Betarades.gr: Τα κορυφαία προγνωστικά στοιχήματος

*Προκριματικά Ευρώπης για το Μουντιάλ 2018. Οι ομάδες είναι χωρισμένες σε εννιά ομίλους (επτά όμιλοι των έξι ομάδων και δύο όμιλοι των πέντε ομάδων). Οι εννιά πρώτοι των ομίλων προκρίνονται απευθείας στα τελικά, ενώ οι οκτώ καλύτεροι δεύτεροι θα συμμετάσχουν στα πλέι οφ, από όπου θα προκύψουν τέσσερα ακόμα εισιτήρια.

*Αήττητη η Σκωτία στα τελευταία 5 ματς κόντρα στη Λιθουανία ανεξαρτήτως έδρας, κέρδισε τα τέσσερα εξ αυτών. Τελευταία νίκη για τους Λιθουανούς το 2003.

ΣΚΩΤΙΑ

Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα εκτός της νίκης σήμερα για τη Σκωτία, που θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα της κόντρα στην υποδεέστερη Λιθουανία. Οι Σκωτσέζοι κληρώθηκαν σε δύσκολο όμιλο με Αγγλία, Σλοβενία και Σλοβακία, τις δύο τελευταίες εκ των οποίων θέλουν να βάλουν από κάτω για να τερματίσουν στη δεύτερη θέση, με δεδομένο ότι η πρώτη είναι «καπαρωμένη» απ’ την Αγγλία. Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό για τους γηπεδούχους, οι οποίοι πέρασαν ένα ήσυχο βράδυ εκτός έδρας κόντρα στη Μάλτα, την οποία διέλυσαν με 1-5, σκορ που διαμορφώθηκε μετά το 60’ και την αποβολή του Καρουάνα για τη Μάλτα.

Το 2/2 σήμερα κόντρα στους Λιθουανούς και μια ενδεχόμενη ισοπαλία στο ντέρμπι Σλοβενία-Σλοβακία θα φέρει τους Σκωτσέζους σε ιδιαίτερα πλεονεκτική θέση ενόψει της εκτός έδρας αναμέτρησης με τους Σλοβάκους την Τρίτη (11/10). «Δε βάζουμε μακρινούς στόχους, απλά πάμε βήμα-βήμα και θα δούμε που θα καταλήξουμε», επεσήμανε ο πολύπειρος Γκόρντον Στράχαν, που ίσως αναγκαστεί να κάνει αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με την πρεμιέρα.

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας επικράτηση 1-5 για τη Σκωτία κόντρα στη Μάλτα στην πρεμιέρα των προκριματικών.

Στατιστικό: Από 5/6 NG προέρχεται η Σκωτία ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης (παίξτο στην Goalbet).

*Χωρίς νίκη η Λιθουανία στα τελευταία 11 εκτός έδρας ματς (0-3-8), απέτυχε να σκοράρει στα 9 εξ αυτών.

Το Σκωτία – Λιθουανία παίζει στην Goalbet
goalbet-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ

Μια πολύ μεγάλη ευκαιρία έχασε η Λιθουανία στην πρεμιέρα των προκριματικών, όπου έμεινε στο εντός έδρας 2-2 με τη Σλοβενία. Έκανε ένα μαγικό πρώτο μέρος, όπου εκμεταλλεύτηκε τα σοβαρά λάθη της αντίπαλης άμυνας και προηγήθηκε 2-0 στο 34’, είχε τη ψυχολογία στα ύψη και έδειχνε ότι μπορεί να πάρει το «τρίποντο». Έφτασε μια «ανάσα» απ’ αυτό, αφού κρατούσε το 2-1 μέχρι το φινάλε, αλλά στην τελευταία φάση του αγώνα ο Σέζαρ με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ έκανε το 2-2 και πίκρανε τους Λιθουανούς. Ενδεχόμενη νίκη μπορεί να περιέπλεκε λίγο τα πράγματα στον όμιλο, αν και μοιάζει δεδομένο ότι η ομάδα του Εντγκάρας Γιανκάουσκας δε διαθέτει την ποιότητα να διεκδικήσει τη δεύτερη θέση.

«Ξέρουμε ότι δεν είμαστε το φαβορί για να κερδίσουμε, αλλά όλα τα σερί –καλά ή αρνητικά- κάποια στιγμή τελειώνουν. Η Σκωτία έχει περισσότερη πίεση για να κερδίσει και είμαι σίγουρος ότι θα κάνει τα πάντα για να τα καταφέρει, ωστόσο εμείς είμαστε μια οργανωμένη ομάδα, που παίζει με πάθος και αυτό είναι το όπλο μας», είπε ο κόουτς των Λιθουανών. Αδύναμοι εκτός έδρας οι φιλοξενούμενοι, στα προκριματικά του Euro κέρδισαν μόνο το Σαν Μαρίνο, υπέστησαν τρεις ήττες στα υπόλοιπα τέσσερα ματς.

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας ισοπαλία 2-2 για τη Λιθουανία κόντρα στη Σλοβενία στην πρεμιέρα των προκριματικών.

Στατιστικό: Από 12/15 εκτός έδρας NG προέρχεται η Λιθουανία σε όλες τις διοργανώσεις.