* Φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ – Δεύτερος αγώνας. Σε ισχύ ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Σε περίπτωση επανάληψης του σκορ του πρώτου αγώνα ακολουθεί παράταση και -αν χρειαστεί- πέναλτι.

* Στο πρώτο παιχνίδι (Άστρα – Γκενκ 2-2): Σαφές προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση κατέκτησε η Γκενκ στο πρώτο παιχνίδι. Προηγήθηκε δις, αλλά ισοφαρίστηκε και τις δύο φορές από τους γηπεδούχους, λειτουργώντας μάλλον λίγο επιπόλαια, αφού θα μπορούσε σχετικά εύκολα να έχει φύγει νικήτρια από τη Ρουμανία.

* Η Γκενκ μετράει το απόλυτο στα εντός έδρας ευρωπαϊκά της παιχνίδια τη φετινή χρονιά (6-0-0).

* Η Άστρα κέρδισε τα 3/4 εκτός έδρας ευρωπαϊκά της παιχνίδια τη φετινή χρονιά (3-0-1).

ΓΚΕΝΚ

Το σαφές προβάδισμα που της προσφέρει το 2-2 που κατέκτησε στη Ρουμανία καλείται να διαχειριστεί κατάλληλα η Γκενκ, προκειμένου να πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, για πρώτη φορά στην ιστορία της. Χάρη στους Καστανιέ και Τροσάρ, κατάφερε να πάρει δύο φορές το προβάδισμα στην έδρα της Άστρα, αλλά ισοφαρίστηκε και τις δύο αδυνατώντας να κρατήσει τη νίκη και λειτουργώντας μάλλον λίγο επιπόλαια στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, παρά τη μεγαλύτερη εμπειρία της σε σχέση με τους γηπεδούχους. Ακόμη κι έτσι, βέβαια, σήμερα έχει τη δυνατότητα να προκριθεί με πολλά αποτελέσματα. Τόσο με οποιαδήποτε νίκη, όσο και με ισοπαλίες με 0-0 και 1-1. Για την Γκενκ του παιχνιδιού στη Ρουμανία ακολούθησε κρίσιμη αναμέτρηση για το βελγικό πρωτάθλημα, εκεί όπου υποδέχθηκε τη Σαρλερουά, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει, μένοντας στο 1-1.

Λόγω της κρισιμότητας της αναμέτρησης ο τεχνικός Στάιφενμπερχ επέλεξε να χρησιμοποιήσει βασικό σχήμα, αφού η ομάδα του παλεύει ακόμη για την είσοδο της στην εξάδα του πρωταθλήματος. Παρά το γεγονός ότι πήρε προβάδισμα στο 84’ με εκτέλεση πέναλτι, πρόλαβε να πανηγυρίσει ελάχιστα, αφού δύο λεπτά αργότερα δέχθηκε την ισοφάριση. Η υπόθεση πλέι-οφ πλέον δυσκολεύει αφάνταστα, καθώς τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος είναι στο -2 και τα 2/3 εναπομείναντα παιχνίδια τα δίνει με αντιπάλους τους πρωτοπόρους Άντερλεχτ (εκτός) και Κλαμπ Μπριζ (εντός). Πολλά και πάλι τα προβλήματα τραυματισμών. Εκτός παραμένουν οι Μπιζό (Τερματοφύλακας, 22/0), Ντεβάστ (Αμυντικός, 15/1), Σούσιτς (Μέσος, 15/1) και Καρέλης (Επιθετικός, 18/9).

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας ισοπαλία με σκορ 1-1 απέναντι στη Σαρλερουά για το πρωτάθλημα.

Στατιστικό: Μετράει το απόλυτο στα εντός έδρας ευρωπαϊκά της παιχνίδια τη φετινή χρονιά (6-0-0).

Δείτε τα Προγνωστικά Europa League (Κλικ Εδώ)

Το Γκενκ – Άστρα παίζει στον Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΑΣΤΡΑ

Το γεγονός ότι έστω και στο 90ο λεπτό της αναμέτρησης, κατάφερε να αποφύγει την ήττα στο πρώτο παιχνίδι απέναντι στη Γκενκ, τις προσφέρει λίγες μεν, υπαρκτές δε ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση, τις οποίες και θα διεκδικήσει στο σημερινό αγώνα στην έδρα της Γκενκ. Το έργο της προμηνύεται, βέβαια, δύσκολο δεδομένης και της απειρίας της, ωστόσο είναι δεδομένο πως δεν πρόκειται να παραδοθεί αμαχητί, όπως τόνισε και ο προπονητής Σουμούντικα, ο οποίος είχε μείνει ευχαριστημένος με την προσπάθεια των παικτών του στο πρώτο παιχνίδι. Από κει και πέρα, για το πρωτάθλημα, η Άστρα πέτυχε την πέμπτη συνεχόμενη νίκη της, επικρατώντας έστω και δύσκολα με 1-0 της Βιτορούλ.

Έπαιξε με βασικό σχήμα, αφού κυνηγάει ακόμη την πρώτη εξάδα, από την οποία βρίσκεται εκτός στην ισοβαθμία με την Ντιναμό Βουκουρεστίου αλλά αυτή έχει ένα παιχνίδι λιγότερο. Κάθε άλλο παρά αμελητέα ποσότητα, καθώς στον όμιλο πήρε σημαντικές εκτός έδρας νίκες απέναντι σε Αούστρια Βιέννης και Βικτόρια Πλζεν, ενώ μόνο κόντρα στη Ρόμα απέτυχε να σκοράρει φέτος. Ας μην ξεχνάμε, επίσης, πως στα πλέι-οφ της διοργάνωσης απέκλεισε τη Γουέστ Χαμ, κερδίζοντας την στον αγώνα ρεβάνς του Λονδίνου. Παίζει στο Γιουρόπα Λιγκ από το 2013 και έκτοτε μετράει 9 εκτός έδρας νίκες σε 16 παιχνίδια (9-1-6), έχοντας σκοράρει στα 12/16. Επιστρέφουν οι Μπουμπακάρ (Μέσος, 5/0) και Λόβιν (Μέσος, 8/0).

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας νίκη με σκορ 1-0 επί της Βιτορούλ για το πρωτάθλημα.

Στατιστικό: Έχει σκοράρει στα 12/16 εκτός έδρας παιχνίδια της στη διοργάνωση.