίζεται σε Απερτούρα και Κλαουσούρα. Μετά το τρέχον πρωτάθλημα, θα ακολουθήσει ένα ξεχωριστό πρωτάθλημα (σ.σ. στα πρότυπα Απερτούρα-Κλαουσούρα, όπως ξέραμε) ενώ η επόμενη σεζόν θα διεξαχθεί χωρίς κανέναν διαχωρισμό, με τις ομάδες να παίζουν εντός-εκτός σε ένα ενιαίο πρωτάθλημα.

ΣΑΝ ΛΟΥΙΣ

Η απογοητευτική πορεία της στην Κλαουσούρα που λίγο έλειψε να την οδηγήσει μέχρι και στον υποβιβασμό στη β’ κατηγορία, οδήγησε σε τεράστιες ανακατατάξεις στο ρόστερ. Ούτε λίγο ούτε πολύ αποχώρησαν 14 ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων κάποιοι βασικότατοι, όπως ο τερματοφύλακας Κάνο και οι επιθετικοί Εσκομπάρ και Φιορίνα. Στον αντίποδα, απέκτησε δέκα ποδοσφαιριστές, οι περισσότεροι εκ των οποίων κουβαλούν εμπειρία που βοηθήσει σημαντικά, όπως οι αμυντικοί Ρόχας, Φλόρες, Οπάσο και ο επιθετικός Τσάβες.

Προπονητής της παραμένει από τον Σεπτέμβριο του 2015 ο 47χρονος Μιγκέλ Ραμίρες που πείστηκε να ανανεώσει, αφού του παρουσιάστηκε πλάνο ανασυγκρότησης της ομάδας. Θα χρειαστεί αρκετό χρόνο για να «δέσει» ως ομάδα, κάτι που φάνηκε και στα παιχνίδια Κυπέλλου με αντίπαλο την Κοπιαπό της β’ κατηγορίας, την οποία ναι μεν απέκλεισε, ωστόσο έδειξε ότι αντιμετωπίζει ακόμη προβλήματα. Συν τοις άλλοις, όλα δείχνουν πως δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί πλήρης. Αμφίβολοι δίνονται οι νεοαποκτηθέντες αμυντικοί Ρόχας και Οπάσο, ενώ εκτός έμειναν οι μέσοι Ρίβας και Σαγρέδο, αλλά και ο αμυντικός Ραμίρεζ.

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας νίκη με 2-0 επί της Κοπιαπό για το Κύπελλο.

Στατιστικό: Είναι αήττητη στα έξι τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις (Δες το στην Interwetten).

Το Σαν Λουίς – Ουατσιπάτο παίζει στην Goalbet
goalbet-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΟΥΑΤΣΙΠΑΤΟ

Από την άλλη πλευρά, από μια πέρα για πέρα μέτρια σεζόν στην Κλαουσούρα προέρχεται και η Ουατσιπάτο, που τερμάτισε στην δέκατη θέση, εξασφαλίζοντας απλώς σχετικά νωρίς την παραμονή στην κατηγορία. Υπέστη σοβαρές αλλαγές μέσα στο καλοκαίρι, αποχώρησε ο προπονητής Μιγκέλ Πόνσε και στη θέση του ανέλαβε ο 42χρονος Σέζαρ Βιχεβάνι, ο οποίος δεν έχει δείξει κάτι το ιδιαίτερο στη θητεία του σε Κομπρελόα και Σαν Φελίπε. Της έφυγαν αρκετοί βασικοί ποδοσφαιριστές, πιο σημαντικοί οι επιθετικοί Σαγάλ και Γκονσάλες, ενώ στη θέση τους έφερε 11 μεταγραφές, στην πλειονότητα τους «λαχεία».

Μόνοι που είναι βέβαιο πως θα βοηθήσουν σημαντικά είναι ο επιθετικός Παραγκές και ο μέσος Μαρτίνες. Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει γίνονται κάθε χρόνο όλο και χειρότερα και το ρόστερ της μοιάζει μάλλον το χειρότερο της τελευταίας πενταετίας. Στα παιχνίδια του Κυπέλλου, όμως, απέναντι στην Ντεπορτίβο Βαλδίβια παρουσίασε πολύ καλό πρόσωπο. Εκτός έδρας κέρδισε με 2-1, ενώ εντός έδρας έστησε… πάρτι κερδίζοντας με 4-0 και πήρε έτσι την πρόκριση για την επόμενη φάση. Δεν έχει αγωνιστικά προβλήματα στην πρεμιέρα.

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας νίκη με 4-0 επί της Ντεπορτίβο Βαλδίβια για το Κύπελλο.

Στατιστικό: Μετράει μόλις μια νίκη στα οκτώ τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της (1-2-5).